Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι του Ευθυμιάδη – Το ματς που σημάδεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για την 11η αγωνιστική της SuperLeague και ο Αθλητικός Κόσμος θυμάται το επεισοδιακό παιχνίδι του 2002, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί ως το «ντέρμπι του Μάκη Ευθυμιάδη». Ο εν λόγω διαιτητής έφυγε αιμόφυρτος από τον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από επιθέσεις φίλων του τριφυλλιού που μπήκαν στο γήπεδο για να τον γρονθοκοπήσουν.

Το κλίμα στην κατάμεστη Λεωφόρο ήταν ήδη τεταμένο με τους φίλους του Παναθηναϊκού να δημιουργούν μια καυτή ατμόσφαιρα, ενώ υπήρχαν και φιλοξενούμενοι οπαδοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκρούσεις και το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 18 λεπτών.

Οι πράσινοι πήραν προβάδισμα με τον Εμάνουελ Ολιζαντέμπε στο 76΄, όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έκανε πέναλτι στον Βενετίδη και ο διαιτητής Μάκης Ευθυμιάδης έδειξε την άσπρη βούλα πέναλτι.

Ο Τζόρτζεβιτς ευστόχησε και έγραψε το τελικό 1-1 και στη συνέχεια ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ρινγκ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στο γήπεδο και ο Δραμινός διαιτητής δέχθηκε επίθεση με γροθιές από οπαδούς, παράγοντες και στελέχη του τεχνικού επιτελείου του τριφυλλιού και αποχώρησε αιμόφυρτος και με κλάματα για τα αποδυτήρια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ