Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η ‘Μεγάλη Κυρία’ τιμώρησε την άστοχη Ίντερ

Σε ένα ματς στο οποίο οι ‘Νερατζούρι’ -ειδικά στο πρώτο μέρος- κυριάρχησαν και έχασαν τα άχαστα, δεν βρήκαν ποτέ γκολ, με την Γιούβε να χτυπά στην κόντρα και να ρίχνει στο καναβάτσο τους άστοχους Μιλανέζους, οι οποίοι πλέον έμειναν αρκετά πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, το γνωρίζουμε όλοι αυτό, εάν συνέβαινε αυτό τότε η Ίντερ θα έπρεπε να πάει στο ημίχρονο με τουλάχιστον δύο τέρματα διαφορά, ωστόσο είδε τους παίχτες της να χάνουν ανεπανάληπτες ευκαιρίες, στο β’ μέρος βρέθηκαν πίσω στο σκορ από ένα γκολ στην κόντρα, δεν έβγαλαν ποτέ αντίδραση παρότι και πάλι είχαν μεγάλες ευκαιρίες και στο τέλος τιμωρήθηκαν εκ νέου με νέο τέρμα στην κόντρα.

Οι Μπιανκονέρι ήταν τελείως παθητικοί στον αγωνιστικό χώρο και είδαν την Ίντερ να αναστατώνει ουκ ολίγες φορές την άμυνα τους, κυριαρχόντας στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από ένα πρώτο πιεστικό 10λεπτο των φιλοξενούμενων, στο οποίο είχαν απειλήσει ήδη δύο φορές με τους Λαουτάρο και Τσαλχάνογλου, η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 28′, όταν ο Τζέκο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι από πολύ κοντά ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου οι ‘Νερατζούρι’ έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τον Ντάμφρις να μην μπορεί να σκοράρει σε κενή εστία έπειτα από γύρισμα του Μπαρέλα.

Η Ίντερ μπήκε στο β’ μέρος όπως ακριβώς άφησε το πρώτο, με εκ νέου πίεση, κατοχή και φάσεις και σε μία καλή της ευκαιρία στο 50′ είδε τον Βόιτσεχ Σέζνι να σταματά το σουτ του Τσαλχάνογλου, με την μπάλα μάλιστα να χτυπά και στο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ! Η Ίντερ έχανε ευκαιρίες, γκολ δεν έβρισκε και η Γιουβέντους την τιμώρησε στην κόντρα. Στο 52′ οι Μπιανκονέρι έβγαλαν τρομερή κόντρα, ο Κόστιτς κουβάλησε την μπάλα όσο έπρεπε, έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ραμπιό με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ για την ‘Κυρία’ κόντρα στην ροή του αγώνα. Η ομάδα του Αλέγκρι πήρε ψυχολογία από το γκολ και στο 63′ έκανε δύο τα τέρματα της με πολύ δύσκολο γκολ του Ντανίλο, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι στον σκόρερ. Το ματς στην συνέχεια έγινε ροντέο, η Ίντερ έψαχνε απεγνωσμένα γκολ ισοφάρισης, έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Λαουτάρο να νικιέται στο τετ-α-τετ με τον Σέζνι στο 74′ και τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Γιουβέντους να απαντήσει στην ευκαιρία της Ίντερ, αλλά το φανταστικό σουτ το Κόστιτς σταμάτησε στο δοκάρι. Το ματς συνέχισε να έχει ρυθμό και εκεί που η Ίντερ προσπαθούσε να βγάλει αντίδραση ήρθε ο νεαρός Φατζόλι σε νέα κόντρα -που και πάλι ξεκίνησε από τα πόδια του πολύ καλού Κόστιτς- να κάνει το 2-0 και να της κόψει οριστικά τα ‘φτερά’ για κάτι θετικό. Μάλιστα στο φινάλε (87′) ο Κιέζα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-0 και να υπογράψει μία εμφατική νίκη για την Γιούβε, αλλά ο Ονάνα του είπε ‘όχι’ στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε μεγάλη νικήτρια την Γιούβε, η οποία στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε και με όπλο τις κόντρα επιθέσεις έφτασε στην κατάκτηση του τριπόντου, φτάνοντας στους 25 βαθμούς και την 5η θέση! Από την πλευρά τους οι ‘Νερατζούρι’ έμειναν στους 24 και στην 7η θέση, χάνοντας όλο ένα και περισσότερο έδαφος.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Μπρέμερ, Άλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Κόστιτς, Φατζόλι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Μιρέτι (81′ Ντι Μαρία), Μίλικ (73′ Κιέζα).

ΙΝΤΕΡ: Ονάνα, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ (81′ Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Ντάμφρις (81′ Μπαλανόβα), Ντι Μάρκο (74′ Γκόσενς), Τσαλχάνογλου (74′ Κορέα), Μπαρέλα, Μικχιταριάν (81′ Μπρόζοβιτς), Τζέκο, Λαουτάρο

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ