Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι 13 “Σουπερλιγκάτοι” που πάνε Κατάρ

Σε έξι μέρες έχουμε σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η αγωνία μέρα με την μέρα κορυφώνεται! Οι Ομοσπονδίες όλων των χωρών έχουν δώσει στο ‘φως’ της δημοσιότητας τις τελικές τους αποστολές, από τις οποίες δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν παίχτες που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Οι παίχτες οι οποίοι αγωνίζονται στα ‘λημέρια’ μας και θα δώσουν το παρόν στο Κατάρ είναι 13 (!) στο σύνολο, με την ΑΕΚ να κλέβει την παράσταση έχοντας συνολικά πέντε (5) εκπροσώπους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τέσσερεις (4), ενώ από έναν παίχτη έχουν, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός! Παράλληλα αρκετοί είναι και εκείνοι που θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί στο Κατάρ, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που πέρασαν από την Ελλάδα φορώντας την φανέλα διαφορετικών ομάδων και θα δώσουν το παρόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Διαβάστε αναλυτικά τους παίχτες που θα δώσουν το παρόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

  1. ΝΤΟΜΑΓΚΟΙ ΒΙΝΤΑ: O Κροάτης σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός της Ένωσης και υπαρχηγός της πατρίδας του, θα δώσει το παρόν σε δεύτερο σερί μουντιάλ, μετά την απόλυτη επιτυχία της Κροατίας το 2018, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο Βίντα ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του το 2018, όντας αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας, ενώ παράλληλα θα έχει σίγουρα να θυμάται εκείνο το γκολ-πρόκριση στον προημιτελικό κόντρα στους Ρώσους. Έχει 99 συμμετοχές με το εθνόσημο και σίγουρα ευελπιστεί να τις 100στήσει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνοντας παράλληλα άλλη μία αξιόλογη πορεία με την Εθνική του ομάδα.
  2. ΕΧΣΑΝ ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ: Ο αρχηγός της Εθνικής του Ιράν, θα δώσει το παρόν και εκείνος μετά τον Βίντα, σε δεύτερο σερί μουντιάλ, ευελπιστώντας σε μία διάκριση με την πατρίδα του. Ο Ιρανός αριστερός μπακ-χαφ της ΑΕΚ μετρά περισσότερες από 100 εμφανίσεις με το εθνόσημο, ενώ αποτελεί ένα εξαιρετικό πολυ-εργαλείο για τον προπονητή του, ο οποίος τον χρησιμοποιεί τόσο στην άμυνα όσο και στον χώρο της μεσαίας γραμμής!
  3. ΜΙΛΑΝΤ ΜΟΧΑΜΜΑΝΤΙ: Ο έτερος αριστερός μπακ του Ιράν, ο Μιλάντ Μοχαμμαντί, θα συμμετάσχει και εκείνος σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από αυτό του 2018! Ο Μοχαμμαντί μετρά 45 εμφανίσεις με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και αποτελεί μία πολύ καλή αμυντική λύση για τον Κεϊρόζ (προπονητής του Ιράν), ο οποίος συνήθως τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή.
  4. ΟΡΜΠΕΛΙΝ ΠΙΝΕΔΑ: Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ κέρδισε το μεγάλο προσωπικό του στοίχημα και μέσω των εξαιρετικών του εμφανίσεων με την φανέλα της Ένωσης, κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην τελική 26αδα του Μεξικού. Ο Πινέδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και θα προσπαθήσει να διαπρέψει με το εθνόσημο στο στήθος, προσελκύοντας αρκετά βλέμματα επάνω του. Ο Μεξικανός έχει πραγματοποιήσει έως τώρα 50 συμμετοχές με την φανέλα των “Tri” και έχει πετύχει 6 τέρματα.
  5. ΝΤΑΜΙΑΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ: Η περίπτωση του μοιάζει αρκετά με του Πινέδα. Ο Πολωνός θα δώσει και εκείνος το παρόν στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με την πατρίδα του, ενώ η κλήση του οφείλεται στις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την ‘κιτρινόμαυρη’ φανέλα. Ο Σιμάνσκι πιθανότατα να έρχεται από τον πάγκο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως το κίνητρο του θα είναι τεράστιο για να βοηθήσει την πατρίδα του να φτάσει σε μία καλή πορεία. Άξιο σημείο αναφοράς είναι το γεγονός πως, Πινέδα και Σιμάνσκι θα βρεθούν αντιμέτωποι στην Ντόχα στις 22/11 για την 1η αγωνιστική των ομίλων.
  6. ΠΑΠΕ ΑΜΠΟΥ ΣΙΣΕ: Ο Σενεγαλέζος στόπερ του Ολυμπιακού μπορεί να βρίσκεται αυτή την στιγμή στον “πάγο” για τους ‘ερυθρόλευκους’, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλιού Σισέ, τον συμπεριέλαβε κανονικά στα πλάνα της ομάδας του, δίνοντας του την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Σισέ μετρά έως τώρα 13 εμφανίσεις με την φανέλα της Σενεγάλης.
  7. ΠΙΕΡ ΚΟΥΝΤΕ: Άλλος ένας Αφρικανός της παρέας του Ολυμπιακού που θα συμμετάσχει στο Κατάρ, είναι ο Πιερ Κούντε. Ο Καμερουνέζος μετά το Κόπα Άφρικα, όπου είχε σημαντικό ρόλο στα πλάνα της εθνικής του ομάδας, ετοίμαζεται για το μουντιάλ, θέλοντας φυσικά να κάνει το κάτι παραπάνω και να βοηθήσει την πατρίδα του για κάποια διάκριση. Ο Κούντε μετρά μέχρι σήμερα 31 εμφανίσεις με το Καμερούν!
  8. ΧΟΥΑΝΓΚ ΙΝ-ΜΠΕΟΜ: Ο Νοτιοκορεάτης μέσος ο οποίος ήρθε στα μέρη μας ως ένας άγνωστος παίχτης, έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον ομοσπονδιακό προπονητή του, Πάολο Μπέντο, ο οποίος τον συμπεριέλαβε κανονικά στα πλάνα του. Ο Ιν-Μπεόμ θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά!
  9. ΧΟΥΑΝΓΚ ΟΥΙ-ΤΖΟ: Ο δεύτερος κατά σειρά Νοτιοκορεάτης του Ολυμπιακού, συμπεριλήφθηκε και εκείνος κανονικά στην αποστολή για το Κατάρ, ενισχύοντας επιθετικά την πατρίδα του. Όπως ο Ιν-Μπεόμ, έτσι και ο Ουί-Τζο, θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το πρώτο του μουντιάλ.
  10. ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΝΚΟΥΛΟΥ: Ο 32χρονος, διεθνείς από το 2008, με 76 συμμετοχές και παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του Καμερούν, Νικολάς Ενκουλού, θα συμμετάσχει σε ακόμη ένα μουντιάλ προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής του ομάδας. Ο Καμερουνέζος αποτελεί τον δεύτερο ‘σουπερλιγκάτο’ παίχτη του Καμερούν, μετά τον Πιερ Κούντε του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα είναι ο μόνος εκπρόσωπος από πλευράς Άρη.
  11. ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ θα είναι ο μόνος εκπρόσωπος από πλευράς ‘ασπρόμαυρων’ στην τελική φάση του Κατάρ. Ο 28 φορές διεθνείς πηγαίνει στο πρώτο του Παγκόσμιο και έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση, σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο. Ο Ζίβκοβιτς είναι ένας παίχτης πολυεργαλείο, ο οποίος χρησιμοποιείται αρκετά από τον προπονητή του, κυρίως μάλιστα ως δεξιός μπακ-χαφ! Ο Σέρβος μετρά έως τώρα 28 εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα.
  12. ΟΥΖΝΤΙ ΚΕΣΧΡΙΝΤΑ: Ο Τυνίσιος δεξιός μπακ του Ατρομήτου τα κατάφερε και έλαβε την πολυπόθητη κλήση του για το Μουντιάλ. Ο νεαρός αμυντικός είναι 8 φορές διεθνείς με την πατρίδα του και πάει στο Κατάρ για να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα να κάνει το κάτι παραπάνω στην διοργάνωση!
  13. ΝΤΕΡΕΚ ΚΟΡΝΕΛΙΟΥΣ: Ο Καναδάς έγραψε ιστορία και επέστρεψε σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια. Μαζί του όμως έγραψε ιστορία και ο Ντέρεκ Κορνέλιους, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του Παναιτωλικού που θα συμμετάσχει σε μουντιάλ! Ο Καναδός κεντρικός αμυντικός, διεθνείς από το 2018, θα βοηθήσει την παρέα του Αλφόνσο Ντέιβις να φτάσει σε μία διάκριση και άπαντες στο Αγρίνιο είναι χαρούμενοι για την σπουδαία αυτή διάκριση του παίχτη τους.
Αυτοί ήταν λοιπόν οι 13 παίχτες που θα δώσουν το παρόν στα τελικά της μεγαλύτερης εθνικής διοργάνωσης. Σε αυτούς τους 13, θα μπορούσαν να προστεθούν ακόμη 5 παίχτες, αλλά τελικώς δεν επιλέχθηκαν από τους ομοσπονδιακούς τους προπονητές, είτε γιατί δεν κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση, είτε γιατί τραυματίστηκαν. Αυτοί είναι οι:
  1. ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ: Ο Ελβετός άσος της ΑΕΚ δεν κατάφερε να γίνει ο 6ος κατά σειρά ‘μουντιαλικός’ παίχτης της, παρότι η παρουσία του στα τελικά της διοργάνωσης ήταν δεδομένη, καθώς μιλάμε για έναν βασικότατο παίχτη της Ελβετίας. Ωστόσο, έπειτα από μία γενναία απόφαση, ο Τσούμπερ αποφάσισε να χειρουργηθεί στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρούν, με αποτέλεσμα να μένει εκτός μουντιάλ.
  2. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΚΟΤΑΡΣΚΙ: Ο Κροάτης, εξαιρετικός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, κέρδισε μία θέση στην προεπιλογή των παιχτών του Ντάλιτς, ωστόσο δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στην τελική αποστολή της Εθνικής του ομάδας, με το μέλλον όμως να του ανήκει, καθώς μιλάμε για ένα παιδί 22 ετών και σίγουρα θα έχει τις ευκαιρίες του για τα επόμενα μουντιάλ!
  3. ΧΑΡΟΛΝΤ ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ: Άλλος ένας πιτσιρικάς που προσέλκυσε τα βλέμματα της εθνικής του ομάδας, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την ‘κιτρινόμαυρη’ φανέλα, είναι ο Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος 24χρονος στόπερ της ΑΕΚ, βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής του ομάδας, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην τελική αποστολή, με τις ευκαιρίες πάντως και για εκείνον, να είναι σίγουρο πως θα έρθουν εάν συνεχίσει την ανοδική του πορεία.
  4. ΝΟΡΝΤΙΝ ΑΜΡΑΜΠΑΤ: Ο Μαροκινός 35χρονος εξτρέμ της ΑΕΚ, επέστρεψε στις κλήσεις τις εθνικές του έπειτα από τρία έτη, ενώ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στο μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Μαροκινός μπορεί να βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής του, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί στις τελικές κλήσεις του προπονητή του, με την καριέρα του στην εθνική σιγά σιγά να οδεύει στο τέλος της.
  5. ΡΙΤΣΜΟΝΤ ΜΠΟΑΚΙ: Ακόμη ένας μεγάλος άτυχος μετά τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Γκανέζος, διεθνής από το 2012, είχε συμπεριληφθεί κανονικά στην προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και όπως όλα έδειχναν θα συμμετείχε κανονικά στο Κατάρ. Ωστόσο ο τραυματισμός του στο ματς της Λαμίας με τον Παναιτωλικό τον άφησε εκτός. Μπορεί ο Χαφ των Φθιωτών να μην τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο οι άνθρωποι της Γκάνα δεν ήθελαν να ρισκάρουν και έτσι αποφάσισαν να μην τον συμπεριλάβουν στα πλάνα τους.

Αυτοί λοιπόν ήταν και οι υπόλοιποι πέντε παίχτες, οι οποίοι είχαν μία πιθανότητα να βρεθούν στο Κατάρ αλλά δεν τα κατάφεραν. Από εκεί και πέρα, εκτός από τους προαναφερθέντες, υπάρχουν και αρκετοί μας γνώριμοι που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ και παλαιότερα ζούσαν την καθημερινότητα της δικής μας Σούπερ Λίγκ. Πάμε να τους δούμε.

  1. ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ: Ο Κροάτης επιθετικός, διανύει εξαιρετικές σεζόν στην πατρίδα του φορώντας την φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ, με αποκορύφωμα φυσικά την περυσινή, όπου σκόραρε 28 τέρματα σε 34 εμφανίσεις, ενώ φέτος έχει ήδη 11 γκολ σε 16 παιχνίδια. Ο 29χρονος πλέον Λιβάγια, μοιάζει πιο ώριμος από πότε και οι εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Κροατίας δεν γινόταν να μην απασχολήσουν τον ομοσπονδιακό προπονητή του, ο οποίος τον συμπεριέλαβε κανονικότατα στα πλάνα του και όπως όλα δείχνουν, ο πρώην φορ της ΑΕΚ θα πάρει την ευκαιρία του σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Λιβάγια στην Ελλάδα φόρεσε την φανέλα της Ένωσης για τέσσερις σεζόν έχοντας ένα άκρως πετυχημένο πέρασμα με γεμάτες εμφανίσεις, ενώ βοήθησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018. Ο Λιβάγια είναι διεθνείς από το 2018 και μέτρα 14 εμφανίσεις με 3 γκολ!
  2. ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Άλλος ένας γνώριμος μας σέντερ φορ. Ο Ιρανός στράικερ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής του ομάδας, ενώ παράλληλα όπως ο Χατζισαφί και ο Μοχαμμαντί, έτσι και εκείνος, συμμετείχε στο μουντιάλ της Ρωσίας πριν τέσσερα έτη. Ο Ανσαριφάρντ ήρθε στα μέρη μας το 2015 και έμελε να αλλάξει η ζωή του. Ο Ιρανός φόρεσε αρχικά τα ‘κυανέρυθρα’ του Πανιωνίου και με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στην Πλατεία, προσέλκυσε γρήγορα τα βλέμματα των ‘μεγάλων’ της Ελλάδας πάνω του. Έτσι ήρθε το 2017 ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει. Με τα ερυθρόλευκα πέτυχε 18 γκολ σε 34 παιχνίδια, πριν φύγει για ένα σύντομο πέρασα σε Αγγλία και Εμιράτα, για να επιστρέψει το 2020 στην πατρίδα μας για να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ πέτυχε με την φανέλα της Ένωσης 17 γκολ σε 63 παιχνίδια και πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κύπρου με την Ομόνοια. Είναι διεθνής από το 2009, μετρώντας 95 εμφανίσεις και 29 γκολ, ενώ από το 2018 είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα Αλεξάνδρα Καλούλη.
  3. ΓΚΡΕΓΚΟΡΖ ΚΡΙΧΟΒΙΑΚ: Ο Πολωνός και εκ των αρχηγών της εθνικής του ομάδας, είναι ένας από τους σταρ της πατρίδας του. Μιλάμε για έναν παίχτη με πάνω από 90 συμμετοχές με το εθνόσημο και για έναν παίχτη με μεγάλη καριέρα στην πλάτη του, με αποκορύφωμα την θητεία του σε Σεβίλλη και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο συγκεκριμένος ήρθε στα μέρη μας πέρυσι, φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ για εννέα παιχνίδια. Ο Κριχόβιακ αναγκάστηκε να φύγει για να βρει ομάδα καθώς λόγω του πολέμου Ουκρανίας Ρωσίας, το πρωτάθλημα Ρωσίας όπως ήταν λογικό είχε διακοπεί. Έτσι η Κράνσονταρ τον παραχώρησε δανεικό στην ΑΕΚ για τα πλέι-οφ, με τον Πολωνό να κάνει κάπως αισθητή την παρουσία του, αλλά να μην βοηθάει την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της.
  4. ΝΤΕΒΙΣ ΕΠΑΣΙ: Ο Καμερουνέζος γκολκίπερ θα δώσει κανονικά το παρόν στο Κατάρ με την εθνική του ομάδα. Μιλάμε για έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική του μέσω των εξαιρετικών του εμφανίσεων στα μέρη μας. Πρώτη του ομάδα ήταν ο Λεβαδειακός, με τον Ζοσέ Ανιγκό τότε να τον κάνει κάτοικο Λιβαδειάς, όπου και έμεινε για τρία χρόνια, για να ακολουθήσει στην συνέχεια, το πέρασμα του από Λαμία και ΟΦΗ. Με την φανέλα των Κρητικών κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να κληθεί για πρώτη φορά στο Καμερούν και πλέον ο 29χρονος τερματοφύλακας της Άμπα (από την Σαουδική Αραβία), βλέπει το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα.
  5. ΚΑΡΟΛ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ: Ο Πολωνός στράικερ, κάθισε στα μέρη μας για τρεις ποδοσφαιρικές σεζόν, φορώντας την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Σφιντέρσκι ήταν μέλος της τρομερής ομάδας του ΠΑΟΚ των περασμένων χρόνων, ενώ ήταν εκείνος που σε μεγάλο βαθμό κάλυψε το ‘κενό’ του Πρίγιοβιτς. Είναι πραγματικά μεγάλο επίτευγμα για τον Πολωνό να βρίσκεται στο μουντιάλ και το όνομα του να φιγουράρει δίπλα σε αυτά των, Λεβαντόφσκι, Μίλικ και Πιόντεκ. Ο Σφιντέρσκι είναι διεθνής από το 2021 και μέτρα 17 εμφανίσεις με 8 γκολ, ενώ με την φανέλα του δικεφάλου, είχε 30 γκολ σε 96 παιχνίδια. Πλέον αγωνίζεται στο MLS.
  6. ΤΖΟΕΛ ΚΑΜΠΕΛ: Ο Κοσταρικανός επιθετικός δεν θα μπορούσε να λείπει από την τελική αποστολή της Κόστα Ρίκα. Ο Κάμπελ θα συμμετάσχει σε τρίτο σερί μουντιάλ με την εθνική του ομάδα (!) και μιλάμε για έναν παίχτη που στην πατρίδα του λατρεύεται και είναι εκ των αρχηγών της ομάδας. Μετρά πάνω από 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ είναι διεθνής από το 2011. Ο Κοσταρικανός το 2014 έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο μουντιάλ της Βραζιλίας και φυσικά όλοι θυμούνται πως ‘θύμα’ της πατρίδας του πέσανε και οι δικοί μας διεθνείς. Ο Κάμπελ έχει αγωνιστεί στα μέρη μας με την φανέλα του Ολυμπιακού για μία σεζόν, το 2013-14, ως δανεικός από την Άρσεναλ. Με τα ερυθρόλευκα είχε πετυχημένο πέρασμα και σε 32 παιχνίδια είχε πετύχει 8 γκολ, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην πετυχημένη πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.
  7. ΖΟΣΕ ΣΑ: Ο Πορτογάλος γκολκίπερ της Γούλβς είναι εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του και κατ’ επέκταση της Premier League, με σκοπό να τραβάει το βλέμμα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Κατάρ. Ο Σα ήρθε στα μέρη μας το 2018 ως δανεικός από την Πόρτο και στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή, καθώς με την φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Συνολικά έπαιξε στο Λιμάνι 83 παιχνίδια και ήταν ο βασικός τερματοφύλακας και εκ των πρωταγωνιστών, των εξαιρετικών ρόστερ που δούλεψε ο Πέδρο Μαρτίνς, συμβάλλοντας καταλυτικά στα νταμπλ των ερυθρόλευκων αλλά και στις πορείες του στην Ευρώπη. Το 2021, ο Πορτογάλος πήρε μεταγραφή στην Γούλβς, με ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια!
  8. ΓΙΑΣΙΝ ΜΕΡΙΑ: Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός θα συμμετάσχει σε δεύτερο σερί μουντιάλ, μετά από εκείνο του 2018. Ο διεθνής αμυντικός συμμετέχει στις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας από το 2015 και μετρά 48 εμφανίσεις. Στα μέρη μας τον μάθαμε από την θητεία του στο λιμάνι με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μεριά ήταν παίχτης των ερυθρόλευκων από το 2018 έως το 2021, έχοντας όμως αρνητική πορεία. Μάλιστα το 2020 και το 2021 αγωνίστηκε στην Τουρκία ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν υπολογιζόταν από την Πειραϊκή ομάδα. Την φετινή σεζόν αγωνίζεται στην πατρίδα του.
  9. ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΝΤΡΕΓΚΕΡ: Ακόμη ένας διεθνής Τυνήσιος αμυντικός μετά τον Γιασίν Μεριά, που θα συμμετάσχει στο Κατάρ, είναι ο Μοχάμεντ Ντέγκερ. Ο 26χρονος δεξιός μπακ ήρθε στην χώρα μας το 2020 για να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν έπεισε ποτέ τους ανθρώπους των ερυθρόλευκων και δεν κατάφερε να βρει κάποια θέση στο ρόστερ της ομάδας, με τον ίδιο να παίρνει στην συνέχεια τον δρόμο για την Νότινγχαμ Φόρεστ, από την οποία πλέον αγωνίζεται ως δανεικός στην Ελβετία με την φανέλα της Λοζάνης.
  10. ΝΤΑΝΙΛΟ ΠΕΡΕΙΡΑ: Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει το όνομα του αμυντικού Χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν στην συγκεκριμένη λίστα. Για όσους όμως δεν το γνωρίζουν, ο Ντανίλο Περέιρα, ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς και είναι βασικό κομμάτι της εθνικής Πορτογαλίας, βοηθώντας τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πέρασε από τα μέρη μας το μακρινό 2011, όταν και φόρεσε την φανέλα του Άρη, ως δανεικός από την Πάρμα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, με τον υψηλόσωμο χαφ να παίρνει τον δρόμο του και να κάνει καριέρα στην Πορτογαλία, με τις Μαρίτιμο και Πόρτο, προτού μεταβεί στο Παρίσι για να αγωνιστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτοί ήταν και οι παίχτες οι οποίοι πέρασαν από τα μέρη μας και θα τους δούμε στο Κατάρ, άλλους να πρωταγωνιστούν και άλλους να συμβάλλουν λιγότερο στην προσπάθεια της εθνικής τους ομάδας. Ραντεβού την Κυριακή…

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ