Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τα “μουντιαλικά” αστέρια της κάθε χώρας!

Με την άμμο στην κλεψύδρα να φτάνει στο τέλος της, φαίνεται πως όλα και όλοι είναι έτοιμοι για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό event του πλανήτη. Στις 20 Νοεμβρίου ανοίγει η αυλαία για το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ και όλες οι ομάδες βρίσκονται σε κλίμα προετοιμασίας με έντονες προπονήσεις και μικρά φιλικά, με σκοπό να αποφασίσουν οι εκάστοτε προπονητές, ποιοι παίκτες βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παρά τις πολλές απουσίες σε όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, κορυφαίοι παίκτες από όλον τον κόσμο έκαναν το ταξίδι προς την Μέση Ανατολή και είναι έτοιμοι να “λάμψουν” στα γήπεδα του Κατάρ και στις οθόνες μας.

Δημοφιλείς ή λιγότερο γνωστοί, αυτοί είναι οι αστέρες των 26 εθνικών αποστολών του Μουντιάλ:

1ος όμιλος

Κατάρ: Χασάν Αλ Χαιντός

Αρχηγός του, πρωτοεμφανιζόμενου σε παγκόσμιο κύπελλο, Κατάρ. Ο Αλ Χαιντός αποτελεί παίκτη βαρόμετρο για την ομάδα της διοργανώτριας χώρας, καθώς οι 158 συμμετοχές με το εθνόσημο τον καθιστούν φυσικό ηγέτη της στο κέντρο και τον παίκτη με την μεγαλύτερη επιρροή, με συμμετοχές σε 38 γκόλ.

 

Σενεγάλη: Σάντιο Μανέ  

Ο, παρολίγον απών από τουρνουά, άσσος της Μπάγερν Μονάχου θα δώσει, τελικά, με την παρουσία του το βροντερό παρόν στα γήπεδα του Κατάρ. Ο Πρωταθλητής Αφρικής, τον περασμένο Φεβρουάριο, Σάντιο Μανέ, λόγω του τραυματισμού του, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να αγωνιστεί, σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ηγηθεί της ομάδας του ακόμα και από τον πάγκο αν χρειαστεί.

Ολλανδία: Κόντι Γκάκπο  

Η πολύ ανανεωμένη ομάδα του Λούις Φαν Χαλ μπορεί να έχει να παρουσιάσει πολλά ισχυρά ονόματα όπως ο Ντε Λίχτ και ο Φαν Ντάικ, αλλά η προσοχή των τηλεθεατών φαίνεται πως θα πέσει πάνω στον νεαρό Κόντι Γκάκπο. Ο 25χρονος εξτρέμ έχει ήδη τραβήξει την προσοχή μεγάλων ομάδων, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις εμφανίσεις του στην “Eredivisie” με την Αϊντχόφεν και αναμένεται να είναι το επόμενο μεγάλο ταλέντο του Ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Εκουαδόρ: Μόιζες Καϊσέδο

 

Όποιος παρακολουθεί το Αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι δυνατόν να μην έχει αντιληφθεί την εξαιρετική πορεία της Μπράιτον. Καθοριστικός στο παιχνίδι της φετινής Μπράιτον, τόσο για τον Γκράχαμ Πότερ όσο και για τον Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι, έχει υπάρξει ο Μόιζες Καϊσέδο. Εκείνος, μαζί με τον συμπατριώτη του Εστουπινιάν, έχουν δώσει άλλον αέρα στο κλαμπ τους, με την Μπράιτον να έχει σκαρφαλώσει στην 7η θέση, πάνω από την Τσέλσι, διεκδικώντας την έξοδό της στην Ευρώπη.


 

2ος όμιλος 

Αγγλία: Harry Kane

Δεξί χέρι του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και κάπτεν της Αγγλίας, ο Χάρι Κέιν δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το Τουρνουά. Ο αρχηγός των Σπερς θέλει να οδηγήσει την χώρα του σε έναν δεύτερο συνεχόμενο τελικό μετά το Euro 2020, αυτή την φορά με έναν ξεχωριστό σκοπό. Μαζί με τον στόχο της κορυφής των σκόρερ στο τουρνουά, ο Κέιν έχει καρφώσει το βλέμμα του και στην κατάκτηση της κορυφής των Άγγλων σκόρερ με την εθνική ομάδα, αφού χρειάζεται μόλις 3 γκόλ για να ξεπεράσει τον 1ο Γουέιν Ρούνεϊ.

 

Ιράν: Μεχντί Ταρέμι 

Το ταραγμένο από τα πρόσφατα γεγονότα Ιράν, ετοιμάζεται να μετέχει στο 3ο συνεχόμενο του παγκόσμιο κύπελλο αναζητώντας την πρώτη του πρόκριση σε τελική φάση. Στην λίστα των επιλεγέντων, για την ομάδα του Κάρλος Κέρος, φιγουράρει σε πρώτη θέση ο Μεχντί Ταρέμι. Ο επιθετικός της Πόρτο είναι, ομολογουμένως, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ομάδα του Ιράν, έχοντας μεγάλη παρουσία εντός και εκτός Πορτογαλικών συνόρων σε συλλογικό επίπεδο, με 26 γκολ και 13 ασίστ την περσινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Η.Π.Α.: Κρίστιαν Πούλισικ 

Ένα από τα νεότερα ταλέντα που ανέδειξαν ποτέ οι Η.Π.Α., ο Κρίστιαν Πούλισικ έχει πάρει την εθνική του ομάδα από το χέρι και την οδηγεί σταθερά προς την επιτυχία. Η ομάδα των Η.Π.Α. διεκδικεί την 3η συμμετοχή της σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλου. Ο αρχηγός των Ηνωμένων πολιτειών, Κρίστιαν Πούλισικ, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση, καθώς το Αμερικανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας στο προηγούμενο Μουντιάλ του 2018.

 

Ουαλία: Γκάρεθ Μπέιλ 

Μπορεί να έκλεισε τα 33 και να άφησε πίσω του την Ευρώπη, ο Γκάρεθ Μπέιλ, όμως, δεν έπαψε ποτέ να είναι ο νούμερο 1 Ουαλός παίκτης. Από το φετινό καλοκαίρι, φορώντας την φανέλα των Los Angeles FC, o Μπέιλ μαζί με τον Τζόρτζιο Κιελίνι “ομορφαίνουν” το Αμερικάνικο MLS. Ο επί σειρά ετών αρχηγός των Ουαλών θα αγωνιστεί και αυτός για πρώτη φορά στην καριέρα του σε παγκόσμιο κύπελλο, κάνοντας την πρόκληση, όπως ο ίδιος δήλωσε, “ακόμα πιο γλυκιά“.


 

3ος όμιλος 

Αργεντινή: Λίονελ Μέσι 

Από το ντεμπούτο του το 2005 μέχρι και σήμερα, ο Λίο Μέσι, αποτελεί τον στυλοβάτη της “αλμπισελέστε” σε όλες τις διοργάνωσεις. Για πάνω από μία δεκαετία, ο Μέσι, ως αρχηγός της Αργεντινής έχει φροντίσει να φτάσει την χώρα σε σπουδαίους τελικούς στο “Κόπα Αμέρικα” με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του θεσμού το 2021 απέναντι στην Βραζιλία. Στο τελευταίο, όπως όλα δείχνουν, Μουντιάλ του, ο άσσος της Παρί Σαν Ζερμέν ψάχνει ένα φινάλε με μεγάλες συγκινήσεις για τον λαό της Αργεντινής.

Σαουδική Αραβία: Σαλέμ Αλ Νταουσάρι

Δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση σε παγκόσμιο κύπελλο για τα “πράσινα γεράκια”, με φιλοδοξίες για πρόκριση. Μπορεί η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας να φαντάζει το αουτσάιντερ του ομίλου, σύμφωνα, όμως, με τις δηλώσεις του προπονητής της, Χερβ Ρενάρ, “το ταλέντο που έχει αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια θα γίνει αισθητό σε αυτή την διοργάνωση”. Ένα από αυτά τα ταλέντα, ανήκει στον εξτρέμ, Σαλέμ Αλ Νταουσάρι, με την ομάδα του να περιμένει πολλά από αυτόν στο επιθετικό κομμάτι, θέλοντας να αναβιώσει στιγμές όπως το νικητήριο γκόλ του στο Μουντιάλ της Ρωσίας απέναντι στην Αίγυπτο, στην φάση των ομίλων.

Πολωνία: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο “Λέβα” μπορεί να πέταξε από πάνω την στολή της Μπάγερν για φορέσει τα χρώματα των “μπλαουγκράνα”, η στολή της εθνικής όμως, δεν βγαίνει “ούτε με εγχείρηση”. Ο χαρισματικός ηγέτης των Πολωνών, μετά τον αποκλεισμό από το “Champions League” με την Μπαρτσελόνα, αναζητά διακαώς μια διάκριση με την εθνική του ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ. Ο Λεβαντόφσκι, πιο ώριμος από ποτέ, θέλει να βρει το 1ο του γκολ σε Μουντιάλ, αφού στην φάση των ομίλων του 2018 δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Μεξικό: Ίρβινγκ Λοζάνο 

Τον χαρακτηρισμό του “dark horse” του 3ου ομίλου έχει δεχθεί η εθνική ομάδα του Μεξικού και όχι άδικα. Μπορεί η Αργεντινή να έχει τον Μέσι και η Πολωνία τον Λεβαντόφσκι, το Μεξικό όμως έχει τον Λοζάνο. Ο γουίνγκερ των “παρτενοπέι”, έχει συμβάλει σημαντικά στην φετινή πορεία-κούρσα του συλλόγου. Εντός και εκτός συνόρων, ο Λοζάνο αριθμεί 4 γκολ και 3 ασίστ στην τρέχουσα σεζόν για λογαριασμό της Νάπολι.


 

4ος όμιλος 

Γαλλία: Κιλιάν Εμπαπέ

Ένας παίκτης, κατηγορία από μόνος του. Ο Κιλιάν Εμπαπέ στα 23 του έχει σπάσει τα “κοντέρ” της Ευρώπης με τις εμφανίσεις του. Για άλλους αντιπαθής και για άλλους το μεγαλύτερο ταλέντο του σημερινού ποδοσφαίρου, ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει καταφέρει να διχάσει την ποδοσφαιρική υφήλιο σε χρόνο ρεκόρ με τα κατορθώματα του. Η φετινή διοργάνωση θα είναι το sequel για τον Εμπαπέ, καθώς το Μουντιάλ το 2018 είχε αποτελέσει την μεγαλύτερη έκφανση του κτηνώδους ταλέντου του.

Τυνησία: Γιουσέφ Μσακνί   

Την 6η συνολικά και 2η συνεχόμενη συμμετοχή της σε παγκόσμιο κύπελλο, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η εθνική ομάδα της Τυνησίας. Με έμπειρους παίκτες στις τάξεις της, η αφρικανική ομάδα ψάχνει και αυτή, την πρώτη της συμμετοχή σε φάση πέρα των ομίλων στην διοργάνωση. Αρχηγός της και οδηγός σε αυτή την αναζήτηση, ο Γιουσέφ Μσακνί. Ο 32χρονος στράικερ, ερχόμενος από την Αλ Ντουχαίλ του Κατάρ, κρατά τα ηνία της ομάδας, μαζί με τον, εξίσου πολύπειρο, Γουαμπί Καζρί.

Αυστραλία: Τζάκσον Ιρβάιν 

Πολλά χρόνια μετά την εποχή που ο Χάρι Κιούελ διέπρεπε με τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη, τα “καγκουρό” συνεχίζουν να ψάχνουν ένα Αυστραλό παίκτη αντάξιο της υστεροφημίας του. Μπορεί η παρουσία τους να είναι σταθερή σε κάθε Μουντιάλ από το 2006 και μετά, παρόλα αυτά οι Αυστραλοί ψάχνουν για μία εμφάνιση, καλύτερη από τις τελευταίες. Παίκτη, κλειδί για τους στόχους της, αποτελεί ο “Μελβουρνέζος” Τζάκσον Ιρβάιν. Έχοντας κάνει μία φοβερή σεζόν ως χαφ της Σεντ Πάολι, ο Αυστραλός έχει βρει ηγετικό ρόλο και στην ομάδα των Καγκουρό, στοχεύοντας σε μία επιτυχία όπως αυτή του 2006.

Δανία: Κρίστιαν Έρικσεν 

Ίσως ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής, σε ατομικό επίπεδο, του τελευταίου Euro, ο Κρίστιαν Έρικσεν θα δώσει ξανά το παρόν στις μεγάλες διοργανώσεις. Μπορεί όλος ο κόσμος να θεωρούσε το θέμα, “εθνική”, λήξαν για τον Έρικσεν, μετά την ανακοπή καρδιάς, που υπέστη πέρυσι στο ματς απέναντι στην Φινλανδία, όμως ο Δανός χαφ, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό, επέστρεψε για τα καλά! Έχοντας ξεκινήσει την σεζόν με υποδειγματικές εμφανίσεις ως παίκτης των κόκκινων διαβόλων, ο Έρικσεν θα βρίσκεται στο Κατάρ με το σπαθί του, έτοιμος να ηγηθεί της εθνικής του ομάδας.


 

5ος όμιλος

Γερμανία: Λέον Γκορέτσκα 

Σε μία εθνική Γερμανίας που προσπαθεί να αναγεννηθεί, μέσα από τις στάχτες του Μίκαελ Μπάλακ και του Μπάστιαν Σβάινστάιγκερ, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να “φορέσουν τον μανδύα” τους.  Ένας από αυτούς θεωρείται ο Λέον Γκορέτσκα ή η ήρεμη δύναμη, όπως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον ταλαντούχο χαφ της Μπάγερν Μονάχου. Μπορεί να είναι αθόρυβος στο παιχνίδι του, όμως αποτελεί βασικό γρανάζι της “Γερμανικής μηχανής” για τον Χάνσι Φλικ. Ο Γερμανός τεχνικός έχοντας συνεργαστεί μαζί του σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, ξέρει τι να περιμένει από τον 27χρόνο σε κάθε κομμάτι της τακτικής του.

Ισπανία: Πέδρι 

Παίκτης βγαλμένος από τα σπλάχνα της Μπαρτσελόνα, ο Πέδρι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της νέας φουρνιάς ποδοσφαιριστών-ταλέντων. Πριν καλά καλά κλείσει τα 20, ο νεαρός άσσος της Μπαρτσελόνα, έχει ήδη 2 συμμετοχές σε μεγάλα τουρνουά (Euro 2020, Mundial 2022) με την εθνική του ομάδα και μάλιστα με εμφανίσεις που μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν. Σχηματίζοντας δίδυμο στα χαφ με τον εξίσου ταλαντούχο νεαρό, Γκάβι, οι δύο τους φέρνουν, στους Ισπανούς φιλάθλους, αναμνήσεις από το δίδυμο των Ινιέστα και Τσάβι, στις αρχές της συνεργασίας τους.

Ιαπωνία: Νταίτσι Καμάντα

Η επέλαση των Ιαπώνων ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, ήταν λογικό να αφήσει πίσω της παίκτες μεγάλου βεληνεκούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η περίπτωση του εξτρέμ της Γερμανικής Άιντραχτ, Νταίτσι Καμάντα. Ο Ιάπωνας, τόσο μέσα από την ένταση στο παιχνίδι του, όσο και μέσα από τις επιθετικές του αρετές, έδωσε σημαντικές λύσεις στην ομάδα του, φτάνοντας την στην κατάκτηση ενός σημαντικού τροπαίου την περασμένη σεζόν, κάτι που θα ονειρευόταν και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Κόστα Ρίκα: Κέιλορ Νάβας 

Μοναδικός γκολκίπερ στην λίστα των αστεριών μας, και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κέιλορ Νάβας. Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον πλανήτη, με μεγάλη δόση ατυχίας. Παρά τις εξαιρετικές του ικανότητες, μετά την έλευση του Τζίτζι Ντοναρούμα στην Παρί, οι εμφανίσεις του μειώθηκαν αισθητά στο κλαμπ, εγείροντας ανησυχίες για την κατάστασή του. Η Κόστα Ρίκα, παρόλα αυτά, στηρίζει τις ελπίδες της πάνω στον έμπειρο πορτιέρο, για την πρόκριση της από τον όμιλο του “θανάτου”.


 

6ος όμιλος 

Μαρόκο: Ασράφ Χακίμι

Αν το Μαρόκο έχει να επιδείξει κάποιον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, σε κορυφαίες διοργανώσεις, τα τελευταία χρόνια, αυτός είναι σίγουρα ο Ασράφ Χακίμι. Παίκτης που έχει περάσει από 4 κορυφαία πρωταθλήματα (La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1) και με σταθερά ανοδική πορεία ο Χακίμι αποτελεί πολυεργαλείο, στα χέρια οποιουδήποτε προπονητή. Ο εκρηκτικός συνδυασμός του 24χρονου μπακ με τον μεγάλο αστέρα της Τσέλσι, Χακίμ Ζίγιεχ, προμηνύει μέγαλους “μπελάδες” για τις υπόλοιπες ομάδες του 6ου ομίλου.

Κροατία: Λούκα Μόντριτς 

Γερόλυκος της “Χρβάτσκα”, ο Λούκα Μόντριτς έχει φάει τα παγκόσμια κύπελλα “με το κουτάλι”. Από το 2006, που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της εθνικής Κροατίας, ο ασταμάτητος Μόντριτς μετρά 5 συμμετοχές σε mundial (2006, 2010, 2014, 2018, 2022). Μετά την στέψη του ως πρωταθλητή Ευρώπης, το καλοκαίρι με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο 37χρονος χαφ αναζητά εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του περασμένου παγκοσμίου κυπέλου απέναντι στην Γαλλία με 4-2!

Βέλγιο: Κέβιν Ντέ Μπρόινε 

Για πολλούς, ο καλύτερος χαφ της τελευταίας δεκαετίας στα ευρωπαϊκά γήπεδα, για κάποιους άλλους υπόδειγμα αρχηγού εντός και εκτός γηπέδου, ο λόγος φυσικά για τον Κέβιν Ντέ Μπρόινε. Πίσω από μία παντοδύναμη ομάδα, λένε κρύβεται ένας εξαιρετικός αρχηγός, αυτό στην περίπτωση του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ισχύει για συλλογικό και διεθνές επίπεδο. Ο Κέι-Ντί-Μπί, όπως τον αποκαλούν οι φανς του, έχει δείξει από τι κράμα είναι φτιαγμένος στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ παρέα με την πιο ολοκληρωμένη ομάδα που είχε να επιδείξει ποτέ το Βέλγιο, θα αναζητήσει την πρώτη κατάκτηση σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Καναδάς: Αλφόνσο Ντέιβις 

Ακόμα μία παρουσία από τους Βαυαρούς σε αυτό το παγκόσμιο, αυτή την φορά όμως εκτός εθνικής Γερμανίας. Ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις, μετά από αγώνα δρόμου για να προλάβει το παγκόσμιο κύπελλο και παρά τις μέχρι και σήμερα ανησυχίες του ιατρικού επιτελείου, επιλέχθηκε από τον προπονητή για να ταξιδέψει στο Κατάρ και να αγωνιστεί σε έναν όμιλο που μόνο εύκολος δεν θα είναι. Ο Καναδάς με ή χωρίς τον Ντέιβιντ καλείται να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, καθώς επιστρέφει στην διοργάνωση μετά από απουσία 36 ετών.


 

7ος όμιλος

Ελβετία: Γκρανίτ Τσάκα  

Η ομάδα που απέκλεισε τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Γάλλους, από την συνέχεια του Euro 2020, επιστρέφει για να κάνει και πάλι τα θαύματά της. Η εθνική Ελβετίας θέλει να επαναλάβει τέτοιες νίκες, αυτή την φορά με άλλον προπονητή στο τιμόνι της, τον Μουράτ Γιακίν. Ο νέος τεχνικός των Ελβετών έχει μαζέψει ο,τι όπλο μπορούσε να χωρέσει η φαρέτρα του, με πρώτο και κύριο τον Γκρανίτ Τσάκα. Μετά την εξαιρετική πορεία της Άρσεναλ στο πρώτο μισό της σεζόν, ο κάπτεν των Λονδρέζων, ευελπιστεί σε αντίστοιχή πορεία φορώντας το περιβραχιόνιο της εθνικής του ομάδας.

Καμερούν: Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά

Το Καμερούν μπορεί να φημίζεται για την παραγωγή επιθετικών πρώτης γραμμής, όπως ο θρύλος της Μπαρτσελόνα Σαμουέλ Ετό, η φετινή ηγετική του μορφή, όμως, έρχεται από τον χώρο του κέντρου. Ο Αντρέ Ανγκισά, έχει κάνει όλη την Serie A να παραμιλά με τις εμφανίσεις του, με την φανέλα της “πρωταθλήτριας χειμώνα”, Νάπολι. Ο πρωταθλητισμός φαίνεται να έχει ανοίξει την όρεξη στον 26χρονο χαφ, ο οποίος αναμένεται να δώσει σκλήρες μάχες στα γήπεδα του Κατάρ, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση για την χώρα του.

Βραζιλία: Νεϊμάρ

Η χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία σε τέτοιους θεσμούς, η χώρα του Πελέ, του Γκαρίντσα και του Ροναλντίνιο δεν θα μπορούσε να έχει για ηγέτη της κάποιον άλλον από τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος “μάγος”, θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τους άλλους 2 αστέρες της Παρί, Μέσι και Εμπαπέ, στον δρόμο για το τρόπαιο. Για τον Νεϊμάρ μετά από 121 εμφανίσεις με την εθνική Βραζιλίας, το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ, αποτελεί μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες του, να κατακτήσει έναν σημαντικό τίτλο με την Σελεσάο.

Σερβία: Ντούσαν Βλάχοβιτς & Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

Μοναδικό δίδυμο παικτών στην λίστα μας και μάλιστα δίδυμο βγαλμένο από τα παλιά, δίδυμο που θυμίζει κάτι από Ιβάν Ζαμοράνο και Μαρσέλο Σάλας. Πρόκειται φυσικά για τους δίδυμους πύργους της Σερβίας με τους Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς να συνεργάζονται, σχηματίζοντας μία τρομακτική επιθετική ικανότητα, με συνολικά 19 γκολ στην φετινή σεζόν. Αν μάλιστα στο μείγμα αυτό προστεθεί και η δεινότητα του Ντούσαν Τάντιτς, τότε μιλάμε για μία επίθεση φτιαγμένη από τους χειρότερους εφιάλτες των καλύτερων αμυντικών!


 

8ος όμιλος

Ουρουγουάη: Φεντερίκο Βαλβέρδε

Ένας ακόμα παίκτης, της νέας γενιάς ποδοσφαιριστών, που έχει εντυπωσιάσει την φετινή σεζόν με τις εμφανίσεις του στην La Liga και αποτέλεσε πρωταγωνιστή του περσινού “Champions League”. Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, το νέο λαμπρό αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξε σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, πως το μέλλον του φαντάζει λαμπρό, από πολύ νωρίς μέσα στο έτος. Ο παίκτης των ροχιμπλάνκος, χωρίς να έχει επιθετικό ρόλο στο γήπεδο, έχει ήδη μαζέψει μέσα στην σεζόν 8 γκολ και 4 ασίστ κάτι που έχει ενθουσιάσει τον προπονητή του στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Καρμπάγιο, αναμένοντας ανάλογη παρουσία και στο Κατάρ.

Νότιος Κορέα: Χέονγκ Μιν Σον

Αν η Νότιος Κορέα έχει γίνει γνωστή για 2 πράγματα, αυτά, θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι η δημοφιλής σειρά “Squid Game” και ο ποδοσφαιριστής των “Σπερς” Χέονγκ Μιν Σον. Ο δημοφιλής Νοτιοκορεάτης, χάρη στις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Αγγλικό πρωτάθλημα έχει γίνει αγαπητός από τεράστια μερίδα του κόσμου παγκοσμίως, τραβώντας το ενδιαφέρον πολλών συμπατριωτών του στο ποδόσφαιρο. O κάπτεν της Νοτίου Κορέας, παρά τον τραυματισμό που υπέστη τις τελευταίες εβδομάδες στο μάτι του, θα δώσει κανονικά το παρόν στο Μουντιάλ!

Γκάνα: Τόμας Πάρτεϊ

Φαίνεται ότι ο Γκράνιτ Τσάκα δεν είναι η μόνη ηγετική παρουσία που προέκυψε από την σκληρή δουλειά του Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ. Στην κατηγορία των παικτών που άνθισαν κάτω από τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, ανήκει και Γκανέζος αμυντικός χάφ, Τόμας Πάρτεϊ. Ο παίκτης, παρά την έντονη δυσαρέσκεια των οπαδών του αγγλικού κλαμπ στο πρόσωπό του, έχει καταφέρει να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και να μεταφέρει την εμπειρία του στην εθνική του ομάδα, λαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια και στο χορτάρι.

Πορτογαλία: Κριστιάνο Ρονάλντο

“Last but not least” που λένε και στην Αγγλία, η Λίστα κλείνει με τον πιο πολυσυζητημένο αθλητή των τελευταίων ημερών. Καλά καταλάβατε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στον Πιρς Μόργκαν, έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα, καλοπροαίρετα και μη, επάνω του. Ο “CR7”, θέλοντας να εκφράσει την δυσαρέσκεια του με την τρέχουσα κατάσταση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα Media και με το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ να είναι προ των πυλών, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα θελήσει να δώσει απαντήσεις, όπως πάντα, μέσα στο γήπεδο!


 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ