Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κατάρ-Εκουαδόρ (0-2): Κυρίαρχοι οι φιλοξενούμενοι στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το Κατάρ δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην πίεση αλλά και στα γκολ του Εκουαδόρ και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το πρώτο τους τρίποντο στο Μουντιάλ 2022.

Το πρώτο γκολ της διοργάνωσης αν και ακυρώθηκε στο 2ο λεπτό λόγω οφσάιντ, το Εκουαδόρ ήταν αυτό που σκόραρε (ξανά) στο 16ο λεπτό. Ο Βαλένσια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Αλ Σέεμπ, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τον αντίπαλο κίπερ στην άλλη γωνία, για να γράψει το 1-0 για το Εκουαδόρ και να δώσει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στις εξέδρες, από τους άκρως εκδηλωτικούς οπαδούς του.

Όμως τον χορό των γκολ δεν σταμάτησε εκεί, με το δεύτερο γκολ να επιτυγχάνεται στο 31′. Αυτή τη φορά, ο αρχηγός του Εκουαδόρ κέρδισε στην εναέρια μονομαχία την άμυνα των οικοδεσποτών και με πολύ όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αλ Σέεμπ για το 2-0. Μάλιστα με αυτό το γκολ ο επιθετικός της Φενέρμπαχτσε έχει πετύχει τα πέντε τελευταία τέρματα της πατρίδας του σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Κατάρ (Φίλιξ Σάντσεθ): Αλ-Σιμπ, Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ, Κουκχί, Χατέμ, Αλ-Χαΐντος (71′ Γουάντ), Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλμοέζ Αλί (72′ Μουντάρι).

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Αλφάρο): Γκαλίντες, Τόρες, Χινκάπιε, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68′ Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο, Εστράδα, Ε. Βαλένσια (77′ Σιφουέντες).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ