Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεξικό-Πολωνία: Λευκή ισοπαλία με πρωταγωνιστή τον Ochoa

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε το ματς μεταξύ Μεξικού και Πολωνίας με το ματς να τελειώνει χωρίς γκολ.

Μεξικό και Πολωνία αναμετρήθηκαν στο στάδιο 974 με το ματς να λήγει 0-0. Το Μεξικό από τα πρώτα λεπτά ήταν επιθετικό και πίεζε ψηλά τους Πολωνούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Μεξικού στο 1ο ημίχρονο ήταν ο Alexis Vega, ο οποίος είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, στο 26’ λεπτό, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Szczesny. Ο Vega ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίχτης του 1ου μέρους απειλώντας συνεχώς την άμυνα των Πολωνών.

Από την άλλη, οι Πολωνοί ήταν άφαντοι σε όλο τον αγώνα. Δεν δημιούργησαν ευκαιρίες και όποτε προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποια φάση, έβρισκαν στον δρόμο τους την άμυνα του Μεξικού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 58’ λεπτό όταν ο Hector Moreno ανέτρεψε μέσα στην μεγάλη περιοχή τον Robert Lewandowski και αφού η φάση ελέγκτικε από το VAR, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Lewandowski ήταν αυτός που εκτέλεσε το πέναλτι χωρίς να καταφέρει να ”βρει δίχτυα”, με τον τερματοφύλακα του Μεξικού Guillermo Ochoa να αποκρούει την μπάλα. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση για τους Πολωνούς καθώς μέχρι το τέλος του αγώνα προσπαθούσαν κυρίως να σταματήσουν τις αντεπιθέσεις των Μεξικανών. Οι El Tri, είχαν κι άλλη μία σπουδαία ευκαιρία στο 64′ λεπτο με τον Henry Martin να βάζει το κεφάλι του και να αλλάζει την πορεία της μπάλας, έπειτα από σουτ του Alvarez, όμως και πάλι ο Szczesny, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίχτης από μεριάς των Πολωνών, αντέδρασε σωστά και κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του Μεξικού η οποία άξιζε την νίκη αλλά δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο γκολ που θα τις χάριζε 3 βαθμούς.

Στις 26/11, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, το Μεξικό θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή, ενώ η Πολωνία θα αντιμετωπίσει την Σαουδική Αραβία

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες

Μεξικό: Guillermo Ochoa, Jorge Sanchez, Cesar Montes, Hector Moreno, Jesus Gallardo, Edson Alvarez, Hector Herrera(71’ Carlos Rodriguez), Luis Chavez, Hirving Lozano, Henry Martin(71’ Raul Jimenez), Alexis Vega(84’ Uriel Antuna)

Προπονητής: Gerardo ”Tata” Martino

 

Πολωνία: Wojciech Szczesny, Jakub Kiwior, Kamil Glik, Bartosz Bereszynski, Nicola Zalewski(45’ Krystian Bielik), Sebastian Szymanski(72’ Przemyslaw Frankowski), Grzegorz Krychowiak, Jakub Kaminski, Matty Cash, Piotr Zielinski(88’ Arkadiusz Milik), Robert Lewandowski

Προπονητής: Czeslaw Michniewicz

 

Διαιτητής: Chris Beath

Βοηθός Διαιτητή: Anton Shchetinin

Βοηθός Διαιτητή: Ashley Beecham

4ος Βοηθός: Stephanie Frappart

 

Βαθμολογία 3ου Ομίλου:

  1. Σαουδική Αραβία 3β

2. Μεξικό 1β

3. Πολωνία 1β

4. Αργεντινή 0β

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ