Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαουδική Αραβία-Μεξικό: Η νίκη δεν ήταν αρκετή για τους ”El Tri”

Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε το ματς μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Μεξικού, ένας αγώνας ο οποίος μας πρόσφερε γκολ και θέαμα, με το Μεξικό να παίρνει στο τέλος την νίκη, όμως δεν ήταν αρκετή για να τους δώσει το εισιτήριο για τους ”16” του Παγκοσμίου κυπέλου.

 

Ο αγώνας:

Από την αρχή του αγώνα, το Μεξικό επιβλήθηκε επι των Σαουδάραβων πολιορκώντας συνεχώς την άμυνα τους είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα του γηπέδου. Μάλιστα, ένα ”δικό μας” παιδί, ο Orbelin Pineda, ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής έχοντας τις περισσότερες τελικές πάσες προς την επίθεση στο πρώτο μέρος (12). Οι Σαουδάραβες στα πρώτα 15 λεπτά είχαν 2 καλές ευκαιρίες με τον Kanno αλλά μετά προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των Μεξικανών. Το Μεξικό είχε αρκετές φάσεις για γκολ χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Μεξικανοί μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Και το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει καθώς στο 47’ λεπτό  όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά, ο Montes έκανε το τακουνάκι και ο Martin με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ των Μεξικανών με ένα ασύλληπτο γκολ από τον Chavez ο οποίος με εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας ελπίδες στους Μεξικάνους για την πολυπόθετη πρόκριση. Αμέσως μετά το γκολ του Chavez ο Lozano σκόραρε εκ νέου και έδωσε σκορ πρόκρισης, όμως το γκόλ ακυρώθηκε λόγο ότι ο Lozano ήταν για εκατοστά εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Το Μεξικό χρειαζόταν άλλο ένα γκολ για να πάρουν την 2η θέση στον όμιλο και αυτό το γεγονός, ώθησε τους παίχτες να πιέσουν όλο και περισσότερο, έχοντας στο τέλος του αγώνα 26 τελικές συνολικά. Όμως όχι μόνο δεν κατάφερνα να σκοράρουν, δέχτηκαν και γκολ στο 90+5 όταν ο Al-Dawsari βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ochoa καταφέρνοντας να σκοράρει, ‘’σκοτώνοντας’’ το όνειρο πρόκρισης για τους Μεξικανούς. Στο τέλος της ημέρας και οι δύο ομάδες αποχαιρετούν της διοργάνωση με την πρόκριση να την παίρνει η Αργεντινή και η Πολωνία.

Στην φάση των ”16”, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία, ενώ η Πολωνία Θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Μεξικό: Guillermo Ochoa, Jesus Gallardo, Hector Moreno, Cesar Montes, Jorge Sanches(86’ Kevin Alvarez), Luis Chavez, Edson Alvarez(86’ Rogelio Funes Mori), Alexis Vega(46’ Uriel Antuna), Orbelin Pineda(77’ Carlos Rodriguez), Hirving Lozano, Henry Martin(77’ Raul Jimenez)

Προπονητής: Gerardo ”Tata” Martino

 

Σαουδική Αραβία: Mohammed Al-Owais, Sultan Al-Ghannam(88’ Hattan Baherbi), Abdulelah Al-Amri, Hassan Al-Tambakti, Ali Al-Boleahi(37’ Riyadh Sharahili), Firas Al-Buraikan, Ali Al-Hassan(46’ Abdullah Madu), Saud Abdulhamid, Salem Al-Dawsari, Saleh Al-Shehri(62’ Abdulrahman Alobud), Mohamed Kanno

Προπονητής: Herve Renard

 

Στάδιο:

Lusail Iconic Stadium

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Michael Oliver

Βοηθός διαιτητή: Stuart Burt

Βοηθός διαιτητή: Simon Peter Bennett

4ος βοηθός: Istvan Kovacs

VAR: Massimiliano Irrati

 

Αναλυτικά η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

  1. Αργεντινή 6β
  2. Πολωνία 4β
  3. Μεξικό 4β
  4. Σαουδική Αραβία 3β

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ