Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γκέλα για τη διπρόσωπη Προσοτσάνη! (pics)

(Χ)άλασε η προπαίδεια, ώρα για νέο σερί!
Αυτή η ομάδα όταν κερδίζει το κάνει πάντα με στυλ, αλλά κι όταν δεν παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης γίνεται πρωτοσέλιδο, το ‘χει άλλωστε η μοίρα των μεγάλων κλαμπ όπως είναι η Προσοτσάνη. Μια Προσοτσάνη που για όσους είδαν το σχεδόν τέλειο α’ μέρος τους έλεγες στην ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων ότι δε θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα εκ των ουραγών Μακεδονικού Αλιστράτης θα σε περνούσαν το λιγότερο για άσχετο με το ποδόσφαιρο!


9 τελικές, η μία στο..πλεκτό από το Μάριο Τόπι στο 37’, δύο εξ αυτών στα δοκάρια του τερματοφύλακα Αντωνιάδη, 7 κόρνερ κι αν υπήρχε δυνατότητα μέτρησης της κατοχής μπάλας αυτή θα ξεπερνούσε σίγουρα των 80% για τους πρωτοπόρους. Πέραν όλων των παραπάνω η ομάδα του Φώτη Χατζηκυριάκου με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, πολλές φορές υπέρ του δέοντος αλτρουιστικό μέσα στη γεμάτη πράσινες φανέλες περιοχή της Αλιστράτης, είχε ανάπτυξη πότε από δεξιά και πότε από αριστερά, με τους πλάγιους μπακ Πετρίδη και Παγώνη να δημιουργούν υπεραριθμία και τρικυμία στην αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που ανέβαιναν στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Ο Μακεδονικός του Κώστα Καραμπατζάκη είχε όλο κι όλο ένα μακρινό σουτ του Υψηλού που έβγαλε με υπερένταση σε κόρνερ ο Καγγελίδης, κόρνερ υπ’ αριθμόν 2 σε 45 λεπτά στο 1ο ημίχρονο και πέραν τούτου ουδέν.

Στο 2ο ημίχρονο η Προσοτσάνη λες κι εμφανίστηκε με τάσεις αυτοκτονίας: οι αυτοματισμοί χάθηκαν, τα δύσκολα που είχαν περάσει στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές Χωριστή και Νέα Αμισό κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, ανοίγοντας το σκορ μετά το 70’ τα είχε κάνει..εύκολα η πρωτοπόρος όπως προαναφέραμε και πιο πάνω κι αυτό που απέμενε για να «σβήσει» η κάθε ελπίδα διεκδίκησης κάποιου θετικού αποτελέσματος (σ.σ. του 1ου στο φετινό πρωτάθλημα των «πράσινων») ήταν η επίτευξη ενός 2ου τέρματος.
Μέχρι τη μία ώρα αγώνα συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την μπάλα στα πόδια της, χωρίς ωστόσο να είναι οι επισκέψεις της πλέον τόσο συχνές και κυρίως επικίνδυνες προς τα καρέ του Αντωνιάδη. Αυτό ήταν! Οι γηπεδούχοι που μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο δεν προϊδέαζαν για ποδοσφαιρικό..σαματά, άρχισαν σταδιακά να στέλνουν μηνύματα προς την περιοχή του Καγγελίδη, όπου σε διάστημα 6 λεπτών δε σημάδεψαν σωστά από πλεονεκτικές θέσεις έμπροσθεν του σημείου του πέναλτι.
Κι αφού στο 74’ ο 28άχρονος πορτιέρο χρειάστηκε να αποσοβήσει με το ένα χέρι την ισοφάριση, λίγο πριν τις παρυφές του τελευταίου και δραματικού 10λέπτου η Αλιστράτη βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον 16άχρονο Πολυζώνη (1:1 στο 79’) να δίνει εν τέλει τον «παρθενικό» βαθμό στην ομάδα του, δίκαιο βάσει της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες σε κάθε ημίχρονο.
Η Προσοτσάνη υπό το φάσμα της πρώτης απώλειας βαθμών μετέφερε την μπάλα μέχρι και το 6ο λεπτό του έξτρα χρόνου των καθυστερήσεων, αν και με παίκτη λιγότερο λόγω της απ’ ευθείας αποβολής του Παγώνη στο 83’, πέριξ κι εντός της περιοχής της Αλιστράτης, όμως το καθαρό μυαλό και τα γεμάτα φρέσκο αέρα πνευμόνια έλλειπαν όσο η άμμος στην κλεψύδρα άδειασε μέχρι και τον τελευταίο της κόκκο.

* Υπεύθυνος Φωτογραφιών: Τσιβελεκίδης Μίλτος

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ~ 3μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Αλιστράτης «Γεώργιος Τσιονάνης»


Διαιτητής: Χορόζογλου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Μπόιτσιος Παύλος
Β’ Βοηθός: Γεωργιάδου Αγάπη

 

Λεπτό προς λεπτό:

4’. Κόρνερ από αριστερά του Κωνσταντινίδη ο Πετρίδης στο β’ δοκάρι σε κενή από την άστοχη έξοδο του Αντωνιάδη εστία πλασάρει εξ επαφής μόλις άουτ.

7’. Σουτ του Κωνσταντινίδη από το ημικύκλιο η μπάλα φεύγει δίπλα στην αριστερή συμβολή των δοκών.

9’. Παράλληλο γύρισμα του Πετρίδη με αποδέκτη τον Κωνσταντινίδη που με καθαρό οπτικό πεδίο σουτάρει με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη με τη φάση του 7ου λεπτού.

18’. Ανέβασμα από τα αριστερά του Παγώνη μετά την πάσα του Γουνατίδη, επιχειρεί την ψηλοκρεμαστή σέντρα σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο πάνω μέρος τους οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει άουτ.

26’. Από το φάουλ του Ρούσσου ο Ευκαρπίδης μέσα στην περιοχή βρίσκει τον τρόπο με το στήθος να πασάρει στο Γουνατίδη που μέσα από πολλά αμυνόμενα πόδια πλασάρει συρτά, στέκεται όμως άτυχος καθώς είδε την μπάλα να βρίσκει στη ρίζα της δοκού και να καταλήγει κόρνερ.

33’. Σέντρα από δεξιά του Τόπι ο προωθημένος Παπαμιχαήλ πιάνει την καρφωτή κεφαλιά δίπλα στα δοκάρια.

35’. Νέο κόρνερ του Κωνσταντινίδη από δεξιά, αφύλακτος μένει ο Παπαμιχαήλ στο ύψος της μικρής περιοχής, κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

36’. Ωραία εναλλάσσουν την μπάλα Τόπι και Κωνσταντινίδης με τελικό αποδέκτη στην περιοχή τον Ευκαρπίδη που αναγκάζει τον Αντωνιάδη έστω και με τα πόδια πάνω στη γραμμή να αποσοβήσει το γκολ.

0:1 στο 37’. Ο Τόπι από πλάγια θέση και μέσα δεξιά επιχειρεί τη διαγώνια σέντρα-σουτ, στην πορεία της πετάγεται ο Γουνατίδης που με την κίνηση του μπερδεύει τον Αντωνιάδη χωρίς να έρθει σε επαφή κι αυτή καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ.

40’. Ο Υψηλός από 35 περίπου μέτρα βλέποντας εκτός θέσης τον Καγγελίδη σουτάρει με καμπύλη προς την εστία, όμως με βήματα πίσω ο τερματοφύλακας της Προσοτσάνης και με το ένα χέρι παραχωρεί το κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

58’. Φάουλ του Θεοφανίδη με την μπάλα να μην απομακρύνεται από τους αμυντικούς με το Χρ. Γιάντσιο να σουτάρει από κοντά πάνω από το οριζόντιο.

59’. Ωραία ενέργεια από αριστερά του Παγώνη γίνεται πάσα στον Κωνσταντινίδη που πλασάρει για να αποκρούσει ο Αντωνιάδης στην αριστερή του γωνία.

62’. Όβερλαπ του Υψηλού από αριστερά και μεταβίβαση στο Θεοφανίδη που μπροστά από το πέναλτι πλασάρει έξω.

63’. Φάση διαρκείας στα καρέ της Προσοτσάνης, με τον Υψηλό από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή να επιχειρεί το γυριστό σουτ, η μπάλα φτάνει στο κεφάλι του Κοκοτσάκη κι ο Καγγελίδης εύκολα μπλοκάρει στη γωνία του.

74’. Γέμισμα του Λέσι βάζει δύσκολα στον Παπαμιχαήλ που απομακρύνει πάνω στον Υψηλό, εκ νέου ο Καγγελίδης με το ένα χέρι χαμηλά στη γωνία του κρατάει το «μηδέν».

1:1 στο 79’. Μπαλιά κάτω από το χώρο του κέντρου από το Χρ. Γιάντσιο εκεί όπου ο Ρούσσος χάνει τον Κοκοτσάκη, το πλασέ στην έξοδο του Καγγελίδη στα όρια της περιοχής γίνεται ασσίστ στον ερχόμενο σαν κρυφό φορ Πολυζώνη, που προλαβαίνει και τον Παπαμιχαήλ και σε κενή εστία ισοφαρίζει για το Μακεδονικό με πλασέ.

80’. Ωραία ο Τσαγκαλίδης περιμένει την κίνηση του Άρ. Τσακμακίδη που μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και επιχειρεί τη συρτή σέντρα με τον Τόπι εξ επαφής να πλασάρει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

83’. Κόκκινη κάρτα ο Παγώνης.

87’. Πάσα του Καλαϊτζή και πλασαριστό σουτ από το ημικύκλιο του Πετρίδη, σε καίρια θέση ο Αντωνιάδης μπλοκάρει σταθερά.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ (Κώστας Καραμπατζάκης): Ν. Αντωνιάδης, Θ. Αντωνιάδης, Χρ. Γιάντσιος (68’ Γ. Μουχτάρης), Π. Γιάντσιος, Χατζηπουργάνης, Μαλλές, Πολυζώνης, Ζορμπίδης (68’ Λέσι), Τοπαλίδης (5’ Υψηλός), Θεοφανίδης (64’ Γ. Γιάντσιος), Κοκοτσάκης

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Καγγελίδης, Τόπι, Παγώνης, Παπαμιχαήλ, Άρ. Τσακμακίδης, Πετρίδης, Περσιανλής, Ρούσσος, Ευκαρπίδης (66’ Καλαϊτζής), Κωνσταντινίδης (66’ Τσαγκαλίδης), Γουνατίδης (81’ Αστερίου)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 8ης αγωνιστικής :

  • Χωριστή-Κάτω Νευροκόπι 2:2 (50’ Μανωλεσάκης-57’ Αραμπατζής / 40’ Μπάτζιος-87’ Κεσόπουλος)
  • Καλαμώνας-Άγιος Αθανάσιος 2:0 (35’ Καγιάογλου-80’ Κοπαράνης)
  • Καλλίφυτος-Νέα Αμισός 1:2 (70’ Ασλανίδης / 23’ Βασιλειάδης-58’ Παπακωνσταντίνου)
  • Ξηροπόταμος-Αμπελόκηποι 0:2 (41’ Δαφνάκης-42’ Τρελλόπουλος)
  • Αλιστράτη-Προσοτσάνη 1:1 (79’ Πολυζώνης / 37’ Τόπι)
  • Βώλακας-Δοξάτο 1:0 (40’ Σίγγος)
  • Πετρούσα-Καλή Βρύση 4:1 (30’ πέν.&53’ Δροσίδης-80’ Αντωνιάδης-84’ Κυριακίδης / 75’ Χρ. Δάφτσιος)

ΡΕΠΟ: Καλαμπάκι

 

Η βαθμολογία την 8η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ* 6 1 0 23:7 19
2 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ* 6 0 1 11:5 18
3 ΒΟΛΑΚΑΣ 5 1 2 15:6 16
4 ΧΩΡΙΣΤΗ* 4 3 0 12:4 15
5 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 5 0 3 13:13 15
6 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 4 1 2 16:5 13
7 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ* 3 3 1 10:6 12
8 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ* 3 1 3 10:11 10
9 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 3 0 5 10:13 9
10 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 2 2 4 11:9 8
11 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 2 2 4 11:12 8
12 ΔΟΞΑΤΟ 2 2 4 13:16 8
13 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 2 1 5 7:20 7
14 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ* 0 1 6 3:15 1
15 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ* 0 0 7 2:25 0

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον Α’ γύρο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ