Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Γουνατίδη! (pics)

Στο +4 με «τεσσάρα»!
Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή το Θεόφιλο Γουνατίδη (δοκάρι στα πρώτα 95’’, ντομπλέτα και ασσίστ για όσκαρ κατά σειρά), συνεπικουρούμενος από τον 15άχρονο Χρήστο Τσαγκαλίδη που ήταν μέσα σε ότι καλό έφτιαξε η ομάδα του και τον κάπτεν Δημήτρη Ρούσσο ν’ ανοίγει το σκορ λίγο πριν το ημίωρο, σκοράροντας μάλιστα για 1η φορά μέσα το 2022, η Προσοτσάνη μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο ένα ματς που παραδοσιακά στο «Γεώργιος Μακρής» έκρυβε πάντα δυσκολίες κι αποσπάστηκε στο +4 μία μόλις αγωνιστική πριν το «κρας τεστ» στην έδρα της έτερης αήττητης ομάδας, του Ορφέα Χωριστής.


Μετά από μία «στενάχωρη εβδομάδα» όπως την χαρακτήρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Φώτης Χατζηκυριάκου και το 1:1 μέσα στην Αλιστράτη το περασμένο Σάββατο, οι παίκτες της γηπεδούχου μπήκαν με το πόδι στο γκάζι θέλοντας όχι μόνο να σκοράρουν νωρίς στο ματς, αλλά να βρουν δίχτυα πάνω από μία φορά για να ξεπεράσουν το εμπόδιο ενός αντιπάλου, όπως είναι η νεανική Καλλίφυτος του Θωμά Ματρακούκα, που διαθέτει παίκτες ικανούς στον ανοιχτό χώρο να σου κάνουν τη ζημιά.

Ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Δημήτρης Ρούσσος με το γκολ του στο 27’ έλυσε το γόρδιο δεσμό που όσο κυλούσε ο χρόνος όλο κι έσφιγγε κι αφού στο 35’ στην αντίπερα όχθη ο συνονόματός τους Μαντάς έχασε το άχαστο μέσα από τη μικρή περιοχή, ήρθε ένα λεπτό αργότερα ο Θεόφιλος Γουνατίδης να βάλει για τα καλά σε πορεία επιστροφής στις νίκες την ομάδα του (36’ 2:0). Μάλιστα, ο 33χρονος περιφερειακός επιθετικός πρόλαβε σχεδόν με τη λήξη του α’ μέρους να κάνει δύο τα προσωπικά του γκολ (45’ 3:0) μετά την 5η ασσίστ στο πρωτάθλημα του Μάριου Τόπι και πριν το ημίχρονο η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος.

Η Προσοτσάνη μπήκε στο β’ 45άλεπτο σαν να μην υπήρχε σκορ, ωστόσο από μια εφεύρεση του κατά τ’ άλλα άριστου ρέφερι κ. Χασιώτη, ο Ασλανίδης στο 59’ μείωσε για τον Εθνικό Αστέρα από την «άσπρη βούλα» κι όλοι περίμεναν περαιτέρω αντίδραση από πλευράς φιλοξενούμενων. Φευ, καθώς οι γηπεδούχοι με το ομορφότερο σε δημιουργία κι εκτέλεση εκ των τεσσάρων τους γκολ, αυτό του 1ου τους σκόρερ με 6 τέρματα Μάριου Τόπι (65’ 4:1), έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή τους να προβεί στις κινήσεις από τον πάγκο με σκοπό να ξεκουράσει παίκτες που έχουν τραβήξει το «κουπί» τις τελευταίες αγωνιστικές.
Η επιθετική ορμή πάντως δε χάθηκε, με το τελικό 4:1 να παραμένει μέχρι και το 90’ ελέω των επεμβάσεων του νεαρού πορτιέρο Δημήτρη Τσαγκαλίδη.

* Υπεύθυνη Φωτογραφιών: Γεωργιάδου Χριστίνα

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ~ 3μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Χασιώτης Βαγγέλης
Α’ Βοηθός: Ζάχαρη Μαρία
Β’ Βοηθός: Ρηγούλης Στέφανος

 

Λεπτό προς λεπτό:

2’. Μπαλιά του Ρούσσου στην κίνηση από δεξιά του Τσαγκαλίδη το γύρισμα του νεαρού άσσου είναι για το πόδι του Γουνατίδη που μπροστά από τη μικρή περιοχή τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

14’. Ο Καλαϊτζής από αριστερά πλαγιοκοπεί την άμυνα, όμως και πάλι ο Γουνατίδης βλέπει αυτή τη φορά την κεφαλιά του να καταλήγει στο κέντρο της εστίας εκεί που μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας.

15’. Κοντινή πάσα εκτός περιοχής του Μαντά και σουτ του Παρουτσή εύκολη υπόθεση για τον Καγγελίδη.

18’. Ο Άρ. Τσακμακίδης επιχειρεί τη σέντρα με τους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στον Τσαγκαλίδη που πιάνει το συρτό σουτ στα χέρια του έτερου..Τσαγκαλίδη!

20’. Ένα-δύο Γουνατίδη και Κωνσταντινίδη με τον 30χρονο μέσο να σουτάρει δίπλα στα δοκάρια.

22’. Ατομική ενέργεια του Ασλανίδη και αδύναμο πλασέ στις παρυφές της περιοχής ο Καγγελίδης μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

1:0 στο 27’. Ο Πετρίδης έχοντας «μαζέψει» την μπάλα στην προέκταση της γωνίας της περιοχής σηκώνει το κεφάλι βλέποντας την περιοχή της Καλλιφύτου γεμάτη μπλε φανέλες κι ο Ρούσσος που κινήθηκε στην πλάτη του Τσάκαλο με πλασέ πριν αυτή ακουμπήσει στο χορτάρι την έστειλε με δύναμη στη δεξιά γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Τσαγκαλίδη.

31’. Σουτ του Κωνσταντινίδη μετά από κακή αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων η μπάλα φεύγει άουτ.

35’. Ο Παρουτσής βρίσκει τον τρόπο να περάσει την μπάλα σε θέση μέσα αριστερά εκεί όπου ο Ασλανίδης δύσκολα γυρίζει στο ύψος της μικρής περιοχής κι ο Μαντάς προ του Καγγελίδη και υπό την πίεση του Μελενικιώτη πλασάρει πάνω από το οριζόντιο.

2:0 στο 36’. Γέμισμα εύκολη υπόθεση για τον Χαραλαμπίδη που εκτός περιοχής χάνει την μπάλα κι ο Γουνατίδης βλέποντας εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ σημειώνει το γκολ.

42’. Ο Τσαγκαλίδης της Προσοτσάνης μπαίνει στην περιοχή σημαδεύοντας στην κίνηση τον Τόπι που πιάνει το πλασέ με τον Χαραλαμπίδη να διώχνει μακριά προ της γραμμής.

3:0 στο 45’. Γρήγορη μετάβαση στο επιθετικό τρίτο από πλευράς γηπεδούχων, ο Κωνσταντινίδης σερβίρει στον Τόπι που επιχειρεί το πλασέ, η μπάλα κοντράρει στο πόδι του Σεμπελίδη κι ο Γουνατίδης που παρακολουθεί σε κενή εστία διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου.

50’. Πάσα του Κωνσταντινίδη πλάγια δεξιά και συρτό σουτ του Τσαγκαλίδη με τα πόδια απομακρύνει ο τερματοφύλακας της Καλλιφύτου.

52’. Αντεπίθεση εκδηλωμένη από τους Κωνσταντινίδη και Τόπι, ο επερχόμενος Ρούσσος πλασάρει δυνατά στην αγκαλιά του Τσαγκαλίδη.

53’. Τόπι-Κωνσταντινίδης και Γουνατίδης αλλάζουν γρήγορα την μπάλα στον κεντρικό άξονα, όμως του ψηλοκρεμαστό σουτ του τελευταίου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

3:1 στο 59’. Έχοντας κερδίσει πέναλτι-εφεύρεση δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ασλανίδης από το Μελενικιώτη, ο παθών γίνεται σκόρερ αφού ξεγελάει τον Καγγελίδη από τα 11 μέτρα.

60’. Αβίαστο λάθος των φιλοξενούμενων και μπαλιά του Κωνσταντινίδη ο Τόπι από το ημικύκλιο μόνος απέναντι στον Τσαγκαλίδη πλασάρει μόλις άουτ.

4:1 στο 65’. Εξαιρετική πάσα του Τσαγκαλίδη στη γωνία της περιοχής για το Γουνατίδη που ξέροντας που κινείται ο Τόπι χωρίς να τον έχει δει σεντράρει κι ο 27χρονος επιθετικός της Προσοτσάνης με ωραίο εναέριο πλασέ τινάζει από κοντινή απόσταση τα δίχτυα της Καλλιφύτου για 4η φορά στο σημερινό ματς.

66’. Άμεση απάντηση ημιτελής ωστόσο από τους φιλοξενούμενους καθώς το σουτ του Παπαδόπουλου βγάζει χαμηλά στη γωνία του Καγγελίδης.

68’. Κόρνερ από δεξιά με το Μαντά ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, πιο ψηλά απ’ όλους ο Φουρουντζής αναγκάζει τον Καγγελίδη να εκτιναχθεί και με το ένα χέρι κάτω από το οριζόντιο να παραχωρήσει νέο κόρνερ.

69’. «Πάτημα» εκτός περιοχής του Τόπι και δυνατό ευθύβολο σουτ του Παυλίδη δύσκολα σε κόρνερ ο Τσαγκαλίδης.

70’. Σέντρα από δεξιά του Τσαγκαλίδη ο προωθημένο Άρ. Τσακμακίδης πιάνει τη φαλτσαριστή κεφαλιά που φεύγει δίπλα στο δεξί δοκάρι.

73’. Φάση διαρκείας πέριξ της περιοχής της Καλλιφύτου με τον Περσιανλή ν’ απειλεί με το σουτ να περνάει μόλις άουτ.

88’. Ένα-δύο Παυλίδη και Τόπι, σουτ του 2ου με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει σταθερά ο Τσαγκαλίδης.

89’. Στην τελευταία φάση του ματς ο Τόπι στρώνει στον Περσιανλή κι ο Τσαγκαλίδης αποκρούει δύσκολα για ν’ απομακρύνουν εκτός περιοχής οι αμυντικοί του.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Καγγελίδης, Μελενικιώτης, Καλαϊτζής (77’ Μανλής), Παπαμιχαήλ, Άρ. Τσακμακίδης, Πετρίδης (77’ Παναγιωτίδης), Τσαγκαλίδης, Ρούσσος (67’ Περσιανλής), Γουνατίδης (72’ Καλαϊτζίδης), Κωνσταντινίδης (67’ Παυλίδης), Τόπι

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ (Θωμάς Ματρακούκας): Τσαγκαλίδης, Τσάκαλος, Σαχανίδης (46’ Σοφιανίδης), Σεμπελίδης, Χαραλαμπίδης (57’ Κ. Παπαδόπουλος), Ταχτσόγλου, Ηλιόπουλος (46’ Φουρουντζής), Φερσιζίδης, Μαντάς, σλανίδης (77’ Κεσίδης), Παρουτσής (77’ Καλπάκης)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 9ης αγωνιστικής :

  • Κάτω Νευροκόπι-Άγιος Αθανάσιος 0:6 (6’ Στεργιανός-10’ πέν.&40’ Ν. Παπαδόπουλος-25’ Παπαζώτος-80’&90’ πέν. Μπαμπασαλή)
  • Νέα Αμισός-Χωριστή 0:1 (17’ Δούμπλατζης)
  • Αμπελόκηποι-Καλαμώνας 1:0 (57’ Καραγκιοζίδης)
  • Προσοτσάνη-Καλλίφυτος 4:1 (27’ Ρούσσος-36’&45’ Γουνατίδης-65’ Τόπι / 59’ πέν. Ασλανίδης)
  • Δοξάτο-Ξηροπόταμος 0:0
  • Καλή Βρύση-Αλιστράτη 1:1 (94’ Παλτζίδης / 77’ Κοκοτσάκης)
  • Καλαμπάκι-Πετρούσα 3:1 (35’ Πέτρο-49’&79’ Καπτέλι / 3’ Γάιδας)

ΡΕΠΟ: Βώλακας

 

Η βαθμολογία την 9η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ* 7 1 0 27:8 22
2 ΧΩΡΙΣΤΗ* 5 3 0 13:4 18
3 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ* 6 0 2 11:6 18
4 ΒΩΛΑΚΑΣ* 5 1 2 15:6 16
5 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 5 1 3 13:13 16
6 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ* 4 3 1 13:7 15
7 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 4 1 3 17:8 13
8 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ* 4 0 5 16:13 12
9 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3 2 4 12:9 11
10 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ* 3 1 4 11:15 10
11 ΔΟΞΑΤΟ 2 3 4 13:16 9
12 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 2 2 5 11:13 8
13 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 2 2 5 7:26 7
14 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ* 0 2 6 4:16 2
15 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ* 0 1 7 3:26 1

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον Α’ γύρο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ