Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εύκολο βράδυ στην Ριζούπολη και άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά για την ΑΕΚ!

Χωρίς κανένα πρόβλημα η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της, επικρατώντας απέναντι στην Κηφισιά με 0-2 και βρίσκεται μια ανάσα από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας – Σκόρερ για την Ένωση οι Γκαρσία και Φαν Βέερτ με τον Ολλανδό να σκοράρει για πρώτη φορά με τα χρώματα της ΑΕΚ

Εύκολο βράδυ για την ΑΕΚ στην Ριζούπολη με αντίπαλο την Κηφισιά, για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν συνάντησαν μεγάλη αντίσταση και πήραν μια εύκολη νίκη, επιστρέφοντας με θετικό αποτέλεσμα στις υποχρεώσεις τους και κάνοντας άλμα πρόκρισης για τους “8” της διοργάνωσης.

Το μαγικό γκολ του Γκαρσία και το πρώτο γκολ του Φαν Βέερτ με την φανέλα της ΑΕΚ ήταν αυτά που έδωσαν την νίκη στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και χαρά στον κόσμο της Ένωσης, που βρέθηκε στην γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας, την Ριζούπολη!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Χωρίς καμία αξιοσημείωτη φάση ξεκίνησε η αναμέτρηση για τις δύο πλευρές. Μια κεφαλιά του Μουκουντί στο 10′ ήταν η πρώτη τελική στο παιχνίδι. Ένα γύρισμα του Μάνταλου στο 16′ δεν βρήκε κανέναν συμπαίκτη για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Κηφισιά απείλησε και μάλιστα με διπλή ευκαιρία, αλλά οι Κουιρουκίδης και Ταλάλ δεν νίκησαν Στάνκοβιτς και Χατζισαφί αντίστοιχα.

Η δεύτερη τελική της Ένωσης στο ματς ήρθε στο 22′ με ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Γκαρσία, που αστόχησε! Το σουτ του Φράνσον στο 28′ δεν ήταν κάλο, ο Φαν Βεέρτ άπλωσε το πόδι και λίγο έλειψε να απειλήσει την εστία του Αναγνωστόπουλου. Το πέρασμα του Φαν Βέερτ προς τον Αραούχο ήταν εξαιρετικό, ο Αργεντινός σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offide στο 29′.

Offside όμως δεν ήταν ο Γκαρσία στο 34′. Έπειτα από κάθετη του Σιντιμπέ, ο παίκτης της Ένωσης κινήθηκε στον χώρο και με ένα πανέξυπνο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1, βάζοντας ένα μαγικό γκολ! Ο σκόρερ της ΑΕΚ παραλίγο να κάνει δύο τα τέρματα του, αλλά στο 37′ δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ένα άτσαλο τάκλιν του Μουζουλουξή στις καθυστερήσεις, βρήκε με τις τάπες τον Αραούχο εντός περιοχής με τον Φαν Βέερτ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, να κάνει το 0-2 και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ! Έτσι η Ένωση έκλεισε πολύ εύκολα το πρώτο ημίχρονο, βάζοντας γερές βάσεις για πρόκριση στους “8” από το 45λεπτο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Η ομάδα του Αλμέιδα αναπτύχθηκε ταχύτητα με τον Λιβάι από τα δεξιά, εκείνος έστρωσε στον Αραούχο που έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου στο 50′. Στο 60′ ο Νάα με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο απείλησε τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά είδε το σουτ του να περνάει άουτ.

Όπως και στην φάση του 50′ ο Γκαρσία έβγαλε στον Αραούχο, με τον Παναγιώτου να είναι εκεί και να διώχνει στο 63′, ενώ ένα σουτ των γηπεδούχων ήταν άστοχο στο 65′. Στο 73′ οι Γκαρσία, Φαν Βέερτ και Μάνταλος έκρυψαν την μπάλα, με τον τελευταίο να μην μπορεί να σκοράρει για το 0-3. Στο 79′ ο Μπαρμπόσα σταμάτησε με φάουλ τον Γκαρσία, πήρε την δεύτερη κίτρινη και ο Γκαρσία είδε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του να αποκρούεται από τον Αναγνωστόπουλο.

Από εκεί και έπειτα, τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και η Ένωση πήρε την νίκη απέναντι στην Κηφισιά, έκανε μεγάλο άλμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και έδωσε χαρά στον κόσμο της!

Ενδεκάδες

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Aναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Παναγιώτου (92′ Σμπώκος), Παπασάββας, Πέιος (81′ Ιατρούδης), Ποζατζίδης (58′ Νάα), Ταλάλ (81′ Γκίνη), Τετέι, Κουιρουκίδης (58′ Καλλέργης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66′ Ρότα), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φράνσον (66′ Σιμάνσκι), Γκαρσία (88′ Σκόνδρας), Μάνταλος (81′ Πίνεδα), Φαν Βέερτ, Αραούχο (88′ Χριστόπουλος)

Διαιτητικό team

Διαιτητής: Τσέτσιλας, Βοηθοί: Μωυσιάδης, Φράγιος, 4ος: Γκορτσίλας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ