Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Έντσο Φερνάντεζ και το deal που πάει να χαλάσει

Ο καιρός που περνάει, ο Φερνάντεζ που προφυλάσσεται και το fake news της μεγάλης προσφοράς.

Έχουν περάσει ήδη δυόμιση εβδομάδες από το τέλος του Μουντιάλ και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Έντσο Φερνάντεζ σε αυτό και παρόλα αυτά ο Αργεντίνος μέσος και καλύτερος νέος παίκτης της διοργάνωσης δεν έχει βρει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του θέτοντας εν αμφιβόλω την πολυαναμενόμενη μεταγραφή του.

Αρκετοί ήταν οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης που ακούστηκε ότι έκαναν την προσφορά τους για αυτόν. Μεταξύ άλλων κυκλοφόρησαν τα ονόματα τόσο της Λίβερπουλ που εμφανίστηκε μάλιστα να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή χωρίς ωστόσο αυτή ποτέ να αποκτήσει επίσημη χροιά. Το ίδιο συνέβη και με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Εκδήλωσαν δηλαδή ενδιαφέρον αλλά ποτέ αυτό δεν απέκτησε επίσημο χαρακτήρα.

Ξεχωριστή περίπτωση βέβαια αποτελεί η Τσέλσι. Οι “μπλε” εμφανίστηκαν ξαφνικά και φέρονταν έτοιμοι να αποσπάσουν τη συγκατάθεση του παίκτη για πιθανή μετακίνηση του στο “Stamford Bridge” μετά και την κάλυψη της ρήτρας του. Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα προ ημερών το μόνο που έμενε ήταν να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα αποπληρωμής του ποσού που προσέφερε η ομάδα του Τόντ Μπόελι στη Μπενφίκα.

Το post του έγκριτου σε θέματα μεταγραφών αθλητικού δημοσιογράφου Φαμπρίτσιο Ρομάνο.


Μετ: Η επίσημη πρόταση της Τσέλσι για τον Έντσο Φερνάντεζ δεν ήταν ποτέ 127 ή 120 εκατομμύρια ευρώ. Οι τελική του πρόταση στη Μπενφίκα ήταν 85 εκατομμύρια ευρώ.

Η Τσέλσι δε συζήτησε ποτέ τη ρήτρα των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχει συμφωνία μετά τη νέα απογευματινή συνάντηση όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα.


Παρά ταύτα τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι. Καθώς όχι μόνο δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για τη διεκπεραίωση του οικονομικού σκέλους ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά υπήρχε σημαντικό ζήτημα και στην τελική πρόταση των “Λονδρέζων”  που αν και διέρρευσε πως θα ήταν γύρω στα 120 με 127, ακόμα και 130 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τη ρήτρα αποδέσμευσης του Φερνάντεζ, αυτή τελικά έμεινε στα 85 εκατομμύρια ευρώ και όπως φαίνεται το deal οδεύει προς οριστικό ναυάγιο.

Καταλήγοντας, δεν θα μπούμε καν στον κόπο να βγάλουμε το τσουρουφλισμένο χέρι μας απ’ τη φωτιά που το βάλαμε όταν την περασμένη εβδομάδα δηλωναμε με θάρρος ότι ο Φερνάντεζ θα παίζει σίγουρα στην Premier σε λίγο καιρό.

Και το σίριαλ Φερνάντεζ συνεχίζεται…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ