Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΕΛΛΑΔΑΡΑ είσαι αφού…

Ευρωπαϊκούς τελικούς στην Ελλάδα η UEFA, τελικό Κυπέλλου εκτός χώρας ο Μπαλτάκος και ζήτω η παράνοια!

Την ώρα που η UEFA σου προσφέρει τη δυνατότητα να διοργανώσεις δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, εσύ σκέφτεσαι να διοργανώσεις τον τελικό του εθνικού σου Κυπέλλου στο εξωτερικό, ακυρώνοντας έτσι την οποία προσπάθεια γίνεται από το ποδόσφαιρο να ανέβει επιτέλους επίπεδο.

Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” θα φιλοξενήσει τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup για το 2023.

Μια τέτοια κίνηση, όχι σε περίπτωση που τελικά συμβεί, αλλά και τώρα που βρίσκεται στο στάδιο της πιθανότητας είναι ακατανόητη, ανεξήγητη και απόδειξη της πεποίθησης πως το ποδόσφαιρο μας στερείται στόχευσης, παιδείας και ικανοτήτων όσον αφορά την οργάνωση μεγάλων γεγονότων.

Η “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena” θα είναι η έδρα του τελικού του Europa Conference League της σεζόν 2023-24.

Θα μου πείτε, περίμενες κάτι διαφορετικό από ένα ποδόσφαιρο που απαγορεύει τις οργανωμένες οπαδικές μετακινήσεις και έχει μάθει να στερεί από τον κόσμο του ένα σημαντικό κομμάτι της οπαδικης κουλτούρας;

Θα πω ναι και το ίδιο θα λέω όσο το λίκνο του φιλάθλου που μένει μακριά από υβριστικά συνθήματα και ύβρεις σιγοκαίει μέσα μου. Για αυτό και θα προσθέσω ότι η απογοήτευση μου σε σχέση με το προαναφερθέν γεγονός είναι τεράστια και θα είναι τεράστια όσο κάποιοι δυσφημίζουν αυτό που αγαπώ και μου αρέσει να παρακολουθώ.

Και σαν επίλογο θα ήθελα να κάνω μια παράκληση προς την ομοσπονδία. Αν δεν μπορείτε δώστε πίσω και τους δύο τελικούς. Ομολογείστε πως είστε ανίκανοι ή αποδείξτε πως είστε ικανοι. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει ή δεν θα υπήρχε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα για να “επιβιώσετε”.


Σημ: Ο τελικός του Super Cup μεταφέρθηκε από το Καζάν στην Αθήνα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ