Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός (3-2): Αγχώθηκε, πήρε το τρίποντο και περιμένει Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, είδε τον Λεβαδειακό και τον Διαμαντόπουλο να τον αγχώνουν, όμως κατάφερε να πάρει το τρίποντο και πλέον περιμένει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «σπίτι» του.

Μόλις στο 2’ ο Τάισον έκανε την προσπάθεια, άφησε στον Ράφα Σοάρες, αυτός σέντραρε και ο Ντάντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτό που δεν έκανε στο συγκεκριμένο λεπτό, όμως, το έκανε στο 10’. Ο Νάρεϊ πήρε την μπάλα απ’ τον Κάργα. Γύρισε προς τον Ντάντας κι αυτός με πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στογιάνοβιτς για το 1-0. Ο «Δικέφαλος» βρήκε το γρήγορο γκολ που ήθελε.

Αλλά δεν το χάρηκε πολύ. Δύο λεπτά μετά το 1-0, ο Λεβαδειακός με τον Λούα Λούα είχε την ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι. Ο Κροάτης τερματοφύλακας τον ανέτρεψε και ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε και μέσω VAR, όμως φαίνεται καθαρά πως ανατροπή δεν υπήρχε. Ο Μουτίνιο στο 15’ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 45+4’ ο Ράφα Σοάρες σέντραρε, ο Βήχος δεν έδιωξε σωστά, με τον Ντάντας ξανά να βρίσκει δίχτυα σουτάροντας με τη μία στη γωνία του Στογιάνοβιτς.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την πίεσή του. Κέρδισε τρία σερί κόρνερ, με το τρίτο να είναι και το…φαρμακερό. Στο 61’ ο Κουλιεράκης «έγραψε» το 3-1.

Εκεί που φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ απλοποίησε την κατάσταση, ο Λεβαδειακός «χτύπησε». Στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος, κατόρθωσε να μειώσει σε 3-2 στο 66’. Ο Τσάπρας σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και μπέρδεψε τον Κοτάρσκι με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80’ Βιεϊρίνια) (90+3’ λ.τ. Νάσμπεργκ), Kάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80’ Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας, Νάρεϊ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Κωνσταντέλιας (80’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος (79’ Σακό), Τσάπρας, Παναγιώτου, Μεχία (79’ Συμελίδης), Νταμπό (67’ Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λούα Λούα (56’ Τόρο), Νίκας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ