Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το πάρε – δώσε του χειμώνα στην Super League 1

Μπορεί στην Ευρώπη να έγινε πραγματικός πανικός με τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων, ειδικά την χθεσινή -τελευταία ημέρα- ωστόσο και στην δική μας Super League, οι ομάδες δεν έμειναν αμέτοχες και όλες ενισχύθηκαν ιδιαίτερα στο μεταγραφικό ‘παζάρι’ του χειμώνα. Διαβάστε αναλυτικά στον Αθλητικό Κόσμο τις προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ όλων των ομάδων της Super League.

ΑΕΚ

Η Ένωση ίσως ήταν η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν χρειαζόταν μεγάλη ενίσχυση, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα βλέπει πως έχει στα χέρια του ένα μεγάλο ρόστερ να διαχειριστεί και όπως είπε και ο ίδιος σε δηλώσεις του, δεν υπήρχε λόγος για ενίσχυση εφόσον έχει σε κάθε θέση τουλάχιστον 2 παίχτες. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Δικέφαλος προχώρησε σε μόλις μία προσθήκη, αυτή του Πάολο Φερνάντες από τον Βόλο, η οποία ουσιαστικά είχε γίνει από το καλοκαίρι, απλώς ο παίχτης είχε παραμείνει δανεικός στην ομάδα της Μαγνησίας και πλέον από την 1η Ιανουαρίου ανήκει στην ΑΕΚ. Παράλληλα δεν έλειψαν και οι αποχωρήσεις, με την ΑΕΚ να δίνει στον ΠΑΣ Γιάννινα τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος μετακόμισε στα Γιάννενα ως ‘ελεύθερος’ από τους ‘κιτρινόμαυρους’.

ΑΡΗΣ

Ιδιαίτερη μεταγραφική ‘κίνηση’ υπήρξε στον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να μετρούν τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις! Αρχικά οι ‘κίτρινοι’ έφεραν στην Θεσσαλονίκη τον έμπειρο Βλαντιμίρ Νταρίντα ως ελεύθερο από την Χέρτα και με μεγάλη καριέρα στην πλάτη του. Στην συνέχεια ακολούθησε η προσθήκη – επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος επέστρεψε στον Άρη με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται να πληρώσει μία ρήτρα κοντά στα 2,5 εκατομμύρια το καλοκαίρι! Ένας παίχτης, το ‘story’ του οποίου, μοιάζει αρκετά με αυτό του Νταρίντα, καθώς μιλάμε για έναν έμπειρο Χαφ, με καριέρα σε Γερμανία και Αγγλία, ο οποίος έμεινε επίσης ελεύθερος από την ομάδα του (Νόριτς), στην οποία αγωνίστηκε τα τελευταία δυόμιση χρόνια και πλέον έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης έως το τέλος της φετινής σεζόν, είναι ο Λούκας Ρουπ. Τέλος, τελευταία χρονικά μεταγραφή των ‘κίτρινων’ όπως όλα δείχνουν και αν εν τέλει δεν στραβώσει κάτι, θα είναι ο Κροάτης εξτρέμ, Άλεν Χαλίλοβιτς, ο οποίος μετά από θητεία σε Μπάρτσα, Σπόρτινγκ Χιχόν, Αμβούργο, Ριέκα (τελευταίος του σταθμός) κ.α, έρχεται για να υπογράψει ως ελεύθερος στον Άρη!
Δεν έλειψαν όμως και οι αποχωρήσεις από τον Άρη, με πιο σοβαρή αυτή του Μαντσίνι. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης φρόντισε να ‘τελειώσει’ από νωρίς τον Πάπε Σέικ, ο οποίος ήρθε με αρκετές φιλοδοξίες και δεν προσέφερε τίποτα στην ομάδα, ενώ πριν από λίγες ημέρες διέκοψε και τον δανεισμό του νεαρού Έντουιν Ροντρίγκεζ. Ενός παίχτη, τον οποίο αρκετοί παρομοίαζαν με τον Λουίς Πάλμα (λόγω και της καταγωγής των δύο παιχτών), ωστόσο ο Ροντρίγκεζ δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει σα τον Πάλμα, με αποτέλεσμα να μετρά μόλος δύο συμμετοχές με τον Άρη. Η πιο ηχηρή στην πραγματικότητα αποχώρηση του Άρη, ήταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός εξτρέμ, ο οποίος εδώ και 2 χρόνια ήταν από τους καλύτερους παίχτες του Άρη, αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη και πήρε το αεροπλάνο για Αθήνα, για να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πάντως οι Θεσσαλονικείς δεν βγήκαν χαμένοι και κατάφεραν να εξασφαλίσουν από την πώληση του παίχτη, ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μία ομάδα η οποία δεν τραβά σχεδόν ποτέ τα βλέμματα στο μεταγραφικό παζάρι, είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα, δεν θα κάνουν ποτέ το ‘μπαμ’, θα κινηθούν αθόρυβα και συνήθως θα έχουν στήσει την ομάδα από το καλοκαίρι, ενδεικτικό αυτού, ότι ο Αστέρας όποτε πάει για καλοκαιρινή προετοιμασία έχει ήδη το ρόστερ του ολοκληρωμένο! Έτσι και φέτος τον χειμώνα στον Αστέρα δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Νιγηριανό νεαρό Αλάγκμπε (είναι από τις ακαδημίες του Αστέρα), να επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Νίντερκορν. Επιπλέον, η ομάδα της Τρίπολης, παραχώρησε τον Γιώργο Αντζουλά στην Ουίπεστ και διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης, ενώ παράλληλα παρελθόν αποτελούν και οι: Κανελλόπουλος, Μιχόπουλος και Στάνκο. Ο Κανελλόπουλος πουλήθηκε στην Φινλανδία για λογαριασμό της Ελσίνκι και ανακοινώθηκε για 2 χρόνια, ενώ ο Μιχόπουλος παραχωρήθηκε δανεικός στον Διαγόρα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Τέλος, ο Στάνκο ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αποτελώντας επιλογή του Μεταξά, έμεινε ελεύθερος και συνεχίζει την καριέρα του στην Λαμία!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο Περιστέρι δεν βιάστηκαν για να κάνουν κάποια προσθήκη και έτσι κατάφεραν και έκλεισαν τον Αγκιμπού Καμαρά στο παρά ένα, με τον νεαρό άσο του Ολυμπιακού, να υπογράφει στο ‘Αστέρι’ ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Αναμφίβολα πάντως, ο νεαρός από την Γουινέα είναι ένας παίχτης που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του Περιστερίου! Απ’ την άλλη, ο Ατρόμητος έχασε στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα τον Αντίλ Ναμπί, τον οποίο και άφησε ελεύθερο, ένας παίχτης ο οποίος λόγω και των τραυματισμών του δεν μπόρεσε να δείξει την ποιότητα του, ενώ παράλληλα πούλησε και τον Χουάν Μουνίθ σε ομάδα της Ασίας, με τους ανθρώπους και τον κόσμο του Ατρομήτου να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι για την προσφορά του Ισπανού αυτά τα χρόνια στον σύλλογο! Τέλος, παρελθόν αποτέλεσαν και οι νεαροί Ανθουλάκης και Δαλαμήτρας, με τον πρώτο να μένει ελεύθερος και τον δεύτερο να παραχωρείται δανεικός στον ΠΑΟ Ρουφ.

ΒΟΛΟΣ

Ίσως η ομάδα με τις περισσότερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, Γενάρη μήνα, είναι η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου. Η ομάδα της Μαγνησίας αποδέσμευσε αρκετά άτομα και έφτασε στην προσθήκη συνολικά 5 παιχτών! Ο Σι (αριστερός μπακ) ήρθε από την Αμιάν, τα εξτρέμ Πιρές (δανεικός από Ντνίπρο) και Τσιρίνος (πολύ καλές εμφανίσεις έως τώρα, έχει ανεβάσει τον Βόλο) για να βοηθήσουν επιθετικά, ενώ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η ομάδα του Βόλου έφερε τον γνώριμο μας Καρτάλη (ο οποίος είχε μείνει χωρίς ομάδα) και τον Αργεντίνο Γκάγκι, ο οποίος δείχνει μέχρι τώρα και αυτός καλά δείγματα, τέλος, όπως όλα δείχνουν τελευταία μεταγραφή θα είναι ο επίσης γνώριμος μας, Έργκους Κάτσε, με τον Αλβανό διεθνή μέσο να αναμένεται άμεσα στον Βόλο για να υπογράψει με την νέα του ομάδα. Παράλληλα αποχώρησαν οι: Β. Φερνάντες, Ουές, Νοκέρτ, Μπατόκιο, Λυμπεράκης, Σταμένκοβιτς, Νίνης, Τσέλιος, Π. Φερνάντες και ο Χαβιέ Ματίγια.

ΙΩΝΙΚΟΣ

Άλλη μία ομάδα που κινήθηκε σα τον Βόλο μεταγραφικά, είναι ο Ιωνικός. Οι Νικαιώτες προχώρησαν συνολικά στην προθήκη 6 ποδοσφαιριστών, ενώ έλυσαν την συνεργασία τους με 8 συνολικά παίχτες! Ο Γούλερι με τον γνώριμο Καμπράλ ήρθαν στον Ιωνικό για να βελτιώσουν επιθετικά την ομάδα, ενώ ο Ρουμπουλάκου θα ενισχύσει την ομάδα στα φτερά της άμυνας. Παράλληλα ο Ιωνικός ήταν δραστήριος και την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και έτσι κατάφερε και έκλεισε ακόμη 3 παίχτες, εχθές 31 Ιανουαρίου! Ο λόγος για τον γνώριμο μας Έλληνα επιθετικό, Δημήτρη Μάνο, που ήρθε δανεικός από την Τουρκία, ενώ στο παρά ένα ο Ιωνικός έκλεισε και τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Μπόμπι Αλέν, αλλά και τον κεντρικό αμυντικό, Ρασίντ Μπουενά, που τα τελευταία 3,5 χρόνια αγωνιζόταν στην Ρουμανία.
Δεν είναι όμως και λίγοι εκείνοι που είδαν την πόρτα της εξόδου, με τους ποδοσφαιριστές αυτούς, να είναι 8 στο σύνολο! Κοκκίνης, Περλέσι, Μίλο, Σερβιλάκης, Ιωαννίδης, Άοσμαν, Μεντόσα και Οφόσου, είναι οι παίχτες οι οποίοι αποχώρησαν από την Νίκαια φέτος τον χειμώνα και αναζητούν νέες ποδοσφαιρικές ‘στέγες’.

ΛΑΜΙΑ

Μία ομάδα η οποία βρίσκεται σε ίδια μοίρα με τον Ιωνικό και παλεύει για την σωτηρία της, είναι η Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έκανε καλό πρώτο γύρο και γι αυτό τον λόγο προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, με σκοπό να προλάβει το τραίνο της παραμονής. Έτσι ήρθαν οι: Βασιλαντωνόπουλος, Αμπαντά και Πάβλοβετς για την άμυνα, δεξιά αριστερά και κεντρικός αντίστοιχα, ενώ στον χώρο της μεσαίας γραμμής αποκτήθηκε ο Στάνκο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης. Επιθετικά οι Λαμιώτες απέκτησαν τον Μαρτίνεθ από την Αλμπαθέτε για τα ‘φτερά’ της επίθεσης, ενώ στην ομάδα της Λαμίας θα συνεχίσει και ο Νίκος Βέργος. Παράλληλα η Λαμία έκανε και το μεγάλο ‘μπαμ’ και απέκτησε και τον Ζόραν Τόσιτς, έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη θητεία σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πέρασμα και από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Στον Σέρβο πιστεύουν πολύ στην Λαμία και περιμένουν βοήθειες επιθετικά από εκείνον. Τέλος, η Λαμία ενισχύθηκε και στα γκολπόστ, με τον νεαρό γιο του Αντώνη Νικοπολίδη!
Παρελθόν αποτέλεσαν οι: Μπενίτεθ, Προβυδάκης και Μαργαρίτης (Αμυντικοί), οι Μπάμπης και Γκέντσογλου (Χαφ), ενώ επιθετικά, η Λαμία δεν θα υπολογίζει πλέον στις υπηρεσίες των Μποάκι, Γιακουμάκη και Μαρμεντίνι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η ομάδα του Λεβαδειακού είναι ακόμη μία της βαθμολογικής ‘ουράς’, την οποία όμως πολλοί την είχαν ως πρώτο φαβορί για να υποβιβαστεί και εκείνη τους αποδεικνύει πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Οι Βοιωτοί μετά από 20 αγωνιστικές βρίσκονται στην 12η θέση, έχοντας έναν και δύο βαθμούς περισσότερους από Ιωνικό και Λαμία, που για την ώρα πέφτουν. Το ότι η ομάδα της Λιβαδειάς παλεύει για την σωτηρία της και θα παλεύει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των πλέι – άουτ το ξέρουν όλοι. Ωστόσο το σύνολο του Βέλιτς είναι πολύ ανταγωνιστικό και παλεύει όλα του τα παιχνίδια. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, στην Λιβαδειά τον φετινό χειμώνα προχώρησαν σε προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις, έξι στον αριθμό, με στόχο φυσικά να διατηρηθούν στην μεγάλη κατηγορία. Ο Αγγελόπουλος με τον έμπειρο Γκροφ ήρθαν για τα γκολπόστ, ο Παζ για να καλύψει τα κενά αμυντικά, ενώ ο πιτσιρικάς και φιλόδοξος Νταμπό δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό για να βοηθήσει τους Βοιωτούς στην δύσκολη προσπάθεια τους. Σημαντική όμως ήταν η ενίσχυση του Λεβαδειακού επιθετικά, με τους ‘πράσινους’ να αποκτούν τον Έλληνο-Σουηδό Σαχπεκίδη και φυσικά το μεγάλο τους όνομα, τον Γερεμέγεφ! Ο Σουηδός αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό και μιλάμε για έναν παίχτη ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία της Σουηδίας. Παράλληλα, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, η ομάδα της Λιβαδειάς κατάφερε και ενισχύθηκε και στα άκρα της επίθεσης, αποκτώντας τον Σαβιέ, επίσης δανεικό από τον Παναθηναϊκό. Την πόρτα της εξόδου από την ομάδα της Λιβαδειάς είδαν οι: Σαντομιέρσκι (τερματοφύλακας), Ρεγκίς (Χαφ), Ντουκαρά και Τσιριγώτης (επιθετικοί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και φτάνουμε στον Ολυμπιακό. Οι ‘ερυθρόλευκοι’ προχώρησαν σε λίγες αλλά ουσιαστικές κινήσεις, καλύπτοντας τις ‘τρύπες’ στο ρόστερ τους, ενώ παράλληλα προχώρησα στην αποδέσμευση αρκετών παιχτών, με τον Μίτσελ να προσπαθεί και τώρα να ‘καθαρίσει’ το ρόστερ της ομάδας. Ροντινέι και Ραμόν ήρθαν για τα άκρα της άμυνας, ενώ η ‘μεγάλη’ κίνηση έγινε πριν από λίγα 24ωρα, με την διοίκηση των Πειραιωτών να ανακοινώνει τον δανεισμό του Ισπανού εξτρέμ Σέρχι Κανός, από την Μπρέντφορντ! Παράλληλα λίγες ώρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την προσθήκη του Κοσοβάρου εξτρέμ, Ζούμερ Μπούτουτσι, από την Κόνιασπορ. Όσες ήταν οι προσθήκες, κάτι παραπάνω από τετραπλάσιες ήταν οι αποχωρήσεις για τους ερυθρόλευκους. Κούτρης, Λαλά, Καμαρά, Αγκιμπού, Λάιντνερ, Βρσάλικο, Μπόουλερ, Άβιλα, Βάτσλικ, Ντε λα Φουέντε, Ουί Τζο και Μασούρας (ο αμυντικός) αποτελούν παρελθόν από τον Ολυμπιακό, με τον Βάτσλικ να υπογραφεί ελεύθερος στην Χάντερσφιλντ και τον Πίπα Άβιλα να πωλείται έναντι 600.000 ευρώ στην Λουντογκόρετς! Τέλος, όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος που θα αποχωρήσει είναι ο Αντρέας Μπουχαλάκης, με προορισμό την Τουρκία και την Κόνιασπορ που επιθυμεί την υπογραφή του και το deal αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς οι Τούρκοι έχουν ακόμη λίγες ημέρες μέχρι να πέσει η αυλαία στην μεταγραφική τους περίοδο.

ΟΦΗ

Μία ομάδα που τράβηξε τα βλέμματα στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα ήταν αναμφίβολα ο ΟΦΗ! Οι Κρητικοί, που τον τελευταίο μήνα έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις και πήραν βαθμούς που τους έστειλαν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, έκαναν σημαντικές προσθήκες, που θα τους δώσουν ώθηση να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις. Μπάκιτς (Χαφ), Χριστογεώργος (τερματοφύλακας), Μοσκέρα (επιθετικός), Γκρόνικ (επιθετικός) και φυσικά ο Λουίζ Φελίπε (επιθετικός), αποκτήθηκαν από τους Κρητικούς, με τον κόσμο να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος για την επιστροφή του Βραζιλιάνου Λουίζ Φελίπε, ο οποίος πέρυσι έπαιξε σε 13 ματς και σκόραρε 8 φορές, προλαβαίνοντας να αγαπηθεί γρήγορα από το κοινό! Παράλληλα την συνεργασία τους με τους ‘μελανόλευκους’ τελείωσαν οι: Στίβενς (τερματοφύλακας), Μπουζούκης και Στάικος (Χαφ), αλλά και οι Γκερέρο, Ντουρμισάι και Καμάου (επιθετικοί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μία ομάδα που δέχθηκε πολύ ‘βαβούρα’ από τον κόσμο της επειδή δεν έγιναν έγκαιρα μεταγραφικές κινήσεις, είναι ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Παναθηναϊκός. Το ‘τριφύλλι’ φώναζε από καιρό για ενίσχυση, ο Γιοβάνοβιτς μέσα στο Ιανουάριο δεν είχε παίχτες που θα έφερνε από τον πάγκο και θα ξεκολλούσαν τον Παναθηναϊκό και έτσι, μοιραία πλέον οι ‘πράσινοι’ έπεσαν στην δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές, φέρνοντας στην Αθήνα τον Πούχατς, για να καλύψει τον κακό φέτος Χουάνκαρ αλλά και το κενό που άφησε ο τραυματίας Γκάνεα, τον Κλαινχάισλερ για να ενισχύσει την μεσοαμυντική γραμμή και φυσικά τον Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη, για να δώσει και πάλι την πνοή που λείπει στον Παναθηναϊκό επιθετικά και να καλύψει το κενό που έχει αφήσει ο Αϊτόρ. Παράλληλα όπως προανέφερα, οι πράσινοι έχουν αποκτήσει και τον Γερεμέγεφ, τον οποίο έδωσαν δανεικό στον Λεβαδειακό, μαζί με τον Σαβιέ. Ένας ακόμη παίχτης που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ήταν και ο Σωκράτης Διούδης, έπειτα από πέντε σεζόν!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μία ακόμη ομάδα που τραβά φέτος τα βλέμματα, είναι τα ‘καναρίνια’ του Γιάννη Αναστασίου. Οι Αγρινιώτες παλεύουν για την είσοδο τους στα πλέι – οφ, παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και δείχνουν ότι σε αυτές τις τελευταίες 6 αγωνιστικές θα δοθεί μεγάλη μάχη, για να φτάσουν στον στόχο τους! Μεταγραφικά ο Παναιτωλικός προχώρησε σε λίγες και ποιοτικές προσθήκες, φέρνοντας στο Αγρίνιο τον Γιάννη Μπουζούκη, τον Αλέξανδρο Βοΐλη, τον νεαρό αμυντικό Νικολά Στάγιτς και φυσικά τον Χουάνπι! Πρόκειται για έναν 29χρονο Βενεζουελάνο αρτίστα, ο οποίος στην χώρα του αποτελεί μεγάλο όνομα, είναι διεθνής με την πατρίδα του και κουβαλά στις πλάτες του το όνομα του μεγάλου Μπερνάρντο Ανόρ, ο οποίος είναι ο πατέρας του και ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Βενεζουέλας. Έτσι ο Χουάνπι που ήρθε στην Ελλάδα με το προσωνύμιο ο ‘γιος του Μπερνάρντο’, θέλει να αποδείξει στο γήπεδο πράγματα και να βοηθήσει τον Παναιτωλικό να φτάσει στους στόχους του. Παράλληλα, παρελθόν από τα ‘καναρίνια’ αποτέλεσαν οι Κορνέλιους, Βαρόνε και Φλόρες.

ΠΑΟΚ

Στον Δικέφαλο του Βορρά, όλα το τελευταίο διάστημα πάνε καλά, με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας να είναι εμφανέστατη και την κυριαρχία στα ματς με τον Παναθηναϊκό, να επιβεβαιώνει το σκηνικό! Οι ‘ασπρόμαυροι’ δεν έκαναν κάτι το εντυπωσιακό στα μεταγραφικά του χειμώνα, ωστόσο απέκτησαν δύο ποδοσφαιριστές που είναι πολλά υποσχόμενοι. Ο πρώτος φυσικά είναι ο Τάισον, για τον οποίο δεν χρειάζονται συστάσεις και φαίνεται πως θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, ενώ ο δεύτερος είναι ο Τόμας Κεντζιόρα, με τον έμπειρο μπακ (αγωνίζεται και στις δύο πλευρές) να αφήνει την Ντινάμο Κιέβου έπειτα από 6 σεζόν! Παράλληλα η ομάδα του ΠΑΟΚ προχώρησε και στην προσθήκη του επιθετικού του Πανσεραϊκού, Χισάμ Κανίς, ο οποίος βγάζει μάτια φέτος στις Σέρρες και αποφάσισε να τον αφήσει έως το τέλος της σεζόν δανεικό στα ‘Λιοντάρια’, δίνοντας του παράλληλα μια ευκαιρία την ερχόμενη σεζόν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Και κλείνουμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες είναι μία από τις ομάδες που γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση και από εκεί που κινδύνευαν με υποβιβασμό, πλέον εμφανίζονται πιο ‘σίγουρες’ στο τερέν. Ο ‘Άγιαξ της Ηπείρου’ ενισχύθηκε μεταγραφικά στην θέση των γκολπόστ, με την προσθήκη του Παναγιώτη Τσιντώτα από την ΑΕΚ, ενώ στην άμυνα απέκτησαν τον 22χρονο Ουρουγουανό Μπορταγκαράι! Γκίνο και Νίνης ήταν οι τελευταίες προσθήκες των ‘Ταύρων’, με τους δύο παίχτες να ‘κλείνουν’ τον άξονα του ΠΑΣ, από τον οποίο αποχώρησαν οι Μπαγκαλιάνης (στόπερ) και Πριόρ (τερματοφύλακας).
Αυτές ήταν όλες οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Super League 1, με τους 14 συλλόγους, να έχουν ακόμη χρόνο να ενισχυθούν, πλέον όμως αυτό θα μπορούν να το κάνουν στρέφοντας το βλέμμα τους στην αγορά των ελευθέρων! Όπως και να έχει, είτε λίγο είτε πολύ, όλοι ενισχύθηκαν και η συνέχεια σε κορυφή και ουρά αναμένεται συγκλονιστική.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ