Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γούλβς-Λίβερπουλ: “Κόκκινος Τιτανικός” στο Μολινό!

Γούλβς-Λίβερπουλ 3-0

Μεγάλο κοντράστ συναισθημάτων για τις δύο ομάδες στο Γουλβερχάμπτον, μετά την εμφατική επικράτηση των Λύκων. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη για την παραμονή τους στην κατηγορία, βγαίνοντας από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε το σερί των απογοητευτικών εμφανίσεων, βλέποντας τις Ευρωπαϊκές θέσεις να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο. 

Η τύχη γύρισε από νωρίς την πλάτη της στην Λίβερπουλ, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται πίσω στο σκορ από το 5ο, κιόλας, λεπτό με αυτογκόλ του Μάτιπ. Ο Καμερουνέζος στόπερ, στην προσπάθεια του να απομακρύνει την επικίνδυνη πάσα του Χουάνγκ από την τελική γραμμή, βρήκε την μπάλα με το γόνατο και με την βοήθεια του δοκαριού, την έστειλε εντός εστίας για το 1-0. Μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά αγώνα, οι Λύκοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αυτή την φορά με τον Ντοούσον να σκοράρει μετά από κακή απομάκρυνση των παικτών της Λίβερπουλ σε στυμμένη φάση. Η άσχημη εμφάνιση των Reds φάνηκε να αλλάζει μετά την ανάπαυλα. Οι παίκτες του Κλοπ, απείλησαν ουσιαστικά στο 2ο ημίχρονο, με μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του Νούνιεζ στο 67ο λεπτό, όπου ο Ουρουγουανός, μετά από φοβερή μπαλιά του Αλεξάντερ Άρνολντ, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ζοζέ Σα, το σουτ του όμως σταμάτησε πάνω στον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Η τιμωρία για το χαμένο τετ-α-τετ του Νούνιεζ δεν άργησε να έρθει και 5 λεπτά αργότερα η μπάλα βρέθηκε για τρίτη φορά στα δίχτυα της Λίβερπουλ. Στο 72′, οι “Λύκοι” έδωσαν το τελειωτικό τους χτύπημα με τον Τραορέ να οπλίζει και τον Νέβες να πυροβολεί εν κινήσει, για το τελικό 3-0.

Ενδεκάδες:

Γούλβς: (Λοπετέγκι) Σα, Κίλμαν, Ντοούσον, Σεμέδο, Αϊτ-Νούρι (Μπουένο 83′), Νέβες, Λέμινα (Ποντένσε 83′), Νούνιες, Σαράμπια (Μουτίνιο 60′), Κούνια (Χιμένες 60′), Χουάνγκ (Τραορέ 42′) 

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Γκόμεζ, Ματίπ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον (Τσιμίκας 85′), Τιάγκο (Μίλνερ 85′), Μπάιτσετιτς (Έλιοτ 77′), Κεϊτά (Χέντερσον 65′), Σαλάχ, Νούνιεζ, Χάκπο (Τσάμπερλεϊν)

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ