Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Tottenham Hotspur-Manchester City: Ο Kane χάρισε την νίκη γράφοντας ιστορία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο αγώνας μεταξύ Tottenham Hotspur και Manchester City για την 22η αγωνιστική της Premier League, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μία σημαντική νίκη, τον Harry Kane να γράφει ιστορία και τους φιλοξενούμενους να χάνουν πολύτιμους βαθμούς για την μάχη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά ο αγώνας

Ο Antonio Conte έλειπε από τον πάγκο της Tottenham καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργείο στην κοιλία, όμως αυτό το γεγονός φαίνεται πως δεν επηρέασε καθόλου την απόδοση των παιχτών.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με αρκετή ενέργεια και ένταση με την City να έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Όμως ένα λάθος στη άμυνα της City από τον Rodry στο 15′ λεπτό, ήταν αρκετό για να ανοίξουν το σκορ οι Spurs. Ο Hojbjerg έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Kane και ο Άγγλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 267ο γκολ του με την φανέλα της Tottenham, γκολ το οποίο τον ορίζει ως πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας ξεπερνώντας τον Jimmy Greaves, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο τρίτος παίχτης που φτάνει τα 200 γκολ στην Premiere League.

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City

 

Οι ”πολίτες” προσπάθησαν να βρουν άμεση απάντηση όμως η άμυνα της Tottenham έκανε εξαιρετική δουλειά και περιόρισε την επίθεση της City. Στο 40’ ο Alvarez έβγαλε μία πάσα εκτός περιοχής για τον Rodry, ο Ισπανός βρήκε το σουτ, όμως ο Lloris έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Μεγαλύτερη ευκαιρία της City στο πρώτος μέρος, ήταν ένα σουτ του Mahrez στο 45+2 το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για μερικά λεπτά, όμως από το 60’ λεπτό είχαμε ”μάχη”. Στο 65’ ο De Bruyne, μετά από πάσα του Akanji, δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Kane δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα καθώς δεν κατάφερε να την βρει για μερικά εκατοστά. Στο 70’ λεπτό και πάλι ο Kane έχασε ένα τετ-α-τετ και επτά λεπτά αργότερα, ο Ederson μπλόκαρε ένα σουτ του Son.

Tottenham Hotspur v Manchester City - Premier League

Στο 87’ ο Cristian Romero, αφού πρώτα στο πρώτο ημίχρονο είχε δεκτή κίτρινη κάρτα ”γκρεμίζοντας” τον Haaland, έκανε φάουλ στο Grealish με αποτέλεσμα να δεκτή την δεύτερη κίτρινη και να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

Με την νίκη αυτή η Tottenham κατάφερε να μειώσει στο -1 από την 4η Newcastle, ενώ η City δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Arsenal από την Everton και παρέμεινε στην 2η θέση, 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Την επόμενη αγωνιστική, τα ”σπιρούνια” θα ταξιδέψουν μέχρι το King Power Stadium για να αντιμετωπίσουν την Leicester (11/2 17:00 ώρα Ελλάδας), ενώ η City θα φιλοξενήσει την Aston Villa (12/2 18:30 ώρα Ελλάδας).

 

Στάδιο: Tottenham Hotspur Stadium ( Λονδίνο )

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Tottenham: Hugo Lloris, Eric Dier, Cristian Romero (87’ αποβλήθηκε), Ben Davis, Pierre-Emile Hojbjerg, Emerson Royal, Ivan Perisic (79’ Ryan Sessegnon), Rodrigo Bentancur, Son Heung-Min (84’ Yves Bissouma), Harry Kane, Dejan Kulusevski (88’ Davinson Sanchez)

Διάταξη: 3-4-2-1

Προπονητής: Cristian Stellini

 

Manchester City: Ederson Moraes, Kyle Walker, Nathan Ake, Manuel Akanji, Rico Lewis, Jack Grealish, Rodri, Bernardo Silva (84’ Ilkay Gundogan), Riyad Mahrez (59’ Kevin De Bruyne), Julian Alvarez, Erling Haaland

Διάταξη: 4-4-2

Προπονητής: Pep Guardiola

 

Βαθμολογία των ομάδων:

Manchester City: 2η Θέση / 45 Βαθμούς

Tottenham Hotspur: 5η Θέση / 39 Βαθμούς

 

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Andy Madley

Βοηθός διαιτητή: Harry Lennard

Βοηθός διαιτητή: Nick Hopton

4ος βοηθός: Graham Scott

VAR: Paul Tierney

Βοηθός VAR: Simon Bennett

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ