Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Pari Saint Germain-Bayern München: Déjà vu από το 2020

Το Champions Leaguer επιστρέφει και η φάση των ”16” μας επιφύλασσε μερικές εκπλήξεις. Μία έκπληξη ήταν η κλήρωση μεταξύ Paris Saint Germain και Bayern München, ένα ματς το οποίο μας φέρνει μνήμες από το 2020, τότε που η Bayern είχε κερδίσει στον τελικό 1-0 με σκόρερ τον Coman και σήκωνε στον ουρανό της Λισσαβόνας το Άγιο δισκοπότηρο.

Η Pari θα φιλοξενήσει την Bayern για την πρώτη φάση των ”16” του UEFA Champions League. Οι Παριζιάνοι, οι οποίοι κυνηγούν το παρθενικό τους Champions League, σίγουρα νιώθουν μεγάλη ανακούφιση, καθώς οι Lionel Messi και Kylian Mbappe κλήθηκαν στην αποστολή αφού και οι δύο ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Βέβαια η ομάδα του Christophe Galtier δεν βρίσκεται ίσως και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση καθώς προέρχονται με αποκλεισμό από το κύπελλο Γαλλίας από την Marseille, ενώ στο πρωτάθλημα δέχτηκαν μία βαριά ήττα από την Monaco με 3-1. Φυσικά το γεγονός πως επέστρεψαν οι Messi και Mbappe μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την ψυχολογία της ομάδας αν και δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο Mbappe θα αγωνιστεί στην αρχική ενδεκάδα. Παρόλα αυτά δεν είναι απίθανο να δούμε στην κορυφή της επίθεσης την τρομακτική τριάδα που αποτελείται από τους Messi, Mbappe και Neymar.

Από την άλλη η Bayern συνεχίζει την πορεία της στην Bundesliga ως αήττητη, όμως καλείται απόψε να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο, καθώς ο Julian Nagelsmann δεν θα έχει στην διάθεση του αρκετούς παίχτες από την βασική ενδεκάδα όπως τους Lucas Hernandes, Sadio Mane, Nousair Mazraoui και φυσικά τον Manuel Neuer. Ωστόσο παρόλο τις σημαντικές απώλειες, οι Παριζιάνοι δεν πρέπει να υποτιμήσουν καθόλου τους Βαυαρούς καθώς παίχτες όπως ο Joshua  Kimmich, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις και θα αγωνιστεί κανονικά, ο Kingsley Coman, ο Jamal Musiala, ο Serge Gnabry είναι παίχτες οι οποίοι αν δεν περιοριστούν θα τιμωρήσουν τους Παριζιάνους.

 

Στάδιο:

Parc Des Princes

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Pari Saint Germain: Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Marquinhos, Nuno Mendes, Danilo Pereira, Fabian Ruiz, Marco Verratti, Vitinha, Lionel Messi, Neymar

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Christophe Galtier

 

Bayern München: Yann Sommer, Joao Cancelo, Dayot Upamecano, Matthijs De Ligt, Alphonso Davies, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Kingsley Coman, Jamal Musiala, Serge Gnabry, Thomas Muller

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Julian Nagelsmann

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Michael Oliver (Αγγλία)

Βοηθός διαιτητή: Stuart Burt (Αγγλία)

Βοηθός διαιτητή: Simon Bennett (Αγγλία)

4ος βοηθός: Andrew Madley (Αγγλία)

VAR: Tomasz Kwiatkowski (Πολωνία)

Βοηθός VAR: Stuart Attwell (Αγγλία)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ