Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Arsenal-Manchester City: Ο δάσκαλος κέρδισε τον μαθητή του και πάτησε στην κορυφή

Ολοκληρώθηκε στο Emirates Stadium o αγώνας μεταξύ της Arsenal και της Manchester City με τους ”πολίτες” να κερδίζουν με τελικό σκορ 1-3 και να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση μαζί με τους ”κανονιέρηδες”, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως είναι και φέτος ένα μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Αναλυτικά ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ανεβασμένη ψυχολογία πιέζοντας η μία την άλλη. Ωστόσο η Arsenal ήταν αυτή που στα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας κερδίζοντας και τις περισσότερες μονομαχίες με τον Xhaka να πραγματοποιεί και το πρώτο σουτ του αγώνα το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 16’ λεπτό ο Mahrez έβγαλε μία κάθετη μπαλιά για τον Haaland o οποίος ξέφυγε από τον Tomiyasu, όμως ο Νορβηγός βρισκόταν σε πλάγια θέση, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να σκοράρει. Στο 22’ λεπτό, η Arsenal είχε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Ο Odegaard έβγαλε μία σέντρα ο Nketiah πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Όλα άλλαξαν 4 λεπτά αργότερα όταν ένα παιδικό λάθος του Tomiyasu έδωσε την ευκαιρία στον De Bruyne να ανοίξει το σκορ. Ο Ιάπωνας έκανε ένα κάκιστο γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του De Bruyne, με τον Βέλγο να νικάει με μία καταπληκτική λόμπα εκτός περιοχής τον Ramsdale γράφοντας το 0-1.

Arsenal v Manchester City

Από εκεί και πέρα η City προσπάθησε να κρατήσει τα ηνία του ματς, είτε πιέζοντας την Arsenal είτε προσπαθώντας να σπάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού της. Στο 40’ λεπτό όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ. Ο Nketiah βγήκε απέναντι από τον Ederson, κατάφερε να πλασάρει με τον Ake να διώχνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή, όμως ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας γκρέμισε τον Nketiah με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Saka πήρε την ευθύνη της εκτέλεσης του πέναλτι και κατάφερε να ευστοχήσει γράφοντας το 1-1 φέρνοντας και πάλι το ματς σε ισορροπία.

Premier League - Arsenal v Manchester City

Η City έφτασε κοντά και στο δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με την κεφαλιά του Rodri, μετά από σέντρα του Bernardo Silva, να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες ξεκίνησαν με χαμηλό τέμπο με την City να φτάνει και πάλι κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 56’ λεπτό, ο Gabriel ανέτρεψε τον Haaland μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει και πάλι το σημείο του πέναλτι, όμως το VAR έσωσε την Arsenal καθώς εντόπισε πως στην αρχή της φάσης ο Νορβηγός ήταν εκτεθειμένος σε θέση offside. Η City δεν σταμάτησε να απειλή και ήταν αποφασισμένη να βρει το δεύτερο γκολ με οποιονδήποτε τρόπο. Στο 68’ λεπτό, ο Jorginho έκοψε πάνω στην γραμμή το σουτ του Akanji ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Haaland δεν κατάφερε να σκοράρει. Τελικά το πολύτιμο γκολ ήρθε στο 72’ λεπτό. Ο Gabriel έκανε και αυτός ένα παιδικό λάθος, ο Silva έκλεψε την μπάλα δίνοντας την στον Haaland με τον Νορβηγό να τροφοδοτεί τον Gundogan και εκείνος να τροφοδοτεί τον αμαρκάριστο Grealish ο οποίος με ένα σουτ κέρδισε τον Ramsdale γράφοντας το 1-2.

Arsenal v Manchester City

Από εκείνο το σημείο και μετά η Arsenal δεν ήξερε πως να αντιδράσει κάνοντας απανωτά λάθη, την ώρα που η City έβρισκε και το τρίτο της τέρμα. Στο 82’ λεπτό ο Gundogan έδωσε την μπάλα στον De Brune o οποίος πάτησε στην περιοχή και στην συνέχεια τροφοδότησε τον Haaland με τον Νορβηγό να γράφει το τελικό 1-3.

Premier League - Arsenal v Manchester City

 

Με την νίκη αυτή οι ”πολίτες” ανέβηκαν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, αν και έχουν έναν αγώνα παραπάνω από την Arsenal, πανηγυρίζοντας μία σημαντική νίκη η οποία μπορεί αν αποδειχτεί καθοριστική στο τέλος της σεζόν. Από την άλλη οι ”κανονιέρηδες” έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν στο +6 από την City και να έχουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.

Την επόμενη αγωνιστική η Arsenal θα ταξιδέψει μέχρι το Birmingham για να αντιμετωπίσει στο Villa Park την Aston Villa, ενώ η Manchester City θα ταξιδέψει μέχρι το City Ground για να αντιμετωπίσει την Nottingham Forrest.

 

Στάδιο:

Emirates Stadium (Λονδίνο)

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Arsenal: Aaron Ramsdale, Tokehiro Tomiyasu (83’ Benjamin White), William Saliba, Gabriel Magalhaes, Oleksandr Zinchenko, Martin Odegaard, Jorginho, Granit Xhaka (83’ Fabio Vieira), Bukayo Saka, Edward Nketiah, Gabriel Martinelli (76’ Leandro Trossard)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Mikel Arteta

 

Manchester City: Ederson Moraes, Kyle Walker, Ruben Dias, Nathan Ake, Rodri, Bernardo Silva, Riyad Mahrez (61’ Manuel Akanji), Kevin De Bruyne (87’ Kalvin Phillips), Ilkay Gundogan, Jack Grealish (77’ Phil Foden), Erling Haaland

Διάταξη: 3-2-4-1

Προπονητής: Pep Guardiola

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Anthony Taylor

Βοηθός διαιτητή: Gary Beswick

Βοηθός διαιτητή: Adam Nunn

4ος βοηθός: Darren England

VAR: David Coote

Βοηθός VAR: Marc Perry

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ