Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Liverpool-Real Madrid: Ένας αγώνας που δεν πρέπει να χάσετε

Το ζευγάρι του περσινού τελικού θα δούμε και πάλι στις οθόνες μας. Η Liverpool θα φιλοξενήσει την Real Madrid σε έναν αγώνα ο οποίος μπορεί να μας προσφέρει αρκετές συγκινήσεις, με τους ”κόκκινους” να ψάχνουν την ”εκδίκηση” τόσο για τον χαμένο περσινό τελικό, όσο και για το τελικό του 2018 όταν είχε ηττηθεί με 3-1. Από την άλλη η Real θα προσπαθήσει να κάνει ότι έκανε και πέρσι. Να φτάσει στον τελικό και να σηκώσει το Άγιο δισκοπότηρο.

Αύριο (20/2) η Liverpool θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της της Real Madrid για την πρώτη φάση των ”16” του UEFA Champions League. Οι ”Reds” πραγματοποιούν μία αρκετά προβληματική σεζόν και σίγουρα αν καταφέρουν να αποκλείσουν την Real θα είναι ένα μεγάλο ”boost” για να συνεχίσουν μία καλύτερη πορεία και να κλείσουν την χρόνια με όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο. Οι ”merengues” από την άλλη, δεν πρέπει να υποτιμάνε τους ”Reds” καθώς αν δεν περιορίσουν ορισμένους παίχτες της Liverpool, όπως τους Salah, Gakpo ακόμα και τον Jota, μπορεί να πάθουν μεγάλη ζημιά.

Η Liverpool δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά την καινούργια χρονιά καθώς στα πρώτα επτά παιχνίδια της δεν είχε καταφέρει να φέρει νίκη, ωστόσο στους τελευταίους δύο αγώνες της Premier League κέρδισε την Everton και την Newcastle δείχνοντας κάποια σημάδια βελτίωσης και αισιοδοξίας. Η Real βρίσκεται σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, δεδομένου πως και πρόσφατα κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και προέρχεται από δύο νίκες στο πρωτάθλημα με Elche και Osasuna.

Με σημαντικές απώλειες θα παραταχθούν και οι δύο ομάδες. Η Liverpool δεν θα έχει στην διάθεσή της τον Luis Diaz και Thiago Alcantara ενώ αμφίβολος είναι και ο Darwin Nunez καθώς στο ματς με την Newcastle τραυματίστηκε στον ώμο του και δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να αγωνιστεί. ”Τα κακά νέα είναι ότι ο Ντάργουιν έχει ένα πρόβλημα στον ώμο, θα πρέπει να το εξετάσουμε περαιτέρω. Δεν γνωρίζω την έκτασή του αυτή τη στιγμή αλλά δείχνει να πονά. Ελπίζουμε να είναι απλά κάτι επίπονο και όχι κάτι περισσότερο’’ δήλωσε ο klopp μετά τον αγώνα.

Από την άλλη η Real δεν θα έχει στην διάθεση της τους Toni Kroos, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, Aurelien Tchouameni, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που τον βασανίζει τις τελευταίες μέρες και Ferland Mendy.

Από όλα τα ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση για τους ”16” του Champions League το Liverpool Real Madrid σίγουρα ξεχωρίζει για πολλούς και με εμείς με την σειρά μας ανυπομονούμε να δούμε έναν συναρπαστικό αγώνα.

Ημέρα και ώρα αγώνα:

Τρίτη 21/2 στης 22:00 (ώρα Ελλάδας)

 

Στάδιο:

Anfield

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Liverpool: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Jordan Henderson, Fabinho, Stefan Bajcetic, Mohamed Salah, Cody Gakpo, Diogo Jota

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Jurgen Klopp

 

Real Madrid: Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, Antonio Rudiger, David Alaba, Luka Modric, Eduardo Camavinga, Dani Ceballos, Federico Valverde, Karim Benzema, Vinicius Junior

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Carlo Ancelotti

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Istvan Kovacs (Ρουμανία)

Βοηθός διαιτητή: Vasile Florin Marinescu (Ρουμανία)

Βοηθός διαιτητή: Ovidiu Artene (Ρουμανία)

4ος βοηθός: Horatiu Fesnic (Ρουμανία)

VAR: Massimiliano Irrati (Ιταλία)

Βοηθός VAR: Marco Guida (Ιταλία)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ