Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

RB Leipzig-Manchester City: Σημαντικές απώλειες για τον Pep

Σε λίγη ώρα από τώρα η Leipzig θα φιλοξενήσει την Manchester City για την πρώτη φάση των ”16” του UEFA Champions League, ένας αγώνας ο οποίος μας φέρνει μνήμες από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την εκπληκτική μονομαχία του 2021 όταν η City κέρδισε στο γήπεδό της την Leipzig 6-3. Σήμερα ελπίζουμε πως θα παρακολουθήσουμε έναν παρόμοιο συναρπαστικό αγώνα.

Η Leipzig δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το νέο έτος. Η ομάδα του Marco Rose στα τελευταία επτά παιχνίδια μετράει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5η θέση. Από την άλλη η ομάδα του Pep προέρχεται από μία ισοπαλία με την Nottingham Forrest με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα από την Arsenal.

Σημαντικές απώλειες θα έχει το roster της City. Ο Pep δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Kevin De Bruyne και Aymeric Laporte οι οποίοι ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς, ενώ δεν θα έχει και τον John Stones ο οποίος εδώ δύο μήνες είναι τραυματίας. Ωστόσο στην αποστολή της City κλήθηκε ο Maximo Perrone τον οποίο απέκτησε η City τον Ιανουάριο από την Velez Sarsfield. Από την άλλη η Leipzig δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Abdou Diallo και Dani Olmo.

 

Στάδιο:

Red Bull Arena

 

Πιθανές ενδεκάδες:

RB Leipzig: Janis Blaswich, Lukas Klostermann, Willi Orban, Josko Gvardiol, Marcel Halstenberg, Xaver Schlager, Konrad Laimer, Dominik Szoboszlai, Emil Forsberg, Timo Werner, Andre Silva

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Marco Rose

 

Manchester City: Ederson Moraes,, Kyle Walker, Ruben Dias, Manuel Akanji, Nathan Ake, Ilkay Gundogan, Rodri, Bernardo Silva, Riyad Mahrez, Erling Haaland, Jack Grealish

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Pep Guardiola

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Serdar Gozubuyuk (Ολλανδία)

Βοηθός διαιτητή: Erwin Zeinstra (Ολλανδία)

Βοηθός διαιτητή: Johan Balder (Ολλανδία)

4ος βοηθός: Joey Kooij (Ολλανδία)

VAR: Pol Van Boekel (Ολλανδία)

Βοηθός VAR: Dennis Higler (Ολλανδία)

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ