Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (0-0): Τα ίδια Παντελάκη μου

Ο ΠΑΟΚ πέταξε στα σκουπίδια τρεις βαθμούς στους “Ζωσιμάδες”, έμεινε στο 0-0 και η υπόθεση “τίτλος” δυσκολεύει.

Το ματς άρχισε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να προσπαθεί να έχει δραστηριότητα δημιουργικά, έτσι ώστε να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να τον «κλείσει» απ’ τα πρώτα λεπτά. Χωρίς να απειλούν ουσιαστικά οι γηπεδούχοι, προσπαθούσαν κυρίως απ’ την αριστερή πλευρά με κάποιες σέντρες δίχως να ανησυχήσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι Θεσσαλονικείς δοκίμαζαν να βρουν χώρους απ’ την πλευρά τους, αλλά ευκαιρίες δεν υπήρχαν στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 20λεπτο έφυγε χωρίς να έχει κανείς να θυμάται το παραμικρό. Ακριβώς στο 20’, ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση που άνηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Τάισον βρήκε ωραία τον Σάστρε στα δεξιά, με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα στον Μπράντον, αλλά ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Οι γηπεδούχοι απείλησαν έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Μπάλαν ξεχάστηκε στην άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως η κεφαλιά που πήρε κατέληξε στα χέρια του Ζίβκοβιτς.

Λίγο μετά το ημίωρο, ο Καραχάλιος αποχώρησε και ο Λιάσος πήρε τη θέση του, σε αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο ρυθμός έλειπε, οι ευκαιρίες το ίδιο και απλά υπήρξαν κάποιες σέντρες με αξιώσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες. Ο Τάισον δοκίμασε στο transition να απειλήσει, όμως ο Μπακαδήμας τον έκοψε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Μοιραία λοιπόν, μετά από ένα κακό πρώτο 45λεπτο το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια. Με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει χωρίς την ενέργεια που χρειαζόταν για να απειλήσει περισσότερο τον ΠΑΣ. Συνολικά κακό παιχνίδι σε εκείνο το διάστημα. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 86’. Ο Ίνγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Τζίμας τη δεύτερη με τον Τσιντώτα εντυπωσιακά να διώχνει με το δεξί χέρι, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Η είσοδος του Τζίμα στην τελική ευθεία του ματς έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ και ενέργεια στην επίθεσή του. Στο 88’ ο νεαρός έκανε την προσπάθεια απ’ τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αουγκούστο που σούταρε με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Η ορμή του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, αλλά ατύχησε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Μπίσεσβαρ πήρε την μπάλα απ’ τον Τζίμα, βρήκε χώρο μετά από προσποιήσεις, έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Τσιντώτα και να χάνεται η ευκαιρία.

Η πίεση του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο 3ο των καθυστερήσεων όταν ο ΠΑΣ βρήκε χώρο και απείλησε με σουτ του Πήλιου που δε νίκησε τον Ζίβκοβιτς. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στους «Ζωσιμάδες».

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (33’ Λιάσος), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (58’ Ροσέρο) (80’ Φοφανά), Μπάλαν.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον (85’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (85’ Τζίμας).

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ
Ο Βαγγέλης Δούρβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Σπούδασε στο ΙΕΚ Δέλτα 360°, στον τομέα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και ασχολείται με την γραφή άρθρων, αφιερωμάτων και συνεντεύξεων. Το πάθος του για την Δημοσιογραφία ξεκίνησε από μικρή ηλικία και αποφάσισε πως θα ήθελε να το ακολουθήσει και ως επάγγελμα. Πλέον κάνει αυτό που αγαπάει και κάθε άρθρο, αποτελεί κομμάτι της ψυχής του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ