Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Ντύθηκαν «τρομοκράτες» Τσακμακίδης & Τόπι στην επανάληψη! (pics)

«Κούλουμα» στην κορυφή με ανατροπή!
Προερχόμενη από την 1η της επίσημη ήττα μέσα στον Καλαμώνα μία εβδομάδα νωρίτερα, η ομάδα του Φώτη Χατζηκυριάκου είχε να ανταπεξέλθει όχι μόνο της πίεσης των άλλων δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος που κόλλησαν σαν βδέλλες σε απόσταση ενός βαθμού, όχι μόνο μιας εξόχως ποιοτικής και συνάμα αδιάφορης λόγω βαθμολογικής θέσης αντιπάλου όπως είναι ο Άγιος Αθανάσιος του Μπάμπη Ζεκερίδη, μα κυρίως την ψυχρολουσία που της έδωσε το γκολ του Κοντρόπουλου μόλις στα πρώτα 80’’ του ματς.


 

Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν ένα ανυπέρβλητο βουνό κι όταν μιλάμε για ερασιτέχνες παίκτες, όταν αναφερόμαστε στους παίκτες της Προσοτσάνης που ναι μεν έχουν μάθει να ζουν με τον «πρωταθλητισμό» μπολιασμένο καλά μέσα τους, αλλά είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι, όλοι πίστεψαν ότι οι πρωταθλητές και κάτοχοι του περσινού Super Cup δύσκολα θα κατάφερναν να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, με την εικόνα τους ειδικά μέχρι τα μισά του α’ ημιχρόνου απολύτως δικαιολογημένα αν είναι αν μη τι άλλο μουδιασμένη.

Σταδιακά όμως τα γρανάζια της μηχανής της Προσοτσάνης άρχισαν να δουλεύουν στο σωστό χρόνο, η πίεση προς τα καρέ του Γ. Καραγιαννίδη ολοένα κι αυξανόταν με το γκολ να δείχνει ότι αποτελεί θέμα χρόνου. Ένα γκολ μάλιστα σημειώθηκε στο 33’ με τον Αστερίου να σερβίρει και τον Κ. Τσακμακίδη ναι μεν να σκοράρει, όμως η σηκωμένη σημαία του β’ βοηθού σταμάτησε εν τη γενέσει τους τα πανηγύρια της ισοφάρισης.

Με το σκορ στο 0:1 και τον Άγιο να δείχνει επαναπαυμένος στο ισχνό του προβάδισμα πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων κι αφού οι γηπεδούχοι βγήκαν πιο ήρεμοι από τα αποδυτήρια έγινε της…ανατροπής, φαινόμενο σύνηθες για το συγκεκριμένο ζευγάρι και την Προσοτσάνη πάντα να είναι αυτή που χαμογελάει στο φινάλε. Άλλωστε, στις 6 πιο πρόσφατες νίκες της ομάδας του Φώτη Χατζηκυριάκου απέναντι σ’ αυτή του συναδέρφου του Μπάμπη Ζεκερίδη, ο Άγιος Αθανάσιος προηγήθηκε τέσσερις φορές κι έχασε και στις τέσσερις!
Μπροστάρηδες της ανατροπής ήταν τρεις παίκτες: ο Τάσος Λυκίδης με τις δύο ασσίστ σε Κώστα Τσακμακίδη για το 1:1 στο 51’ και Μάριο Τόπι για το τελικό όπως έμελε 2:1 στο 54’, στο τετράλεπτο του τρόμου, όπου μίλησε ο νόμος του «Γεώργιος Μακρής» με τους γηπεδούχους να έχουν και το απαραίτητο boostάρισμα από τους φανατικούς φίλους της ομάδας τους στην κερκίδα.

Μπορεί το ματς να είχε καλό ρυθμό και μετά τα δύο γκολ της Προσοτσάνης, ωστόσο οι καλές φάσεις μετρήθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού: στο 64’ ο Γουνατίδης θα μπορούσε να είχε τελειώσει την υπόθεση νίκη και 5’ μετά ο Καγγελίδης είπε όχι στον 15άχρονο σκόρερ των φιλοξενούμενων σε τετ α τετ από πλάγια θέση. Η πίεση του Αγίου περιορίστηκε σε «γεμίσματα» εύκολη λεία για την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ και η Προσοτσάνη 2-3 φορές που βγήκε στην κόντρα και με ανοιχτό πεδίο δεν είχαν οι παίκτες της το καθαρό μυαλό και τα ξεκούραστα πόδια να φτάσουν στο 3:1.
Το τελικό πάντως σκορ κρίνεται δίκαιο με την ομάδα του Φώτη Χατζηκυριάκου να επανέρχεται με στυλ στα νικηφόρα αποτελέσματα, δείχνοντας ότι η ήττα της περασμένης αγωνιστικής αποτέλεσε μια (κακή) παρένθεση, που όλες οι ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν δικαιούνται να ‘χουν!

Υπεύθυνος φωτογραφιών: Τσιβελεκίδης Μίλτος

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ~ 3:45μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Χορόζογλου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Ζήρδας Άγγελος
Β’ Βοηθός: Μαρμαρίδης Τάσος

 

Λεπτό προς λεπτό:

0:1 στο 2’. Η 1η επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ της Προσοτσάνης ήταν με γκολ: ο Δ. Τουμαντζίδης πέρασε την μπαλιά στο κενό που δημιουργήθηκε μεταξύ Παπαμιχαήλ και Αντωνιάδη κι ο ταχύτατος Κοντρόπουλος προλαβαίνοντας την έξοδο του Καγγελίδη με συρτό πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

27’. Ο Καλαϊτζής από μέση απόσταση σημαδεύει στο ύψος του πέναλτι τον Ματζιάρη που έχει όλο το χώρο και χρόνο να κατεβάσει με το στήθος και μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα να σκοράρει, όμως δίνει πολλή δύναμη στο σουτ και η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

36’. Σουτ-φάουλ του Κωνσταντινίδη στην προέκταση της γωνίας της περιοχής με γροθιές ο Γ. Καραγιαννίδης παραχωρεί δύσκολα το κόρνερ.

37’. Στο κόρνερ ο Καλαϊτζής με την άμυνα να διώχνει πάνω στον Αντωνιάδη που επαναφέρει με πολύ κόσμο ακόμα μέσα στην περιοχή και τον προωθημένο Αστερίου να δέχεται το νέο δώρο του Δ. Καραγιαννίδη, ωστόσο το σουτ που επιχειρεί κοντράρει σε πόδι αμυνόμενου με μοναδικό κέρδος ένα νέο κόρνερ.

1:1 στο 51’. Αρκετά μακριά από την περιοχή του Αγίου ο Λυκίδης διεκδικεί μια μπαλιά και με το αριστερό της δίνει ύψος εκεί όπου φαινομενικά οι κεντρικοί αμυντικοί των φιλοξενούμενων έπρεπε να την είχαν απομακρύνει, αυτό δεν έγινε ποτέ κι ο Κ. Τσακμακίδης με πλάτη στην εστία γυρίζει το σώμα του 180ο και με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ τη στέλνει στο «Γ» του εμβρόντητου κι εκτός θέσης νεαρού κίπερ.

2:1 στο 54’. Κάτω από το χώρο του κέντρου ο Αστερίου σηκώνει την μπάλα για το κεφάλι του Λυκίδη που κάνει την πάσα στον κενό χώρο και λίγο πριν πατήσει περιοχή ο Τόπι έχοντας κρεμασμένο πάνω του τον Ζεκερίδη πλασάρει εκεί που δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει ο τερματοφύλακας του Αγίου Αθανασίου με την κερκίδα να παίρνει φωτιά!

64’. Ο Γουνατίδης που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή συνδυάζεται εκτός περιοχής με το σκόρερ της ισοφάρισης, μπαίνει στην περιοχή έχοντας δύο επιλογές, της άμεσης εκτέλεσης και της πάσας στον Τόπι, επιλέγει την 1η και η μπάλα φεύγει βασανιστικά δίπλα στο δεξί δοκάρι άουτ.

67’. Σέντρα στο ύψος του πέναλτι από αριστερά του Καλαϊτζή κι εναέριο πλασέ του Γουνατίδη η μπάλα χωρίς δύναμη φτάνει στα χέρια του Γ. Καραγιαννίδη.

69’. Δ. Τουμαντζίδης και Κοντρόπουλος όπως στη φάση του γκολ συνδυάστηκαν με τον πιτσιρικά να μπαίνει στην περιοχή από θέση μέσα αριστερά, έγκαιρη αυτή τη φορά η έξοδος του Καγγελίδη, κλείνει το οπτικό πεδίο και το πλασέ του σκόρερ των «ερυθρόλευκων» καταλήγει με διπλή προσπάθεια στα χέρια του έμπειρου τερματοφύλακα της Προσοτσάνης.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Καγγελίδης, Αντωνιάδης, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης, Ματζιάρης (56’ Γουνατίδης), Λυκίδης (56’ Παυλίδης), Κ. Τσακμακίδης (86’ Άρ. Τσακμακίδης), Τόπι, Κωνσταντινίδης (81’ Τσαγκαλίδης)

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Μπάμπης Ζεκερίδης): Γ. Καραγιαννίδης, Ζεκερίδης (56’ λ.τρ. Μουρζίδης), Σουβλέρης (46’ Δημητριάδης), Δ. Καραγιαννίδης, Σκάρογλου, Στεργιανός, Παπαδόπουλος, Μπαμπασαλή (72’ Σαλπιγκτίδης), Κοντρόπουλος, Παπαζώτος, Δ. Τουμαντζίδης

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 18ης αγωνιστικής:

  • Βώλακας-Κάτω Νευροκόπι 2:0 (57’&62’ Σίγγος)
  • Πετρούσα-Αλιστράτη 0:1 (85’ Ν. Κοκοτσάκης)
  • Καλαμπάκι-Ξηροπόταμος 1:0 (64’ Προκοπίου)
  • Καλή Βρύση-Καλαμώνας 3:2 (57’ Κουμπάκης-62’ Βασιλειάδης-96’ Ν. Κόττας / 36’ Τ. Παναγιώτου-82’ Στ. Αλμανίδης)
  • Δοξάτο-Χωριστή 1:2 (54’ πέν. Ζάχαρης / 14’ Δούμπλατζης-40’ Αθανασίου)
  • Προσοτσάνη-Άγιος Αθανάσιος 2:1 (51’ Κ. Τσακμακίδης-54’ Τόπι / 2’ Κοντρόπουλος)
  • Νέα Αμισός-Αμπελόκηποι 0:1 (28’ πέν. Καραγκιοζίδης)

ΡΕΠΟ: Καλλίφυτος

 

Η βαθμολογία την 18η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 12 4 1 40:14 40
2 ΧΩΡΙΣΤΗ 12 4 1 30:9 40
3 ΒΩΛΑΚΑΣ 12 3 2 36:11 39
4 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 9 4 4 31:20 31
5 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 9 2 6 21:15 29
6 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 8 2 7 26:19 26
7 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 8 2 7 26:19 26
8 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 8 2 7 22:25 26
9 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 7 2 7 28:18 23
10 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 6 3 8 24:22 21
11 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ* 5 2 9 27:31 17
12 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 5 1 11 14:39 16
13 ΔΟΞΑΤΟ 3 4 10 19:33 13
14 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ* 3 3 12 8:31 6
15 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 1 2 14 10:55 5

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον β’ γύρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ