Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Juventus-Torino: Derby Della Mole

Σε λίγες ώρες από τώρα, η Juventus θα φιλοξενήσει την Torino για την 24η αγωνιστική της Serie A. Η Juventus αναζητάει την νίκη καθώς μετά την αφαίρεση των 15 βαθμών προσπαθεί να προλάβει τις θέσης που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Torino, η οποία βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την Juventus, θα κάνει τα πάντα για να ”μπλοκάρει” τον στόχο της ”μεγάλης κυρίας” και να ανέβει στην βαθμολογία.

Η Juventus υποδέχεται στο τοπικό ντέρμπι της πόλης την Torino. Η ”μεγάλη κυρία” προέρχεται από μία σημαντική νίκη επί της Nantes με 0-3 η οποία της έδωσε την πρόκριση στους ”16” του UEFA Europa League. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 8η θέση με 32 βαθμούς, έχει τρεις συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Salernitana, Fiorentina και Spezia χωρίς μάλιστα να δεκτή γκολ και σίγουρα η ομάδα του Allegri θα κάνει το παν για την σημερινή νίκη, με σκοπό να συνεχίσει την ανοδική πορεία και να προλάβει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Από την άλλη η Torino βρίσκεται στην 10η θέση έναν βαθμό πίσω από την Juventus. Η ομάδα του Ivan Juric προέρχεται από μία ισοπαλία με την Cremonese ενώ ποιο πριν είχε ηττηθεί από την Milan. Οι ”ταύροι” θέλουν την νίκη τόσο για να ανέβουν βαθμολογικά όσο και για την ψυχολογία που θα δώσει στην η ομάδα μία νίκη απέναντι στην αντίπαλη ομάδα της πόλης. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να αντέξει στην πίεση που θα της ασκήσει η Juventus.

 

Και οι δύο ομάδες θα έχουν πολλές απώλειες. H Juventus δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Fabio Miretti και Arkadiusz Milik οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ εκτός αποστολής βρίσκεται και ο Manuel Locatelli ο οποίος είναι τιμωρημένος. Από την άλλη η Torino δεν θα έχει διαθέσιμους τους David Zima, Pietro Pellegri, Valentino Lazaro, Nikola Vlasic και Ronaldo Vieira οι οποίοι είναι τραυματίες, αμφίβολος είναι ο Samuelle Ricci, ενώ εκτός αποστολής βρίσκεται ο Ola Aina ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Για τους λάτρεις της Ιστορίας, να αναφέρουμε πως σε 248 μεταξύ τους αγώνες, η Juventus έχει κερδίσει τους 109, η Torino τους 73, ενώ 66 φορές ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος.

 

Ημέρα και ώρα έναρξης του αγώνα:

Τρίτη 28/2 στης 21:45 (ώρα Ελλάδας)

 

Στάδιο:

Allianz Stadium

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Juventus: Wojciech Szczesny, Danilo, Bremer, Alex Sandro, Juan Cuadrado, Nicolo Fagioli, Leandro Paredes, Adrien Rabiot, Filip Kostic, Angel Di Maria, Dusan Vlahovic

Διάταξη: 3-5-1-1

Προπονητής: Massimiliano Allegri

 

Torino: Vanja Milinkovic-Savic, Koffi Djidji, Perr Schuurs, Alessandro, Buongiorno, Wilfried Singo, Karol Linetty, Ivan Ilic, Mergim Vojvoda, Aleksei Miranchuk, Yann Karamoh, Antonio Sanabria

Διάταξη: 3-4-2-1

Προπονητής: Ivan Juric

 

Διαιτητής: Daniele Chiffi

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ