Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Juventus-Torino: Η ”γηραιά κυρία” έδειξε ποιός είναι το αφεντικό της πόλης (video)

Ολοκληρώθηκε το Derby Della Mole. H Juventus επικράτησε επί της Torino με τελικό σκορ 4-2. Η ομάδα του Allegri αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές κατάφερε να ανακάμψει και να φέρει ”τούμπα” τον αγώνα, ενώ οι οπαδοί της ”γηραιάς κυρίας” είδαν τον Paul Pogba να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

 

Αναλυτικά ο αγώνας:

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλά γκολ και αρκετή δράση. Η Torino μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να παγώσει το στάδιο μέσα σε δύο λεπτά. 90 δευτερόλεπτα μετά από την σέντρα, οι ”ταύροι” κέρδισαν κόρνερ. Ο Buongiorno έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Karamoh και ο 24χρονος Ιβοριανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Έπειτα από αυτό το γκολ η Juve πήρε το μήνυμα από την Torino και κατάλαβε πως πρέπει να ξεκινήσει να πιέζει πράγμα που το έκανε. Στο 13’ λεπτό ο Di Maria πραγματοποίησε ένα σουτ ο οποίο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, στο 16’ λεπτό, Ο Kostic πήρε την μπάλα στα πόδια του και κατάφερε να βγάλει μία σέντρα από τα αριστερά για τον Cuadrado, ο οποίος ήταν μόνος του στην απέναντι μεριά της μεγάλης περιοχής και ο Κολομβιανός με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ αυτό δεν πτόησε την Torino η οποία συνέχισε να απειλεί και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ πρώτα στο 33’ λεπτό με τον Buongiorno να μην μπορεί να βρει καλό σουτ και στο 40’ λεπτό με τον Sanabria να πιάνει την κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ilic όμως ο Szczesny απέκρουσε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα ο 26χρονος Παραγουανός πάγωσε για δεύτερη φορά το γήπεδο. Ο Ilic έβγαλε μία κάθετη μπαλιά, ο Sanabria βγήκε μπροστά από τον Bremer και με προβολή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Szczesny για το 1-2. Η χαρά της Torino δεν κράτησε για πολύ καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Bremer, έπειτα από κόρνερ του Di Maria, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο δεύτερο μέρος οι ”bianconeri” μπήκαν δυναμικά και στο 49’ λεπτό έφτασαν κοντά στην ανατροπή με τον Vlahovic, ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ίδια μοίρα  είχε και το σουτ του Karol Linetty στο 67’ λεπτό το οποίο και αυτό κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 69’ λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Paul Pogba. Ο Γάλλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα την Juventus και πάτησε σε γήπεδο για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι όπου και είχε τραυματιστεί. Στο αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Federico Chiesa ο οποίος στο 71’ λεπτό βρήκε με μία σέντρα τον Bremer ο οποίος με κεφαλιά πραγματοποίησε το 3-2. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Adrien Rabiot στο 81’ λεπτό. Ο Γάλλος μετά από εκτέλεση φάουλ του Kostic έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Μετά την νίκη αυτή, η Juventus ανέβηκε στην 7η θέση με 35 βαθμούς και βρίσκεται 6 πόντους μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη η Torino παρέμεινε στην 10η θέση με 31 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η Juventus θα φιλοξενήσει την Sampdoria, ενώ η Torino θα φιλοξενήσει την Bologna.

 

Στάδιο:

Allianz Stadium

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Juventus: Wojciech Szczesny, Danilo, Bremer (90’ Leonardo Bonucci), Alex Sandro, Juan Cuadrado (68’ Mattia De Sciglio), Nicolo Fagioli, Enzo Barrenechea (69’ Paul Pogba), Adrien Rabiot Filip Kostic, Angel Di Maria (69’ Federico Chiesa), Dusan Vlahovic (86’ Moise Kean)

Διάταξη: 3-5-1-1

Προπονητής: Massimiliano Allegri

 

Torino: Vanja Milinkovic-Savic, Koffi Djidji (84’ Andreaw Gravillon), Perr Schuurs, Alessandro Buongiorno, Wilfried Singo, Karol Linetty (74’ Samuele Ricci), Ivan Ilic, Ricardo Rodriguez (74’ Mergim Vojvoda), Aleksei Miranchuk, Yann Karamoh (60’ Nemanja Radonjic) (74’ Demba Seck), Antonio Sanabria

Διάταξη: 3-4-2-1

Προπονητής: Ivan Juric

 

Διαιτητής: Daniele Chiffi

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ