Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Manchester City-RB Leipzig: Ο Haaland έκανε ”πάρτι” στο Etihad και οι ‘’Πολίτες’’ πήραν εύκολα την πρόκριση για τους ‘’8’’

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ της Manchester City και της Leipzig για τη δεύτερη φάση των ”16” του UEFA Champions League με τους ”Πολίτες” να παίρνουν εύκολα την πρόκριση διαλύοντας την Leipzig 7-0, ενώ εξωπραγματική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Erling Haaland ο οποίος σκόραρε πέντε φορές.

 

Αναλυτικά ο αγώνας

Η City από την αρχή του αγώνα έδειξε ποιος είναι το ”αφεντικό”. Είχε την κατοχή της μπάλας και το παιχνίδι κυλούσε με βάση τον δικό της ρυθμό. Από την άλλη, η συνολική εμφάνιση των ”Ταύρων” ήταν απογοητευτική και σε όλο το ματς παρουσίασαν μία στασιμότητα ή οποία είχε ως συνέπεια να οδηγήσει σε μία βαριά ήττα. Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε το 3’ λεπτό, όταν ο Kevin De Bruyne, ο οποίος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, έβγαλε μία σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Gundogan να σουτάρει με την μία, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 11’ λεπτό, ο Ake έβγαλε μία καταπληκτική μπαλιά για τον Haaland ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ σούταρε με το μυτάκι του ποδιού του αλλά ο Blaswich απέκρουσε. Οχτώ λεπτά αργότερα, στο 19’ λεπτό σε μία φάση διαρκείας, μετά από εκτέλεση κόρνερ, κανένας από τους Akanji και Haaland δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως στην συνέχεια ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι στην City, καθώς στην αρχή της φάσης, ο Henrichs βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Haaland ανέλαβε την εκτέλεση, και στο 22’ λεπτό άνοιξε λογαριασμό για την City. Δύο λεπτά αργότερα, ο Kevin De Bruyne πραγματοποίησε ένα σουτ ‘’βολίδα’’ το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και σε δεύτερο χρόνο ο Haaland την έστειλε με τον κεφάλι του στα δίχτυα για το 2-0. Η City είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για γκολ στο 31’ λεπτό με τον Haaland και στο 39’ με τον Gundogan, όμως και στις δύο φάσης ο Blaswich απέκρουσε την μπάλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η City κέρδισε ένα κόρνερ, ο Dias έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Haaland και πάλι την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος, όλοι περίμεναν την Leipzig να είναι πιο ανταγωνιστική και πως θα αντιδρούσε, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ και μέχρι το τέλος του αγώνα ο ρόλος της ήταν κυρίως παθητικός. Στο 49’ λεπτό ο Gundogan με ένα όμορφο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0. Στο 54’ λεπτό, μετά από μία φάση διαρκείας, ο Haaland σκόραρε για τέταρτη φορά ενώ τρία λεπτά αργότερα πέτυχε τον πέμπτο του γκολ. Η Leipzig πραγματοποίησε ένα σουτ στο 79’ λεπτό με τον Silva το οποίο κατέληξε άουτ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Kevin De Bruyne στο 90+2’ γράφοντας το τελικό 7-0.

Ο Haaland έγραψε ιστορία, καθώς γίνεται ο τρίτος παίχτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει πέντε γκολ σε έναν αγώνα. Οι άλλοι δύο που το έχουν καταφέρει είναι ο Lionel Messi το 2012 κόντρα στην Bayern Leverkusen και ο Luis Adriano το 2014 κόντρα στην Bate Borisov.

 

Στάδιο:

Etihad Stadium

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Manchester City: Ederson Moraes, Manuel Akanji, Ruben Dias, Nathan Ake, John Stones (64’ Sergio Gomez), Rodri (63’ Kalvin Phillips), Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan (55’ Riyad Mahrez), Jack Grealish (55’ Phil Foden), Erling Haaland (63’ Julian Alvarez)

Διάταξη: 4-1-4-1

Προπονητής: Pep Guardiola

 

RB Leipzig: Janis Blaswich, Benjamin Henrichs (80’ Lukas Klostermann), Willi Orban, Josko Gvardiol, David Raum, Amadou Haidara (63’ Mohamed Simakan), Kevin Kampl, Konrad Laimer, Emil Forsberg (63’ Andre Silva), Dominik Szoboszlai (72’ Dani Olmo), Timo Wener (63’ Yussuf Poulsen)

Διάταξη: 4-3-2-1

Προπονητής: Marco Rose

 

Αναλυτικά η Διαιτησία

Διαιτητής: Slavko Vincic

Βοηθός διαιτητή: Tomaz Klancnik

Βοηθός διαιτητή: Andraz Kovacic

4ος βοηθός: Rade Obrenovic

VAR: Alejandro Hernandez

Βοηθός VAR: Nejc Kajtazovic

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ