Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Champions League: Τα highlights των αγώνων από την νοκ-άουτ φάση – Ποιοι συνεχίζουν και ποιους αποχαιρετάμε (videos)

Τα παιχνίδια των ”16” του UEFA Champions League ολοκληρώθηκαν και πλέον ξέρουμε τις 8 ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πάμε να δούμε ποιοι συνεχίζουν και ποιοι μας αποχαιρετούν, ενώ παράλληλα μπορείτε να παρακολουθήσετε από κάθε αγώνα τις καλύτερες στιγμές.

Benfica-Club Brugge

Σκορ 1ου  αγώνα : 0-2

Σκόρερ: Joao Mario 51’, David Neres 88’’

Στάδιο: Jan Breydel Stadium (Βρυξέλες)

Σκορ 2ου αγώνα : 5-1

Σκόρερ:  Rafa Silva 38’ Gonzalo Ramos 45+2,’ 57’, Joao Mario 71’ David Neres 77- Bjorn Meijer 87’

Στάδιο: Estadio Da Luz (Λισαβόνα)

Ίσως το ποιο αδιάφορο ζευγάρι που έδειξε η κληρωτίδα. Η Brugge ήταν η ομάδα έκπληξη καθώς πέρασε από τους ομίλους αφήνοντας εκτός την Leverkusen και την Atletico Madrid. Στην φάση των ‘’16’’ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Benfica η οποία ήταν και το φαβορί της πρόκρισης. Ειδικά όταν έφυγε από το Βέλγιο με σκορ πρόκρισης 2 γκολ ήταν αρκετά σίγουρο πως δεν θα άλλαξε κάτι συνταρακτικό στην Πορτογαλία. Η Brugge ταξίδεψε στο Da Luz όμως δεν κατάφερε και πολλά καθώς ισοπεδώθηκε με τελικό σκορ 5-1. Δίκαια η Benfica βρίσκεται στην επόμενη φάση.

 

Chelsea- Dortmund

Σκορ 1ου αγώνα: 1-0

Σκόρερ: Karim Adeyemi 63’

Στάδιο: Signal Iduna Park (Ντορτμουντ)

Σκορ 2ου αγώνα: 2-0

Σκόρερ: Raheem Sterling 43’, Kai Havertz 53’

Στάδιο: Stamford Bridge (Λονδίνο)

Η Chelsea διανύει μία καταστροφική σεζόν στο πρωτάθλημα. Τον Ιανουάριο ξόδεψε πολλά λεφτά για να φέρει αρκετούς παίχτες στο Λονδίνο ώστε να βοηθήσουν την ομάδα και να σώσουν την χρονιά. Ωστόσο μετά τον πρώτο αγώνα όπου η Dortmund κέρδισε 1-0, οι περισσότεροι πίστευαν πως η Chelsea θα αποχαιρετούσε την διοργάνωση. Όμως όσοι το πίστευαν αυτό τελικά έκαναν λάθος, καθώς η Chelsea κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και βάζοντας δύο γκολ στον δεύτερο αγώνα με τους Sterling και Havertz πήρε σκορ πρόκρισης το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα να περάσει στην επόμενη φάση την διοργάνωσης. Σίγουρα δεν είναι το φαβορί για να κατακτήσει το Champions League την φετινή σεζόν όμως ποτέ δεν ξέρεις… τόσα έχουνε δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια.

 

Bayern München- Paris Saint-Germain

Σκορ 1ου αγώνα: 0-1

Σκόρερ: Kingsley Coman 53’

Στάδιο: Parc Des Princes (Παρίσι)

Σκορ 2ου αγώνα: 2-0

Σκόρερ: Eric Choupo-Moting 61’, Serge Gnabry 89’

Στάδιο: Allianz Arena (Μόναχο)

Τα ίδια Παντελάκη μου…τα ίδια Παντελή μου. Ένα ζευγάρι από το οποίο περιμέναμε πολλά, όμως στο τέλος πολλοί μπορεί να πουν και με το δίκιο τους, ότι είδαμε τα ποιο λίγα. Η Pari και στους δύο αγώνες ήταν απογοητευτική, στάσιμη και δεν έπεισε ότι μπορεί να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Για ακόμη μία χρονιά χαιρετάει από νωρίς την διοργάνωση αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το μέλλον πολλών στελεχών της, όπως για παράδειγμα του Kylian Mbappe, του οποίο το όνομα ακούγεται για ακόμη μία φορά πως το καλοκαίρι θα αφήσει την πόλη του φωτός.  Από την άλλη η Bayern έπαιξε ένα ”μελετημένο” ποδόσφαιρο και χωρίς κανένας να αμφιβάλει μπορούμε να πούμε πως δίκαια πήρε την πρόκριση από για τους ‘’8’’.

 

Tottenham Hotspur-Milan

Σκορ 1ου αγώνα: 1-0

Σκόρερ: Brahim Diaz 7’

Στάδιο: San Siro/Giuseppe Meazza (Μιλάνο)

Σκορ 2ου αγώνα: 0-0

Στάδιο: Tottenham Hotspur Stadium (Λονδίνο)

Περίεργη χρονιά και για τις δύο ομάδες. Πέρασαν στους ”16” και από την πρώτη την στιγμή κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ποιος θα περάσει στους ”8”. Στον πρώτο αγώνα, Η Milan βρήκε το γκολ και μάλιστα νωρίς, όμως μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να αυξήσει την διαφορά και αυτό είχε ως συνέπεια πολλοί να πιστέψουν πως η Tottenham έχει το πάνω χέρι και πως στον επαναληπτικό θα ανατρέψει το σκορ. Ενδεχόμενος η ομάδα του Antonio Conte να υποτίμησε τους ”Rossoneri” και αν όντος το έκανε, σίγουρα θα στοίχησε στην ομάδα. Όπως και να έχει, η Milan προχωράει στην επόμενη φάση, χωρίς βέβαια να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, όμως όπως αναφέραμε και πριν, τόσα έχουν δει τα μάτια μας, όποτε ας μην λέμε μεγάλα λόγια.

 

FC Porto-Inter

Σκορ 1ου αγώνα: 1-0

Σκόρερ: Romelu Lukaku 86’

Στάδιο: San Siro/Giuseppe Meazza (Μιλάνο)

Σκορ 2ου αγώνα: 0-0

Στάδιο: Estadio Do Dragao (Πόρτο)

Η Inter κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Porto και όλοι πίστευαν πως εύκολα θα περνούσε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ωστόσο η Porto πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και στους δύο αγώνες και παρόλο που έφυγε ηττημένη από το Μιλάνο, υπήρχαν πολλές ελπίδες πως στον επαναληπτικό αγώνα θα έφερνε τούμπα το σκορ και θα έπαιρνε την πρόκριση. Η Inter όμως ήρθε προετοιμασμένη στην Πορτογαλία και κατάφερε να αντέξει μέχρι το τέλος του αγώνα, παίρνοντας την ισοπαλία και μαζί ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά.

 

Manchester City-RB Leipzig

Σκορ 1ου αγώνα: 1-1

Σκόρερ: Riyad Mahrez 27’ – Josko Gvardiol 70’

Στάδιο: Red Bull Arena (Λειψία)

Σκορ 2ου αγώνα: 7-0

Σκόρερ: Erling Haaland 22’, 24’, 45+2’, 53’ 57’, Ilkay Gundogan 49’, Kevin De Bruyne 90+2’

Στάδιο: Etihad Stadium (Μάντσεστερ)

Στον 1ο αγώνα, η Leipzig πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας στο τέλος την ισοπαλία, ενώ άφησε πολλές ελπίδες πως στο επαναληπτικό παιχνίδι θα παρακολουθήσουμε ένα αγώνα ”ντέρμπι”. Δεν υπολόγισε κανένας όμως πως ο Erling Haaland θα βρισκόταν σε ”δαιμονιώδη” κατάσταση και θα πλήγωνε την Leipzig με πέντε γκολ, τα τρία από αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Η City δεν άφησε περιθώρια και με μία εκπληκτική εμφάνιση, πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

 

Napoli-Eintracht Frankfurt

Σκορ 1ου αγώνα: 0-2

Σκόρερ: Victor Osimhen 40’, Giovanni Di Lorenzo 65’

Στάδιο: Deutsche Bank Park (Φρανκφούρτη)

Σκορ 2ου αγώνα: 3-0

Σκόρερ: Victor Osimhen 45+2’, 53’, Piotr Zielinski 64’

Στάδιο: Stadio Diego Armando Maradona (Νάπολη)

Η Napoli διανύει μία εκπληκτική σεζόν και από την αρχή ήταν το φαβορί για να συνέχιση στην διοργάνωση. Και στο τέλος δεν μας διέψευσε καθώς από τον 1ο αγώνα φαίνεται πως είχε πάρει ήδη το εισιτήριο της πρόκρισης κερδίζοντας μέσα στην Φρανκφούρτη την Eintracht με 0-2, με τον επαναληπτικό να μοιάζει απλώς μία τυπική διαδικασία, καθώς και μέσα στην Νάπολη, οι ”Azzurri” κέρδισαν με 3-0. Η ομάδα του Luciano Spalletti δίκαια βρίσκεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Real Madrid-Liverpool

Σκορ 1ου αγώνα: 2-5

Σκόρερ: Darwin Nunez 4’, Mohamed Salah 14’ – Vinicius Junior 21’, 36’, Eder Militao 47’, Karim Benzema 55’, 67’

Στάδιο: Anfield (Λίβερπουλ)

Σκορ 2ου αγώνα: 1-0

Σκόρερ: Karim Benzema 78’

Στάδιο: Santiago Bernabeu

Τι και αν οι ”Reds” προηγήθηκαν με δύο γκολ, η ”Βασίλισσα” είχε τον τρόπο και στο τέλος τιμώρησε την Liverpool μέσα στο γήπεδό της με πέντε γκολ. Η ομάδα του Jurgen Klopp πραγματοποίησε μία απογοητευτική εμφάνιση και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Στον επαναληπτικό αγώνα δεν άλλαξαν και πολλά και η Real για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

 

Benfica, Chelsea, Bayern München, Milan, Inter, Manchester City, Napoli και Real Madrid είναι οι οχτώ ομάδες που συνεχίσουν στην προημιτελική φάση του UEFA Champions League. Αύριο 17 Μαρτίου στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και οι ομάδες θα μάθουν ποιους θα αντιμετωπίσουν στην προημιτελική φάση του UEFA Champions League.  

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ