Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

GP Σαουδικής Αραβίας – Qualifying: Pole Position για τον Perez

Ο Μεξικανός κατέκτησε την δεύτερη Pole της καριέρας του, καθώς ο teammate του Verstappen, εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και θα εκκινήσει από την 15η θέση. Ο Leclerc από δεύτερος θα εκκινήσει 12ος.

Στο Q1, ήταν σαφέστατη η υπεροχή των δυο Red Bull, οι οποίες προκρίθηκαν στο 1-2 και με διαφορά περίπου 6 δεκάτων από τις δυο Aston Martin. Ακολούθησαν οι δυο Ferrari στα 6 δέκατα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Tsunoda, Albon, De Vries, Norris, Sargeant.

Στο Q2, ο Verstappen διαμαρτυρήθηκε στο team radio για πρόβλημα στο κινητήρα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήσει χρόνο, μένοντας στην 15η θέση. Στις πρώτες θέσεις, ο Perez ήταν ταχύτερος, ενώ ακολούθησε ο Alonso στο 1 δέκατο. Εκτός συνέχειας έμειναν και οι Hulkenberg, Zhou, Magnussen, Bottas.

Στο Q3, ο Perez ήταν από την αρχή ταχύτερος, ενώ και στην δεύτερη προσπάθεια επιβεβαίωσε την τεράστια ανωτερότητα της Red Bull. O Leclerc προσπάθησε αρκετά να μείνει κοντά στους χρόνους του Μεξικανού, καταλήγοντας στην δεύτερη θέση. Στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από την 12η, εξ αιτίας της τρίτης αλλαγής στο ηλεκτρικό σύστημα. Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν οι Alonso και Russell, οι οποίοι θα εκκινήσουν από την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ