Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Ζλάταν!

Η ηλικία παραμένει ένας ασήμαντος αριθμός στην περίπτωση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Στην αναμέτρηση του Σαββάτου, όπου οι Μιλανέζοι ηττήθηκαν από την Ουντινέζε, ο Σουηδός όχι μόνο κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία αρχηγός με τα χρώματα των “ροσονέρι” αλλά κατάκτησε και τον τίτλο του γηραιότερου σκόρερ της Serie A. 

Η επιστροφή του Ζλάταν στην αρχική ενδεκάδα, μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Μάιο, είναι από μόνη της ένα τεράστιο γεγονός για τον άσσο της Μίλαν. Ο εκκεντρικός χαρακτήρας του Σουηδού επέβαλε μία επάνοδο με ιστορικές προδιαγραφές. Ο Στέφανο Πιόλι έριξε από το πρώτο 45λεπτο τον Ζλάταν στην “Μάχη” και αυτός φρόντισε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ιμπραΐμοβιτς κλήθηκε να μετατρέψει σε γκόλ το πέναλτι που κέρδισε ο συμπαίκτης του Ράφαελ Λεάο. Η πρώτη εκτέλεση του 41χρονου δεν ήταν επιτυχής, με τον γκολκίπερ της Ουντινέζε να αποκρούει, η μπάλα στήθηκε και πάλι στα 11 μέτρα μετά από απόφαση του VAR. Ο Ζλάταν, μη ρισκάροντας αυτή την φορά, εκτέλεσε με δύναμη στο κέντρο της εστίας κάνοντας το 1-1.

Με το γκόλ αυτό, ο Ζλάταν χρίστηκε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Ιταλικού πρωταθλήματος, σε ηλικία 41 ετών και 166 ημερών, εκθρονίζοντας τον προκάτοχο του ρεκόρ, Αλεσάντρο Κοστακούρτα. Η ιστορία θα έλεγε κανείς ότι επαναλαμβάνεται καθώς και ο ίδιος ο Κοστακούρτα, είχε γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ της Serie A, όντας 41 ετών και 25 ημερών, φορώντας την φανέλα της Μίλαν και μάλιστα με πέναλτι απέναντι στην Ουντινέζε, όπως ο Ζλάταν.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ