Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Mesut Ozil: Αποσύρεται από την ενεργό δράση

Έπειτα από μία σπουδαία καριέρα 17 χρόνων, ο Mesut Ozil πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 34 χρονών.

 

Όπως έκανε γνωστό και από τα social media, ο Mesut Ozil πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά από μία καριέρα η οποία κράτησε 17 χρόνια. Οι σπουδαιότερες στιγμές τις καριέρας του, ήρθαν φορώντας την φανέλα της Real Madrid και της Arsenal  καθώς με την ”Βασίλισσά” κέρδισε το Ισπανικό Super Cup, ενώ με του ”κανονιέρηδες” κέρδισε 4 φορές το FA Cup.  Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν το 2014, όταν σήκωσε μαζί με την εθνική ομάδα Γερμανίας, το Παγκόσμιο κύπελλο στον ουρανό της Βραζιλίας.

Ο Ozil αγωνίστηκε σε Schalke, Werden Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce και Basaksehir.

Αναλυτικά τα στατιστικά του με τις ομάδες που αγωνίστηκε σε επίσημα παιχνίδια:

Schalke: 39 συμμέτοχές, 1γκολ/5 ασίστ

Weder Bremen: 108 συμμετοχές, 16 γκολ/54 ασίστ

Real Madrid: 159 συμμετοχές, 27 γκολ/ 81 ασίστ

Arsenal: 254 συμμετοχές, 44 γκολ/79 ασίστ

Fenerbahce: 37 συμμετοχές 9 γκολ/3 ασίστ

Basaksehir: 7 συμμετοχές 0 γκολ/0 ασίστ

Συνολικά ο Ozil στην καριέρα του έχει καταγράψει 645 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 114 γκολ και 222 ασίστ.

 

Το Αντίο

Ο Ozil μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του, τις ομάδες που αγωνίστηκε, τους προπονητές και τους συμπαίκτες του, γράφοντας ένα τελευταίο γράμμα.

“Γεια σε όλους, Μετά από ώριμη σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Είχα το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για σχεδόν 17 χρόνια τώρα και νιώθω απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, έχοντας υποστεί και κάποιους τραυματισμούς, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ήρθε η ώρα να φύγω από τη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου.

Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι γεμάτο με αξέχαστες στιγμές και συναισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους μου – Σάλκε, Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπασακσεχίρ και τους προπονητές που με στήριξαν, καθώς και τους συμπαίκτες μου που έγιναν φίλοι.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα μέλη της οικογένειάς μου και τους στενούς φίλους μου. Ήταν μέρος του ταξιδιού μου από την πρώτη μέρα και μου έδωσαν τόση αγάπη και υποστήριξη, στις καλές και τις κακές στιγμές.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς μου που μου έδειξαν τόση αγάπη ανεξάρτητα από τις συνθήκες και ανεξάρτητα από τον σύλλογο που εκπροσωπούσα.

Τώρα ανυπομονώ για όλα όσα έχω μπροστά μου με την όμορφη σύζυγό μου, την Αμίν, και τις δύο όμορφες κόρες μου, την Έντα και την Έλα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα με ακούτε κατά καιρούς στους λογαριασμούς μου στα social media.

Τα λέμε σύντομα, Μεσούτ!”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ