Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΛΤΕΞ Λύκοι: «Το να εύχεται καλή επιτυχία ο Μακέντα, ο Πινέδα, ο Σιώπης στην ομάδα μας, είναι φανταστικό»! (videos & pics)

Εδώ και κάποιο διάστημα η ιστορική ομάδα ΗΛΤΕΞ Λύκοι βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο και “ξαναγεννιούνται” μέσα από τις στάχτες τους. Αυτό συμβαίνει χάρη στη συμβολή 5 ατόμων που θέλησαν να δημιουργήσουν ένα νέο “πρότζεκτ” με την επανεμφάνιση των ΥΛΤΕΞ στον ποδοσφαιρικό χάρτη.


 

Ποιοι είναι όμως οι ΥΛΤΕΞ Λύκοι;
Όσοι παρακολουθούν χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο θα θυμούνται την ιστορική αυτή ομάδα του Καλοχωρίου.
Οι Λύκοι δημιουργήθηκαν στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το 1982 και το πρώτο της όνομα πάρθηκε από την συμπάθεια που έτρεφαν οι ιδιοκτήτες της ομάδας προς την αγγλική ομάδα Γουλβς!
Το 1988 ήταν η χρονιά ορόσημο για την ομάδα, καθώς ο επιχειρηματίας Κώστας Ηλιάδης ιδιοκτήτης της κλωστοϋφαντουργίας ΗΛΤΕΞ ΑΒΕΕ απέκτησε τους Λύκους. Στη συνέχεια προχώρησε στην συγχώνευση με την ομάδα Δίας Αμπελοκήπων και την ενέταξε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας με το όνομα «Δίας-Λύκοι», ενώ από το 1993 η ομάδα μετονομάστηκε σε ΗΛΤΕΞ Λύκοι.

Μέσα σε λίγα χρόνια ο Ηλιάδη κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στη Δ’ Εθνική κατηγορία, ενώ το 1996 η ομάδα των Λύκων κατέκτησε το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Η προσφορά του Κώστα Ηλιάδη στην ομάδα ήταν μεγάλη με σημείο αναφοράς την κατασκευή του νέου γηπέδου στο Καλοχώρι. Το γήπεδο Λύκων Καλοχωρίου “Στέλιος Ηλιάδης” εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 1996 και είχε χωρητικότητα 8.369 καθήμενων θεατών.
Η πρώτη τους χρονιά στη Γ’ Εθνική ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς κέρδισαν την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στο κύπελλο Ελλάδος κατά καιρούς έπαιξαν κόντρα σε ιστορικές για τα δικά τους δεδομένα ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκό, ο Άρη κ.ά.
Μάλιστα για το θεσμό του κυπέλλου το 1999, αντιμετώπισαν στους “8” τον Ηρακλή και παραλίγο να πανηγυρίσουν μία ιστορική πρόκριση.

Τη σεζόν 2003-2004 όμως, παρουσιάστηκαν οικονομικά προβλήματα στην εταιρία του Ηλιάδη και έτσι έπαψε να είναι χορηγός της ομάδας, η ομάδα υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία και έτσι διαλύθηκε μία ιστορική ομάδα.

Επανέρχοντας και πάλι στο παρών, ο «Αθλητικός Κόσμος» μέσω του Τσούλη Παύλου επικοινώνησε με τον κ. Σιδερίδη Γιώργο τον πρόεδρο της σημερινής ομάδας όπου μας μίλησε για το νέο αυτό “πρότζεκτ” το οποίο έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να παίρνει σάρκα και οστά.

1) Πρώτα απ όλα θα ήθελα να μας μιλήσετε λίγο για την ιδέα και το όραμά σας ζωντανεύοντας και πάλι την ιστορική ομάδα ΥΛΤΕΞ Λύκοι.

«Η ιδέα μας ήρθε σε μια φιλική συνάντηση που είχαμε όλοι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά καθώς όπως έχω ξαναπεί πως εκτός από συνεργάτες, είμαστε πάνω από όλα φίλοι και οικογένεια.
Θεωρούσαμε “άδικο” αν θέλετε να το χαρακτηρίσω κάπως το γεγονός πως μια τέτοια ιστορική ομάδα δεν υπήρχε. Εμείς δεν συνεχίζουμε όμως την ομάδα, εμείς προς τιμήν της δημιουργούμε ένα πρότζεκτ που θέλουμε να φτάσει τα πρότυπά της».

2) Ποιοι θα είναι μαζί σας διοικητικά στο νέο σας αυτό εγχείρημα, ποια είναι επίσης η δική σας θέση που κατέχετε διοικητικά και πως ανταποκρίθηκαν τα υπόλοιπα μέλη στο κάλεσμα και την ιδέα σας για την “αναγέννηση” της ιστορικής αυτής ομάδας;

«Τα άτομα που έχετε δει θα απαρτίζουν το σύνολο της ομάδας διοικητικά. Εγώ, ο Γιώργος Σιδερίδης μαζί με τον Σταύρο Ινταχόσα, τον Νικόλα Τσακαλίδη, τον Ηλία Θουλιώτη και τον Βασίλη Μανωλάκη είμαστε οι παράγοντες που θα “τρέξουν” και θα φέρουν σε άμεση υλοποίηση το πρότζεκτ. Εγώ θα είμαι ο πρόεδρος της ομάδας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είμαι ανώτερος από τους άλλους 4. Όλοι είμαστε πρόεδροι, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικές αρμοδιότητες».
3) Πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα σας την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ. Έχετε κάνει την επιλογή του γηπέδου όπου θα αγωνίζεστε και θα κάνετε και τις προπονήσεις σας και αν ναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος και αυτός των αποδυτηρίων ;
Το τελευταίο το αναφέρουμε σαν προβληματισμό διότι πολλοί ποδοσφαιριστές διαμαρτύρονται για αρκετά γήπεδα στη Θεσσαλονίκη που δεν είναι “ικανά” να φιλοξενήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα!

«Έχουμε επικοινωνήσει με γήπεδα όμως δε θέλω να δώσω κάποια απάντηση χωρίς να είναι κάτι οριστικό. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και περιμένουμε τα τελικά “οκ” από τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τον Δήμο Πυλαίας όπου και ανήκουμε αλλά και την ΕΠΣΜ, οι οποίοι ήταν άκρως βοηθητικοί μαζί μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που στηρίζουν τόσο πολύ αυτή τη νέα μας προσπάθεια».

4) Η ομάδα σας εκτός από διοικητικά έχει αρχίσει να στελεχώνεται και από ποδοσφαιριστές που τυχών να έχετε κάνει κρούση; Μπορείτε να μας πείτε εάν έχουν γίνει ήδη συμφωνίες με κάποιους ποδοσφαιριστές ή είναι νωρίς;

«Δυστυχώς, όσο και να θέλω δε μπορώ να σας πω τα ονόματα μιας και κάποιοι αγωνίζονται ήδη σε ομάδες και δε θέλω να προσβάλω καμία από αυτές αλλά ούτε και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Εννοείται πως έχουν γίνει κρούσεις με ονόματα υψηλού επιπέδου για την κατηγορία με παραστάσεις ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά για την ώρα δε μπορώ να αποκαλύψω τίποτα παραπάνω».

5) Έχουμε δει το τελευταίο διάστημα μέσα από τα “social media” της ομάδας να δέχεστε μηνύματα αγάπης και στήριξης από γνωστούς ποδοσφαιριστές. Πως σας φαίνεται όλο αυτό και τι συναισθήματα σας δημιουργεί;

«Η στήριξη που λαμβάνουμε είναι πέραν κάθε φαντασίας, ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει εμάς και την προσπάθεια μας.
Το να εύχεται καλή επιτυχία ο Μακέντα, ο Πινέδα, ο Σιώπης στην ομάδα μας, είναι φανταστικό και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όπως και τον κόσμο της ομάδας! Έχουμε πουλήσει πάνω από 100 εισιτήρια διαρκείας – κάρτες στήριξης μέσα σε μια εβδομάδα μόνο εντός της Θεσσαλονίκης, έχοντας ζήτηση και από όλα τα μέρη της Ελλάδας! Δε θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ποτέ και πραγματικά ευχαριστούμε τον κάθε ένα ξεχωριστά»!

6) Η τότε ομάδα των ΥΛΤΕΞ Λύκων είδαμε πως με πολύ δουλειά έφτασε μέχρι τα σαλόνια της Β’ Εθνικής κατηγορίας παίζοντας μάλιστα και ιστορικά παιχνίδια για το θεσμό του Κυπέλλου κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη, Ηρακλή κ.ά.
Πείτε μας λίγο ποιο είναι το ”ταβάνι” σας και που στοχεύετε να πάτε την ομάδα αυτή;

«Δεν ονειροπολώ, ούτε εγώ ούτε κανένας από τα παιδιά αλλά στοχεύουμε στα αστέρια. Θέλουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δίκτυο ακαδημιών που μαζί με τις διασυνδέσεις μας από όλο τον κόσμο να κάνει το όνομα της ομάδας μας να ακουστεί παντού, στέλνοντας ποδοσφαιριστές εντός αλλά και εκτός Ευρώπης!
Θέλουμε η επόμενη δεκαετία να έχει φέρει την ομάδα μας στις υψηλές κατηγορίες της χώρας, εκτός του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι δύσκολο και το γνωρίζουμε, αλλά θα δουλέψουμε για να το φέρουμε εις πέρας».

7) Ο φίλαθλος κόσμος που βρίσκεται εκτός ομάδας πως αντέδρασε στο άκουσμα της ιδέας να δημιουργηθούν ξανά μέσα από τις στάχτες τους οι “ΛΥΚΟΙ”;
Υπάρχει επίσης κάτι που θέλετε να πείτε στον κόσμο που περιμένει να δει και πάλι αυτή την ομάδα;

«Στον κόσμο θέλω να πω ένα πράγμα εκτός από το ευχαριστώ που είπα πριν. Θέλω να είναι σίγουροι πως από εμάς θα δουν αυτό που θέλουν στο ποδόσφαιρο, δηλαδή το νέο αίμα να φέρει την αλλαγή με αγάπη για το άθλημα και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που όλοι αγαπήσαμε.
Τους υπόσχομαι πως η ομάδα θα φτάσει ψηλά και τους θέλουμε δίπλα μας σε αυτό, καθώς ο δρόμος θα έχει πολλά σκαλοπάτια και ανηφόρες. Μπορεί κάποια στιγμή ανθρώπινα να σκοντάψουμε, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ και στο τέλος θα είμαστε πάντα όρθιοι»!

 

Σαν σύνολο, ο «Αθλητικός Κόσμος» σας εύχεται κάθε επιτυχία στην πορεία σας και να σας πάνε τα πράγματα όπως τα έχετε ονειρευτεί! 

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ