Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

10+1 ποδοσφαιριστές οι οποίοι το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι… και ωραίοι

Το καλοκαίρι πλησιάζει, τα συμβόλαια πολλών ποδοσφαιριστών λήγουν και είδη αρκετές φήμες ακούγονται πως είτε θα αποχωρήσουν είτε θα υπογράψουν καινούργιο συμβόλαιο με την ομάδα τους. Όπως και να έχει, παρακάτω θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε 10+1 κορυφαίους ποδοσφαιριστές που το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι και υπάρχει πιθανότητα να τους δούμε σε άλλη ομάδα.

 

No 10: Youri Tielemans

Ηλικία: 25

Ομάδα: Leicester City

Youri Tielemans: The never-ending well-natured contract stand-off with Leicester City

Ο Tielemans έφτασε για πρώτη φορά στο King Power Stadium Το καλοκαίρι του 2019 όταν τότε η Leicester είχε δαπανήσει 45.000.000 ευρώ για να τον φέρει από την Monaco. Ο Βέλγος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αν και είναι λίγο άτυχος, καθώς τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμούς. Την φετινή σεζόν έχει καταγράψει 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας 4 γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ. Οι δύο ομάδες που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η Manchester United και η Barcelona, ενώ και η Liverpool τον ”γλυκοκοιτάζει”, ωστόσο δεν είναι απίθανο μέχρι το καλοκαίρι να βρεθούν και άλλοι μνηστήρες.

 

No 9: Daichi Kamada

Ηλικία: 26

Ομάδα: Eintracht Frankfurt

Leeds United target Eintracht Frankfurt ace Daichi Kamada but transfer depends on one condition

Ο Kamada αγωνίζεται στην Eintracht από το 2017 και τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας. Η εμφανίσεις που πραγματοποιεί έχουν τραβήξει τα βλέμματα πολλών ομάδων της Ευρώπης. Υπάρχουν φήμες πως ο Ιάπωνας έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την Dortmund παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς Chelsea και Manchester United ενδέχεται να τον κυνηγήσουν. Ο Kamada την φετινή σεζόν έχει καταγράψει 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας 13 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ.

 

No 8: N’Golo Kante

Ηλικία: 31

Ομάδα: Chelsea

N'Golo Kante makes decision over Chelsea future with new contract offered | Football | Metro News

Το χαμογελαστό παιδί της Αγγλίας. Ο Kante έφτασε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2016, όταν τότε η Chelsea είχε δαπανήσει για ”πάρτι του” 35.800.000 ευρώ για τον αποκτήσει από την Leicester. Ο Γάλλος από τότε είναι βασικό μέλος των ”μπλε”, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Παρόλα αυτά ο Kante παραμένει ένας από τους κορυφαίους παίχτες στην θέση του. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για την ώρα, όμως σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με τους ”μπλε”, η ομάδα που φαίνεται να τον διεκδικεί είναι η Pari Saint Germain, η οποία και στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να τον φέρει στην πόλη του φωτός. Την φετινή σεζόν, ο Kante έχει καταγράψει μόλις 2 συμμετοχές με την φανέλα της Chelsea, ενώ έχει στο ιστορικό του μόλις 175 αγωνιστικά λεπτά.

 

No 7: Adrien Rabiot

Ηλικία: 27

Ομάδα: Juventus

Composition de la Juventus : Adrien Rabiot titulaire à Vérone - L'Équipe

Ο Rabiot αγωνίζεται στην Juventus από το 2019. Φέτος πραγματοποιεί μία αρκετά καλή σεζόν και το όνομά του ακούγεται για πολλές ομάδας. Tottenham, Arsenal, Liverpool και Barcelona είναι μερικές από τις ομάδες που τον έχουν βάλει στο μάτι ενώ και η Juventus σκέφτεται να του προσφέρει καινούργιο συμβόλαιο. Ο ίδιος ο Rabiot έχει δηλώσει πως δεν έχει πάρει κάποια απόφαση για το μέλλον του και πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο Γάλλος την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 33 αγώνες καταγράφοντας 9 γκολ και 3 ασίστ σε 2.838 αγωνιστικά λεπτά.

 

No 6: Marcus Thuram

Ηλικία: 25

Ομάδα: Borussia Monchengladbach

Why Marcus Thuram could be AC Milan's missing piece in their pursuit for Serie A success

Γιός του Lilian Thuram, o Marcus μας έχει απασχολήσει πολύ, καθώς τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Gladbach. Την φετινή σεζόν σε 26 αγώνες, έχει βρει δίχτυα 15 φορές ενώ έχει και 4 ασίστ. Η Barcelona κοιτάει πολύ την περίπτωσή του και ήταν η ομάδα που φαινόταν πως θα τον κέρδιζε στο τέλος, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς το τελευταίο διάστημα και η Bayen München φαίνεται πως θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

 

No 5: Angel Di Maria

Ηλικία: 35

Ομάδα: Juventus

Di Maria is an exclusive group of midfielders in 2023 | Juvefc.com

Το καλοκαίρι του 2022 ο Di Maria αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από το Παρίσι μετά από 7 χρόνια. Φήμες έλεγαν πως θα γυρνούσε πίσω στην πατρίδα του, την Αργεντινή, για να αγωνιστεί με την φανέλα της ομάδας με την οποία πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την Rosario Central. Εν τέλει ο Αργεντίνος δέχτηκε πρόταση και από την Juventus και αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Το αν θα συνεχίσει στην Juventus εξαρτάται αποκλείστηκα από τον ίδιο, καθώς οι παράγοντες της Juve τον θέλουν για ακόμα έναν χρόνο, ωστόσο ο Di Maria μπορεί να αποφασίσει να επιστρέψει στην Rosario και να κλείσει εκεί την σπουδαία καριέρα του. Την φετινή σεζόν ο Di Maria έχει αγωνιστεί σε 24 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας 8 γκολ και 7 ασίστ.

 

No 4: Luka Modric

Ηλικία: 37

Ομάδα: Real Madrid

Luka Modric transfer rumors: Real Madrid midfielder to extend contract with club through June 2023 - DraftKings Nation

Ηγέτης, αρχηγός. Είναι μόνο λίγες από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τον Modric. Ο Κροάτης αγωνίζεται με την φανέλα της Real από το καλοκαίρι του 2012 και από τότε αποτελεί βασικός πυλώνας στην μεσαία γραμμή της ”βασίλισσας”. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του και ακόμα δεν έχει μαθευτεί αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Santiago Bernabeu. Ο Ίδιος ο Modric έχει δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για την Real, ενώ θα ήθελε πολύ να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, φορώντας την φανέλα των ”μερένχες”. Την φετινή σεζόν, ο Modric έχει αγωνιστεί σε 37 παιχνίδια έχοντας 6 γκολ και 5 ασίστ σε 2.416 αγωνιστικά λεπτά.

 

No 3: Roberto Firmino

Ηλικία: 31

Ομάδα: Liverpool

Potential destinations for Roberto Firmino this summer

Το αγαπημένο παιδί του Anfield. Ο Bobby μετά από 8 χρόνια αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την Liverpool και να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Υπάρχουν φήμες πως πολλές ομάδες της Ευρώπης κοιτάνε την περίπτωσή του. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madric, Inter, Dortmund και Galatasaray είναι οι ομάδες που ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα πως ενδέχεται να ”παλέψουν” για να τον αποκτήσουν. Την φετινή σεζόν ο Bobby έχει αγωνιστεί  σε 29 παιχνίδια, έχοντας καταγράψει 10 γκολ και 5 ασίστ. Σίγουρα το όνομά του θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες.

 

No 2: Ilkay Gundogan

Ηλικία: 32

Ομάδα: Manchester City

Man City star Ilkay Gundogan opens up emotional transfer return to Nuremberg with midfielder out of contract in summer | The Sun

Ο Gundogan αγωνίζεται στους ”πολίτες” από το καλοκαίρι του 2016, όταν τότε η City, είχε δαπανήσει 27.000.000 ευρώ για να τον φέρει από την Dortmund. Ο Γερμανός από τότε αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας και ο Pep τον εμπιστεύεται με ”κλειστά μάτια”. Ακούγονταν πολλές φήμες πως το φετινό καλοκαίρι θα αποχωρούσε και μάλιστα είχε βρεθεί και ομάδα, καθώς η Barcelona τον κυνήγησε για να τον φέρει στην Ισπανία. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Την θέση του Gundogan φαίνεται πως θα την έπαιρνε ο Kalvin Phillips. Ο Άγγλος, όμως δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του πως μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας και από ότι φαίνεται η City θα κρατήσει το Gundogan για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα. Τίποτα όμως δεν έχει συμφωνηθεί, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε τον Γερμανό του χρόνου να αγωνίζεται με φανέλα καινούργιας ομάδας. Την φετινή σεζόν, ο Gundogan έχει 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 4 γκολ και 4 ασίστ.

 

No 1: Karim Benzema

Ηλικία: 35

Ομάδα: Real Madrid

Karim Benzema extends Real Madrid contract until summer of 2023 | Football News | Sky Sports

Για τον συγκεκριμένο παίχτη δεν χρειάζεται να αναφέρουμε και πολλά. Όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνος είναι αν πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και πως αν κάνεις κάποιο λάθος, σίγουρα ο ίδιος θα σε τιμωρήσει. Το συμβόλαιο του Karim λήγει το καλοκαίρι και το ποιο πιθανό είναι πως θα ανανεώσει για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα στην Real. Την φετινή σεζόν έχει 19 γκολ και 5 ασίστ σε 29 αγώνες, ενώ έχει καταγράψει 2.463 αγωνιστικά λεπτά.

 

No 0: Lionel Messi

Ηλικία: 35

Ομάδα: Paris Saint Germain

Lionel Messi rejects Paris Saint-Germain contract extension, could make Barcelona return in summer – Paper Round - Eurosport

Ο Messi κατέφθασε στην πόλη του φωτός τον Αύγουστο του 2021. Ήταν μία μεταγραφή την οποία δεν την περίμενε κανείς και σόκαρε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Το συμβόλαιο του Lio λήγει αυτό το καλοκαίρι. Έγινε μία πρώτη επαφή από τους παράγοντες της Pari για να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν καλό τέλος. Ο Lio δεν είναι ευχαριστημένος από την ομάδα. Από την άλλη, και οι οπαδοί της Pari έχουν δείξει την δυσαρέσκειά τους προς τον παίχτη, με αποκορύφωμα το περιστατικό που έγινε πριν λίγες μέρες, όταν οι οπαδοί της Pari τον αποδοκίμασαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Barcelona είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί για να τον διεκδικήσει και να τον φέρει πίσω στο γήπεδο στο οποίο τον μάθαμε και τον αγαπήσαμε. Φήμες λένε όμως πως η Inter Miami από το MLS θα προσπαθήσει να τον κάνει δικό της. Η ομάδα του David Beckham έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και ίσως προσπαθήσει να κάνει το ”colpo grosso” και να τον φέρει στην Αμερική. Τέλος, στο παιχνίδι πρέπει να υπολογίζουμε και τους Newell’s Old Boys, την παιδική ομάδα του Messi, με της οποία ποτέ δεν αγωνίστηκε και όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Lio, θα ήθελε να φορέσει την φανέλα της ομάδας με την οποία πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα ως παιδί. Την φετινή σεζόν, ο Messi έχει αγωνιστεί σε 32 αγώνες, σκοράροντας 18 γκολ και μοιράζοντας 17 ασίστ, ενώ έχει καταγράψει 2.827 αγωνιστικά λεπτά.

 

Αυτοί είναι 10+1 παίχτες οι οποίοι θα μας απασχολήσουν το προσεχές μέλλον. Φυσικά δεν είναι οι μοναδικοί, καθώς πολλά ακόμα συμβόλαια παιχτών λήγουν το καλοκαίρι με την φετινή μεταγραφική περίοδος να προβλέπεται άκρος συναρπαστική.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ