Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ντέρμπι Δικεφάλων και αποδείξεων

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπι «Δικεφάλων» της 2ης αγωνιστικής, με την νίκη να αποτελεί πρώτος στόχος των δύο ομάδων (19:30, Novasports Prime).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη και έχει πλησιάσει στους πέντε βαθμούς την απόσταση από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και είναι στο -3 από την Ένωση. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στο ντέρμπι της Τούμπας θέλει μόνο τη νίκη, ούτως ώστε να «πιάσει» τους «κιτρινόμαυρους» και να μην χάσει την επαφή με την κορυφή. Στα αγωνιστικά, ο Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Άρη και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του για την αποψινή αναμέτρηση, ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή του Νάσμπεργκ και Κούρτιτς. Εκτός έμεινε και ο Κεντζιόρα που υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού

Από την άλλη, η ΑΕΚ πηγαίνει στο ντέρμπι με μοναδικό στόχο το «διπλό». Το «συγκρότημα» του Ματίας Αλμέιδα δεν πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό (0-0) και πρέπει να πάρει το «τρίποντο» απέναντι στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί δύο φορές φέτος με την φιλοξενούμενους να κερδίζουν με 2-0 στην έδρα τους και τον ΠΑΟΚ να κερδίζει επίσης με 2-0 στο γήπεδο της Τούμπας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ