Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ίντερ – Μπενφίκα: Στον ημιτελικό οι “νερατζούρι”!

Ίντερ – Μπενφίκα 3-3

Για 9η φορά στην ιστορία της, η Ίντερ θα βρεθεί στα ημιτελικά του Champions Legue, όπου θα συναντήσει την “γειτόνισσα” Μίλαν. Οι Ιταλοί, παρά το κακό φινάλε του παιχνιδιού, κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο, χάρη στην καταπληκτική τους εμφάνιση στον πρώτο γύρο. Η ομάδα του Σμίντ πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ισοφαρίζοντας σε νεκρό χρόνο, διατηρώντας έτσι, αν και αποκλεισμένη, το γόητρό της. 

1ο ημίχρονο

Η έναρξη του αγώνα, θα περίμενε κανείς να βρει τους γηπεδούχους σε αμυντικό ρόλο, προστατεύοντας το ήδη υπάρχον αποτέλεσμα, η ομάδα του Ινζάγκι όμως έκανε την έκπληξη. Ξαφνιάζοντας τους αντιπάλους τους, οι “νερατζούρι” δημιούργησαν από νωρίς ευκαιρίες για γκόλ. Στο 14′, η Ίντερ έβαλε φωτιά στο Τζιουζέπε Μεάτσα, όταν Μαρτίνεζ και Μπαρέλα συνδυάστηκαν άψογα, με τον Ιταλό σε πρώτο χρόνο να αδειάζει την άμυνα της Μπενφίκα και στην συνέχεια να εκτελεί τον Βλαχοδήμο στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας, για το 1-0. Το “ηλεκτροσόκ” που έψαχνε απεγνωσμένα για να μπει ξανά στο παιχνίδι η Μπενφίκα, το βρήκε στο 38ο λεπτό. Ο Ράφα Σίλβα με διαγώνια σέντρα κατάφερε να βρει στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής τον Άουρσνες, και ο Δανός με καταπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Ονάνα, φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

2o ημίχρονο 

Οι παίκτες του Σμίντ μπήκαν “αναγεννημένοι” στο πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα. Παρά την πίεση των “Πορτογάλων”, η Ίντερ κατάφερε και πάλι να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 65′ ο Μεχιταριάν κερδίζοντας την μονομαχία με τον προσωπικό του αντίπαλο, πέρασε την μπάλα στην περιοχή για τον ΝτιΜάρκο και εκείνος με χαμηλή σέντρα, σέρβιρε για τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ, με τον Αργεντίνο να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό, κάνοντας το 2-1. Η όρεξη των γηπεδούχων συνέχισε να μεγαλώνει, με τους οπαδούς να πιέζουν για ένα ακόμα γκολ. Την “απαίτηση” του κοινού ανέλαβε να μετατρέψει σε πράξεις, ο Χοακίν Κορέα. Ο 28χρονος Αργεντίνος, αφού δέχθηκε την μπάλα από τον ΝτιΜάρκο, με εντυπωσιακό δεξί σουτ εξουδετέρωσε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Το γκολ που έψαχνε η Μπενφίκα, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το βρήκε στο 86′, με τον Αντόνιο Σίλβα να εκμεταλλεύεται το γέμισμα του Γκριμάλντο, για να στείλει με το κεφάλι την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ονάνα και να μειώσει σε 3-2. Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σε νεκρό χρόνο, οι “αετοί” πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Μούσα, για το τελικό 3-3.

Συνθέσεις:

Ίντερ: (Ινζάγκι) Ονάνα, Μπαστόνι (Νταμπρόζιο 80′), Ατσέρμπι, Νταρμιάν, ΝτιΜάρκο (Γκόσενς 80′), Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μεχιταριάν (Τσαλχάνογλου 76′), Μπρόζοβιτς, Μαρτίνεζ (Κορέα 76′) , Τζέκο (Λουκάκου 76′)

Μπενφίκα: (Σμίντ) Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Σίλβα, Γκριμάλντο, Ζιλμπέρτο (Νέρες 46′), Τσικίνιο (Μούσα 80′), Ζοάο Μάριο (Σέλντρούπ 89′), Φλορεντίνο, Άουρσνες, Ράφα Σίλβα (Νέβες 80′), Ράμος (Γκέδες 74′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ