Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

League One: Μία άνοδος η οποία θα μείνει στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου (Videos)

Ακόμα μία συναρπαστική σεζόν της League One ολοκληρώθηκε με τρεις ιστορικές ομάδες να καταφέρνουν να παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου. Αναλυτικά οι Plymouth, Ipswich και Sheffield Wednesday θα αγωνίζονται από την νέα σεζόν στην Championship.

Η Plymouth είχε μία εκπληκτική σεζόν και με προπονητή τον Steven Schumacher κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση με 101 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Ryan Hardie με 13 γκολ , ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας Michael Cooper κράτησε ανέπαφη την εστία του 11 φορές.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Ipswich Town, η οποία μετά από τέσσερα χρόνια επιστρέφει στην Championship. Η ομάδα του Kieran McKenna συγκέντρωσε 98 βαθμούς και με οδηγό τον Conor Chaplin, ο οποίος σκόραρε 26 γκολ, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της απευθείας ανόδου.

Στα Playoffs κατάφεραν να περάσουν οι Sheffield, Barnsley, Bolton και Peterborough. Η Barnsley κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Bolton και η Sheffield κατάφερε να κάνει κάτι το αδιανόητο. Στον πρώτο αγώνα οι ”Κουκουβάγιες” έχασαν εκτός έδρας 4-0, και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι της ανόδου είχε τελειώσει. Όμως στον επαναληπτικό αγώνα, η Sheffield κατάφερε με μία ολική ανατροπή, και με συνολικό σκορ 5-1, να παραμείνει ζωντανή. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι και ένα άστοχο πέναλτι του Dan Butler, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ήταν αρκετό για να δώσει στην Sheffield την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Wembley.

Στο τελικό, η Sheffield και πάλι κατάφερε να πάρει την νίκη με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Οι ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση. Μέχρι το 120’ λεπτό, δεν υπήρχε καμία αλλαγή στο σκορ του αγώνα και όλα έδειχναν πως οι ομάδες θα περνούσαν στην διαδικασία των πέναλτι. Όλα όμως άλλαξαν μέσα σε μία στιγμή. Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα λεπτά των καθυστερήσεων, ο Lee Gregory πραγματοποίησε μία σέντρα στην μεγάλη περιοχή και ο Josh Windass κατάφερε με μία κεφαλιά ψαράκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας την νίκη στην Sheffield και παράλληλα μία ιστορική άνοδο την οποία σίγουρα οι οπαδοί της ομάδας θα θυμούνται για χρόνια.

1ος σκόρερ του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Jonson Clarke-Harris της Peterborough με 27γκολ, 1ος σε ασίστ ήταν ο Leif Davis της Ipswich με συνολικά 14, ενώ ο τερματοφύλακας που κράτησε ανέπαφη της εστία του περισσότερες φορές, ήταν ο James Trafford και ο Christian Walton οι οποίοι σε συνολικά 22 αγώνες κράτησαν το 0 για την ομάδα τους.

Αναφορικά και μόνο να πούμε όπως οι ομάδες που δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία είναι οι MK Dons, Morecambe, Accrington και Forest Green, ενώ οι νεοφερμένες ομάδες οι οποίες από του χρόνου θα αγωνίζονται στην League One είναι οι Leyton Orient, Stevenage, Northampton και Carlisle.

Αναλυτικά η βαθμολογία της League One για την σεζόν 2022-2023

  1. Plymouth Argyle 101β
  2. Ipswich Town 98β
  3. Sheffield Wednesday 96β
  4. Barnsley 86β
  5. Bolton Wanderers 81β
  6. Peterborough United 77β
  7. Derby County 76β
  8. Portsmouth 70β
  9. Wycombe Wanderers 69β
  10. Charlton Athletic 62β
  11. Lincoln City 62β
  12. Shrewsbury Town 59β
  13. Fleetwood Town 58β
  14. Exeter City 56β
  15. Burton Albion 56β
  16. Cheltenham Town 54β
  17. Bristol Rovers 53β
  18. Port Vale 49β
  19. Oxford United 47β
  20. Cambridge United 46β
  21. Milton Keynes Dons 45β
  22. Morecambe 44β
  23. Accrington Stanley 44β
  24. Forest Green Rovers 27β

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ