Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λανς: Στα αστέρια πάμε…

Μεγάλοι fan του Κωνσταντίνου Αργυρού αποδείχθηκαν οι παίκτες της Λανς που μάλλον άκουσαν με κάποιο τρόπο τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Έλληνα ερμηνευτή και βάλθηκαν να τους κάνουν πραγματικότητα

Η ομάδα από τη βόρεια Γαλλία που βρίσκεται στο κατώφλι των συνόρων με το Βέλγιο θα αγωνίζεται του χρόνου στο Champions League πραγματοποιώντας παράλληλα και τις πρώτες ευρωπαϊκές εμφανίσεις μετά από κάμποσο καιρό.

Ο γαλλικός σύλλογος μετρά 117 χρόνια ζωής με αρκετά εξ αυτών να διανθίζονται από εγχώριους τίτλους και προκρίσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το πρωτάθλημα του 1998 και η παρουσία στο Champions League της επόμενης σεζόν. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 ωστόσο ο σύλλογος έχασε αρκετή από την αίγλη του ανεβοκατεβαίνοντας ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία.

Τα πράγματα βέβαια άλλαξαν το 2016 όταν η ιδιοκτησία της ομάδας πέρασε στα χέρια του ομίλου επιχειρήσεων “Solferino SRL”. Η εταιρία ανέλαβε τα ηνία ενόσω η ομάδα βρισκόταν στις μεσαίες θέσεις της Ligue 2. Μάλιστα στην αρχή της δεύτερης σεζόν υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς οι συνθήκες χειροτέρεψαν σημαντικά, αφού κατεγράφη η χειρότερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου με τις 7 σερί ήττες στα πρώτα 7 ματς εκείνης της χρονιάς στη Ligue 2.

Παρόλα αυτά το ταξίδι στη Ligue 2 συνεχίστηκε και η ομάδα ανέκαμψε μένοντας στην κατηγορία και φτάνοντας στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου μέχρι την πέμπτη θέση και ένα βήμα μακριά από την άνοδο, την οποία έχασε στα playoff. Ευτυχώς όμως αυτή ήταν η τελευταία φορά που χανόταν το εισιτήριο για τα “μεγάλα σαλόνια”.

Το 2020 η Λανς επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από μια πενταετία τερματίζοντας στην έβδομη θέση και προϊδεάζοντας μας ουσιαστικά για ότι θα ακολουθούσε περίπου 3 χρόνια αργότερα.

Αφού πλέον ο ιστορικός γαλλικός σύλλογος θα φιλοξενήσει στο γήπεδο του μερικά από τα μεγάλα αστέρια της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κατόρθωμα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον 52χρονο Γάλλο προπονητή Φρανκ Χεζ που ανέλαβε την ομάδα μετά την τελευταία της άνοδο και έκτοτε μεγαλώνει μαζί της προπονητικά. Σημαντικό είναι σε αυτό το σημείο να πούμε ότι για τον Χεζ θα είναι η πρώτη παρουσία στο Champions League, διότι καθεμία από τις προηγούμενες δουλειές του αφορούσε υποδεέστερες κατηγορίες. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η Λοριάν στην οποία θήτευσε ως βοηθός προπονητή.

Η Ευρώπη είναι στον ορίζοντα λοιπόν όπως λένε και τα μπλουζάκια που φόρεσαν οι παίκτες στη μίνι φιέστα πραγματοποιήθηκε στο “Stade Bollaert – Delelis” για τον εορτασμό της επιστροφής στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και της δεύτερης θεσης με μόλις ένα βαθμό (84 β.) διαφορά από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν (85 β.).


Σημείωση:  Η Λανς επικράτησε εντός έδρας της ΠΣΖ για την 31η αγωνιστική της Ligue 1 με 3-1. Σκορ με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο γύρο στο Παρίσι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ