Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Premier League: 248 μέρες, δεν είναι αρκετές για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα

Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, πρωτάθλημα του κόσμου έλαβε τέλος για ακόμη μία σεζόν. Η Arsenal έκανε το παν για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League, έκατσε στην κορυφή για 248 ημέρες, αλλά στο τέλος η ομάδα του Guardiola ήταν αυτή που χαμογέλασε.

Ποιος να τους σταματούσε; Και όμως… Η Arsenal του Mikel Arteta παραλίγο να το κάνει. Κανένας δεν πίστευε στην αρχή της χρονιάς, πως οι ”Κανονιέρηδες” θα έφταναν τόσο κοντά στο να πάρουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2004. Η City όμως κατάφερε να τους το στερήσει και στέφθηκε πρωταθλήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αλλά και πως να το έχανε. Ένας εξωγήινος Haaland, ο οποίος δεν σταμάτησε να σκοράρει. Αγωνίστηκε σε συνολικά 35 παιχνίδια και σκόραρε 36 γκολ, σπάζοντας το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Premier League περνώντας τον θρυλικό Alan Shearer, ενώ προφανώς αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

 

Man City vs Chelsea score, result, highlights as Alvarez strikes before  Premier League champions lift trophy | Sporting News

Από την άλλη βέβαια, δεν υπήρχε μόνο ο Haaland. Υπήρχε ο Kevin De Bruyne ο οποίος μοίρασε 17 ασίστ, βγαίνοντας 1ος και στην σχετική λίστα, υπήρχε ο Gundogan, o Dias και πολλοί άλλοι. Το να στερούσες το πρωτάθλημα από μία τέτοια ομάδα θα ήταν ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ επίτευγμα, και η Arsenal έφτασε στην πηγή… αλλά νερό δεν ήπιε.

Highlights - Man City 4-1 Arsenal - Gunners destroyed by Haaland and De  Bruyne - Just Arsenal News

Υπόθεση Chelsea. Καινούργιος πρόεδρος, διώχνεις έναν προπονητή που σε έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, ξοδεύεις πάνω από 600.000.000 σε μεταγραφές και στο τέλος δεν τερματίζεις καν στους πρώτους 10. Μετά την απόλυση του Graham Potter, και αφού πέρασε για λίγο και ο Lampard, στο τιμόνι της Chelsea βρίσκεται ο Mauricio Pochettino. Ο 51χρονος τεχνικός έχει πολύ δουλειά να κάνει και προβλέπεται μία άκρος πιεστική σεζόν, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο, καθώς αν δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεν θα είναι καθόλου περίεργο να τον δούμε στην πόρτα της εξόδου.

Chelsea FC's Shocking Plunge: Unravelling the Trials Behind their  Disastrous 2022/2023 Premier League Season

Απογοητευτική χρονιά και για την Leicester, η οποία μάλιστα υποβιβάστηκε. Ξεκινώντας η χρονιά και βλέποντας ένα ρόστερ με παίχτες όπως ο Iheanacho, ο Maddison, ο Barnes, ο Tielemans, ο Praet, θα έλεγε κανείς πως ”εντάξει… δεν πάνε για πρωταθλητισμό, αλλά θα παραμείνουν στην κατηγορία”. Η Leicester αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και πολλές δυσκολίες μέσα στην σεζόν και πλέον, η πρωταθλήτρια Αγγλίας του 2016 πρέπει να ξεκινήσει να χτίζεται ξανά από την αρχή , δεδομένου πως τα μεγάλα ονόματα της ομάδας το ποιο πιθανό σενάριο είναι πως θα αποχωρήσουν.

The sad ending of Leicester and the harshness of the Premier League

Μεγάλες εκπλήξεις μέσα στην σεζόν δεν είχαμε. Ίσως μία έκπληξη να αποτελεί η Bournemouth, η οποία κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα, είδαμε ομάδες, όπως η Aston Villa, η Brighton, η Brentford, οι οποίες με το ποδόσφαιρο που έπαιζαν, κατάφεραν να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και σίγουρα κάποιοι από εμάς, τις απολαύσαμε λίγο παραπάνω.

Happy new year from Aston Villa! | AVFC

Αναφορικά να πούμε πως οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Championship είναι η Leicester, η Leeds και η Southampton, ενώ οι νεοφερμένες ομάδες από την χαμηλότερη κατηγορία είναι οι Burnley, Sheffield United και Luton Town.

 

Αναλυτικά η βαθμολογία της Premier League για την σεζόν 2022-2023.

  1. Manchester City 89β
  2. Arsenal 84β
  3. Manchester United 75β
  4. Newcastle United 71β
  5. Liverpool 67β
  6. Brighton and Hove Albion 62β
  7. Aston Villa 61β
  8. Tottenham Hotspur 60β
  9. Brentford 59β
  10. Fulham 52β
  11. Crystal Palace 45β
  12. Chelsea 44β
  13. Wolverhampton Wanderers 41β
  14. West Ham United 40β
  15. Bournemouth 39β
  16. Nottingham Forest 38β
  17. Everton 36β
  18. Leicester City 34β
  19. Leeds United 31β

Southampton 25β

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ