Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δύο στα δύο με “μαγικό” Μπακασέτα στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”

Επίσημη πρεμιέρα για την Εθνική στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”, με την ομάδα του Πογέτ να πραγματοποιεί μια “μαγική” εμφάνιση και να επικρατεί με 2-1 της Ιρλανδίας για τα προκριματικά του Euro 2024.

Με “μαγική” εμφάνιση, η Ελλάδα επικράτησε της Ιρλανδίας στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena” και έκανε το 2/2 στα προκριματικά για το Euro του 2024.

Πρωταγωνιστής ο Μπακασέτας, που με ένα γκολ και μία ασίστ έκρινε στην ουσία την αναμέτρηση, ενώ καταπληκτικός ήταν και ο κόσμος που τα έδωσε όλα για την Εθνική στις κερκίδες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Έλληνες παίκτες βρέθηκαν κοντά στο γκολ σε πολλές περιπτώσεις μέσα σε δύο λεπτά, αλλά από τη μία η ατυχία και από την άλλη ο Μπαζούνου, δεν της επέτρεψαν να πανηγυρίσει το γκολ, νωρίς στην αναμέτρηση.

Η πίεση ψηλα της ορεξάτης Εθνικής, έφερε αποτέλεσμα στο 15′. Μετά από χέρι του Ο’ Ντόουντα εντός περιοχής, η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι και ο Μπακασέτας το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-0. Οι Ιρλανδοί απάντησαν όμως άμεσα και μάλιστα στη πρώτη τους καλή στιγμή, βρήκαν το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 26′, ο Φέργκιουνσον πήρε τη κεφαλιά στη καρδιά της άμυνας και ο Κόλινς με προβολή από κοντά έκανε το 1-1.

Η Εθνική θέλησε να δείξει πως μπορεί να αντιδράσει. Μετά από ωραία συνεργασία μεταξύ Μάνταλου-Παυλίδη-Πέλκα, ο τελευταίος πάτησε στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν υπερβολικά άστοχο στο 32′. Μια ακόμη ωραία συνεργασία για την Ελλάδα ήρθε στο 42′, με τον Πέλκα και πάλι να τελειώνει τη φάση, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν απειλήθηκε.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα του Πογέτ θέλησε να πολιορκήσει ξανά την περιοχή των Ιρλανδών, με το σκορ όμως να παραμένει στο 1-1, σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, κυρίως για την Ελλάδα.

Ο Πογέτ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα για το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπακασέτας με εξαιρετική κάθετη μπαλιά, έβγαλε στο τετ α τετ τον Μασούρα και εκείνος με ένα ωραίο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ελλάδα με 2-1 στο 49′. Οι Ιρλανδοί έψαξαν την άμεση απάντηση με το σουτ του Ντόχερτι στο 51′, αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και ο Βλαχοδήμος δεν απειλήθηκε.

Ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ και να ρίξει το ρυθμό στο ματς, η Ιρλανδία βρήκε μια πολύ μεγάλη στιγμή με την βολίδα του Κόλινς στο 72′, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του, σε μια πολύ δύσκολη φάση. Μετά το γκολ, η μεγαλύτερη στιγμή για την Εθνική ήρθε στο 79′. Ωραία αντεπίθεση με τον Γιακουμάκη να ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, αλλά να την στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μια ακόμη μεγάλη στιγμή έφτασε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 82′. Ωραία κυκλοφορία της μπάλας, εκείνη κατέληξε στον Φούντα εντός περιοχής , αλλά τελευταία στιγμή ο εξαιρετικός Κόλινς, που έκανε τα πάντα για τους Ιρλανδούς στο ματς, έδιωξε τον κίνδυνο. Οι Ιρλανδοί στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν να κρατήσουν ακόμη περισσότερο την μπάλα ώστε να απειλήσουν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 93′ λόγω του εξαιρετικού Βλαχοδήμου.

Στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ Τσιμίκα και Ντόχερτι, με τον Ιρλανδό να δέχεται την κόκκινη κάρτα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Η Εθνική κράτησε το υπέρ της προβάδισμα, έκανε το δύο στα δύο και πηγαίνει με μεγάλη ψυχολογία στη Γαλλία για τη πιο δύσκολη αναμέτρηση στον όμιλο της.

Ενδεκάδες

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (94′ Τζαβέλλας), Μασούρας, Πέλκας (71′ Φούντας), Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης)

Ιρλανδία (Στέφεν Κένι): Μπαζούνου – Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (89′ Πάρροτ) – Ντόχερτι, Κάλεν, Μόλουμπι (82′ Ομπαφέμι), Ο’ Ντόουντα (53′ Μακλίν), Σμόλμποουν (53′ Νάιτ), Άιντα (46′ Τζόνστον), Φέργκιουσον

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ