Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κώστας Σλούκας: Ένας “κόκκινος πολεμιστής” που θέλησε να γίνει “πράσινος βασιλιάς”

Δύο απογεύματα πριν γράψαμε τον επίλογο και την εντύπωση με την οποία αφήνει ο Κώστας Σλούκας τον Ολυμπιακό. Σήμερα όμως θα γράψουμε για αυτό που θα επιδιώξει να γίνει πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά να ξεκινήσουμε από τα τυπικά. Ο Σλούκας θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 3 χρόνια και με τις συνολικές του απολαβές να αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ουσία τώρα, ο Θεσσαλονικιός αφήνει τον Πειραιά και τους “ερυθρόλευκους” του Μπαρτζώκα, με τον οποίο εδώ και αρκετό καιρό δεν αντάλλαζε κουβέντα, για να γίνει βάση συμβολαίου και κατ’ επέκταση ιεραρχίας το νούμερο ένα που τόσο επιθυμούσε πριν αλλάξει στρατόπεδο.

Ο πρώην “ερυθρόλευκος” γκαρντ επιθυμούσε και όχι αδίκως (ταλαντούχος γαρ) περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Αυτό όμως τον κρατούσε πίσω ήταν η μόνιμη αμυντική αδυναμία του. Αφού ο coach Μπαρτζώκας προτιμούσε να θέτει εξ’ αρχής τις βάσεις στην άμυνα του με τον Τόμας Γουόκαπ πάντα βασικό στον άσσο. Εκτός αυτού ο Πειραιώτης προπονητής βασίστηκε και στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνταν ο Έλληνας αθλητής και στη Φενέρμπαχτσε όπου αγωνιζόταν πριν το δεύτερο πέρασμα του από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας.

Πλέον μένει να δούμε μόνο αν μπορεί να αποδώσει αυτά που ο ίδιος, ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί στο χρόνο που εκείνο επιθυμεί και από ‘δω και πέρα θα απαιτεί με βάση τη συμφωνία που έκανε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ