Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

FIBA World Cup 2023: Αποκαλύψεων συνέχεια για τους αντιπάλους της Εθνικής

Με την αγωνιστική σεζόν να έχει ολοκληρωθεί σε διασυλλογικό επίπεδο περνάμε πια σιγά – σιγά στο διάστημα αυτό της χρονιάς που το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις εθνικές ομάδες, οι οποίες μας κρατούν ανελλιπώς συντροφιά κάθε καλοκαίρι προσφέροντας μας παράλληλα αυτό που μας στερεί η απουσία των αγαπημένων μας ομάδων.

Φέτος το πρόγραμμα λέει Παγκόσμιο Κύπελλο (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου). Οικοδέσποινα η Ασία που λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά φορά μέσα στα 17 τελευταία χρόνια. Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν χιλιάδες παίκτες αλλά και εραστές του μπάσκετ που θέλουν να δουν έστω για μια φορά από κοντά τους αστέρες του σύγχρονου “πορτοκάλι σύμπαντος”.

Ένα σύμπαν βέβαια που αν και ξεδιπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, δεν έχει γίνει γνωστό το αν θα περιλαμβάνει τους τρεις καλύτερους παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε δηλαδή τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος είναι ανάμεσα στους τρεις αυτός με τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο γήπεδο φορώντας το εθνόσημο της χώρας του. Αντιστοίχως, ένα ερωτηματικό, με θετική προδιάθεση ωστόσο, επικαλύπτει τη συμμετοχή του Νίκολα Γιόκιτς. Ενώ τίποτα δεν είναι σίγουρο και για τον Γιάννη που καθημερινά κάνει βήματα προς την ένταξη του στην προετοιμασία της Εθνικής μας Ομάδας, με τον κίνδυνο βέβαια της αρθροσκόπησης και της απώλειας του να είναι επίσης ορατός.

Παρά ταύτα και επειδή το παγκόσμιο μπάσκετ δεν είναι μόνο οι τρεις Ευρωπαίοι “super star”, το φετινό “Mundobasket” θα κοσμήσουν ονόματα όπως εκείνο του Γιόνας Βαλαντσιούνας που πιθανότατα θα βρεθεί και στο δρόμο της Ελλάδας, του πρωταθλητή πλέον με τους Ντένβερ Νάγκετς Τζαμάλ Μάρεϊ, του Μπράντον Ίνγκραμ που θα ηγηθεί της προσπάθειας τον ΗΠΑ και του πιο διάσημου γαλλικού “πύργου” που ακούει στο όνομα Ρούντι Γκομπέρ και θα συνοδεύεται από τον λιλιπούτειο αλλά θαυματουργό Σιλβέιν Φρανσίσκο που με την παρουσία του στη δωδεκάδα των “τρικολόρ” εξαργύρωσε την σπουδαία χρόνια του με το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Photo credits: FIBA World Cup 2023 (IG account)

Όσον αφορά τώρα ειδικά τους αντιπάλους της χώρας μας τόσο στον αρχικό της όμιλο όσο και στον δεύτερο που πιθανότατα θα βρεθεί, μόνο τέσσερις εξ’ αυτών έχουν έχουν φανερώσει τις προεπιλογές τους και μόλις μια μας έχει δείξει τις τελικές της επιλογές. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ που βρίσκονται στο ίδιο group με εμάς (τρίτο) ανακοίνωσαν κατευθείαν τα πρόσωπα που θα βοηθήσουν τον Στιβ Κερ να φτάσει στην κορυφή του κόσμου με την “αστερόεσσα”. Την ίδια ώρα Λιθουανία, Μεξικό και Μαβροβούνιο από το group D έχουν και Νέα Ζηλανδία από το C έχουν ανακοινώσει από μια εκτεταμένη λίστα η καθεμία, η οποία είναι καταρτισμένη από τους καλύτερους διαθέσιμους αθλητές που διαθέτουν.

Τέλος, για να κλείσει ο χορός των ρόστερ απομένουν η δημοσίευση των προσώπων που θα εμπιστευτεί τελικά ο Δημήτρης Ιτούδης (Ελλάδα) και οι εκλεκτοί της Ιορδανίας και της Αιγύπτου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ