Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος στο Λονδίνο για τη Βοντρούσοβα – «Υπέταξε» τη Ζαμπέρ και κατέκτησε το πρώτο της Grand Slam

Μια Βοντρούσοβα «όνειρο» στο Λονδίνο! Η «εφτάψυχη» 24χρονη Τσέχα, όσες φορές και να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην εξαιρετική Ζαμπέρ, είχε απάντηση και με 2-0 σετ (6-4, 6-4), κατέκτησε το Wimbledon και ταυτόχρονα το πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της – Εκτοξεύτηκε στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Ονς Ζαμπέρ, τα έδωσαν όλα στον τελικό του Wimbledon 2023 για το πρώτο Grand Slam της καριέρας τους, με την Τσέχα να ήταν εκείνη που στο τέλος χαμογέλασε.

Η Τυνήσια, είχε πολλές ευκαιρίες να πανηγυρίσει στο φινάλε, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε κόντρα στην «εφτάψυχη» Βοντρούσοβα, που όσες φορές και να βρέθηκε πίσω, στο τέλος πάντα επέστρεφε στο ματς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δύο break. Αρχικά, η Ζαμπέρ κατάφερε να κάνει το πρώτο στο 2ο game για το 2-0, αλλά η Βοντρούσοβα απάντησε άμεσα με ένα δικό της break και κρατώντας το σερβίς της έκανε το 2-2.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και την ακριβώς ίδια εξέλιξη. Η 28χρονη από την Τυνησία έκανε ακόμη ένα break στο 6ο game, με την 24χρονη Τσέχα να απαντά στο αμέσως επόμενο με το ίδιο «νόμισμα» και έτσι να καταλήγουμε ξανά σε ισοπαλία και το 4-4.

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα μετά και από αυτή την ισοφάριση πήρε μεγάλη ψυχολογία, έφτασε σε ακόμη ένα break για το 5-4 και κρατώντας το σερβίς της με μεγάλη ευκολία έκανε το 6-4, κατακτώντας το πρώτο σετ για το 1-0.

Με τον τρόπο που ξεκίνησε το πρώτο σετ, άρχισε και το δεύτερο. Η Βοντρούσοβα πήρε το πρώτο break άμεσα, με την Ζαμπέρ να απαντά με δύο δικά της break και να παίρνει μεγάλο προβάδισμα, φτάνοντας στο 3-1.

Η Τσέχα όμως, έβγαλε αντίδραση όπως και στο προηγούμενο σετ. Με το δεύτερο της break στο δεύτερο σετ, αρχικά μείωσε και στη συνέχεια έφερε και πάλι το ματς σε ισορροπία, για το 3-3.

Οι δύο τενίστριες μέχρι το 4-4 κράτησαν το σερβίς τους, αλλά η Τσέχα έκανε την υπέρβαση στο 9ο game για το 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε και χωρίς να κάνει λάθος τελείωσε το σετ με 6-4 και το παιχνίδι με 2-0 σετ, για να κατακτήσει το Wimbledon.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ