Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αργεντινή – Ελλάδα: Εξαφανίζοντας τις συμπατριώτισσες του Μέσι

Άλλη μια τεράστια νίκη για την Εθνική μας Ομάδα είναι γεγονός. Τεράστια όχι για τον αντίπαλο που είχε απέναντι αλλά για το αποτέλεσμα που κατάφερε να καταγράψει στο τέλος της συνάντησης. Αφού το 2 – 21 όπως και να έχει ακούγεται και είναι εντυπωσιακό.

Είναι ξεκάθαρο πως και η σημερινή αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν θα μπορούσε εύκολα να σταθεί απέναντι και να προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Το μόνο που έμενε ήταν να πέσουν οι παίκτριες μας στην πισίνα και να το αποδείξουν. Από τη στιγμή που αυτό συνέβη το ποτάμι δε γινόταν να γυρίσει πίσω. Οπότε άλλη μια νίκη και πολλά γκολ θα προστίθινταν στο ενεργητικό της Εθνικής, όπως και έγινε.

Ο αγώνας

Το ματς ξεκίνησε με την “γαλανόλευκη” να βρίσκει τρία γκολ στα πρώτα του λεπτά και να θέτει με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία της δε στέρεες βάσεις εξ αρχής. Από την άλλη η “αλμπισελέστε” το μόνο που κατάφερε να προσθέσει στο πρώτο οκτάλεπτο ως δική της “πινελιά” ήταν το πρώτο από τα δύο γκολ της στην αναμέτρηση, το οποίο μάλιστα ήρθε και στο τέλος της παρθενικής της επίθεσης. Για να ακολουθήσουν άλλα τρία γκολ της Ελλάδας και να κλείσει το οκτάλεπτο στο 6-1.

Εν συνεχεία και με το ματς να περνά στο δεύτερο οκτάλεπτο, είδαμε τις παίκτριες της Καμμένου να είναι άστοχες στις πρώτες τους επιθέσεις. Αστοχία βέβαια που δεν κράτησε για πολύ αφού από τα μέσα της περιόδου και μετά η τερματοφύλακας της χώρας από τη Λατινική Αμερική αναγκάστηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της πέντε φορές.

Ακολούθως και με την έναρξη της τρίτης περιόδου το 11-1 που ήταν ήδη καταδικαστικό για τις Λατινοαμερικάνες έκρυβε πίσω του δύο σκοπούς. Αφού από τη μια οι μεν Ελληνίδες ήθελαν να σκοράρουν όσο περισσότερο γίνεται για να ανέβουν στην πρώτη θέση πριν το ντέρμπι με την Ιταλία. Ενώ από την άλλη τα κορίτσια από τα εδάφη των “gauchos” ήθελαν να διατηρήσουν τη διαφορά σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα μπορούν. Στόχευση προς την οποία κινήθηκαν με το ένα γκολ που πέτυχαν, αλλά δεν είχε αντίκρισμα, καθώς εκείνες δέχθηκαν ακόμα έξι.

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά το τέταρτο οκτάλεπτο, πρόκειται για την περίοδο με την ψηλότερη επιθετική συγκομιδή για την Εθνική μας. Διότι κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ χωρίς ωστόσο οι αντίπαλες της να σημειώσουν κάποιο, για να κλείσει έτσι το σκορ στο 2-21

Κλείνοντας να πούμε ότι για την ομάδα μας διακρίθηκε η Βασιλική Πλευρίτου με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε. Ενώ αντίστοιχα για την Αργεντινή ξεχώρισαν η Χάτσερ και η Μπατσιγκαλούπο που ήταν και αυτές που πέτυχαν τα δύο γκολ της “αλμπισελέστε”.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Γκιγέρμο Σέτι): Στεγκμάγερ, Καστελάνι, Λέοναρντ, Χάτσερ 1, Ιάνι, Μ. Μπατσιγκαλούπο, Ολιέλ, Κόμπα, Ρίλεϊ, Ανιεσίνα, Α. Μπατσιγκαλούπο 1, Κάντα, Βιντεμπεριγκαϊν.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Φουντωτού 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Τριχά 3, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 4, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 0-5, 1-6, 0-4

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ