Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ελλάδα – Καζακστάν: Εύκολη νίκη, πρόκριση και τώρα πάμε για πρωτιά

Έκανε αυτό που χρειαζόταν η Ελλάδα, η οποία έδειξε διάθεση να παίξει και για αυτό συνέθλιψε το πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας Καζακστάν με 18-2.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πεις για να προλογίσεις μια νίκη σαν αυτή της Εθνικής σήμερα που είχε την ευκαιρία για μια έξτρα προπόνηση στη Φουκουόκα.

Ο αγώνας 

Δύο από τα έξι γκολ του πρώτου οκταλέπτου επετεύχθησαν από τα 2 μέτρα, ενα στην κόντρα και τρία από την περιφέρεια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ξεκίνησε με όρεξη και πλουραλισμό τον αγώνα του.

Πολύ καλή άμυνα και λίγη χαλάρωση στην επίθεση συνοψίζουν την εικόνα του δεύτερου οκταλέπτου για την Ελλάδα που συνεχώς μεγαλώνει την απόσταση της από το ανήμπορο να αντιδράσει Καζακστάν.

Οι αφελής επιθετικές επιλογές συνέχισαν να υπάρχουν στην επίθεση και στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου οκταλέπτου. Βέβαια ένα time out του Θοδωρή Βλάχου προς το τέλος του διόρθωσε τα πράγματα και η Εθνική βρήκε ξανά τη συγκέντρωση της. Βέβαια ως απόρροια του προηγούμενου διαστήματος λογίζονται τα τέσσερα μόλις γκολ που καταφέραμε να πετύχουμε. Στα αξιοσημείωτα επίσης του οκταλέπτου ανήκει και το γεγονός πως το Καζακστάν πέτυχε το δεύτερο του τέρμα.

Η εικόνα παρόμοια και στο τέταρτο οκτάλεπτο όπου οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου σκόραραν μόλις τρεις φορές, με τις δύο από αυτές μάλιστα να προκύπτουν από τα χέρια του ορεξάτου για άλλη μια φορά Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη. Ενώ στα highlights του αγώνα συγκαταλέγεται η τελευταία φάση της προόδου και του αγώνα, όπου ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος που αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Μάνο Ζερδεβά άπλωσε τα χέρια και απέκρουσε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του ακριβώς τη στιγμή που ακουγόταν η κόρνα της λήξης.

Κλείνοντας είναι σημαντικό να επισημάνουμε το χαμηλό ποσοστό της ομάδας μας στον παραπάνω που δεν είναι σίγουρο ωστόσο ότι πρέπει να προβληματίζει. Απλά αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα δείκτη που έμεινε ξανά χαμηλά (1/3, 33%) την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Επόμενος αγώνας αυτός με τις ΗΠΑ την Παρασκευή στις 7:30.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Φουντούλης, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δερβίσης, Γκιουβέτσης, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Καλογερόπουλος, Γκίλλας, Αλαφραγκής, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης.

Καζακστάν (Νεμπόισα Ομπράντοβιτς): Μπαλφανμπάγιεφ, Μοτάλινετς, Σμάιντερ, Άρτιουκ, Μάρκοβιτς, Τσόι, Λαμάγιεφ, Ρουντέι, Σακένοφ, Κάνις, Ακμέτοφ, Βουκσάνοβιτς, Σονζιγκίτοφ, Μπελούσοφ, Μπάρμπελιουκ.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 5-0, 4-1, 3-0

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ