Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – Ιταλία: “Γαλανόλευκη” λάμψη και απευθείας πρόκριση στους “8”

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα η Εθνική μας Ομάδα όσον αφορά τις γυναίκες, αφού πήρε το μόνο ντέρμπι που υπήρχε στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής, επικρατώντας της Ιταλίας με 16-12.

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη του status της έκανε η Εθνική Ομάδα των Γυναικών καταβάλλοντας την αντίσταση της Ιταλίας, διότι εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση της στην οκτάδα που δείχνει βέβαια το πρόγευμα όσων αναμένεται να καταφέρει στην Ιαπωνία. Και για όσους πουν ότι προδικάζουμε, δεν κάνουμε καθόλου αυτό. Απλά εκφράζουμε την προσωπική μας πεποίθηση που προκύπτει από την εικόνα που έχουμε δει από τα κορίτσια μας στους τρεις αγώνες που έχουν δώσει.

Ο αγώνας

Από την αρχή κιόλας η ομάδα μας φανέρωσε τη διάθεση της να ηγηθεί των εξελίξεων και το 3-0 με το οποίο προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν ότι το παιχνίδι δεν θα είναι ντέρμπι για πολύ. Το μαξιλαράκι των τριών αυτών τερμάτων μπορεί να μειώθηκε στα δύο (6-4) με το τέλος του πρώτου οκταλέπτου αλλά η εντύπωση για το ματς δεν άλλαξε.

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η Ελλάδα να συνεχίσει στο ρυθμό που είχε ήδη αποκτήσει. Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή στο δεύτερο οκτάλεπτο όπου η παίκτριες μας πίεσαν παραπάνω στην άμυνα και πρόσεξαν περισσότερο στην επίθεση με αποτέλεσμα να κλείσουν την περίοδο στο καταδικαστικό για τις Ιταλίδες 10 – 5.

Εν συνεχεία και με το πέρας της ολιγόλεπτης ανάπαυλας τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έπεσαν και πάλι στην πισίνα  με αμείωτη τη διάθεση να κυριαρχήσουν. Έτσι έγινε αφού με τρία γκολ κράτησαν και διεύρυναν την πρωτοπορία τους με την περίοδο να λήγει με το εκκωφαντικό 13-7.

Όλα τα παραπάνω προσέδωσαν βεβαίως διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία οκτώ λεπτά της συνάντησης και αυτό φάνηκε και από την κίνηση της Εθνικής μας να βάλει τις μηχανές στο ρελαντί μέχρι το τέλος. Αυτό ουσιαστικά ήταν και το γεγονός που επέτρεψε στο εθνικό συγκρότημα της γείτονος να κλείσει την “ψαλίδα” πετυχαίνοντας πέντε γκολ έναντι τριών δικών μας για να διαμορφωθεί εν τέλει το 16-12 που σφράγισε την ιστορία του αγώνα.

Ακολούθως, να πούμε ότι από το συναπάντημα της χώρας με την Ιταλία κρατάμε την εμφάνιση τόσο της Βασιλικής Πλευρίτου που πρωτοστάτησε της ελληνικής επίθεσης με τρία τέρματα όσο και αυτά που πρόσφεραν οι Νίνου και Ελευθεριάδου που επίσης πέτυχαν από τρία γκολ έκαστη. Η  τελευταία μάλιστα αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 4-1, 3-2, 3-5

Κάπως έτσι οι “γαλανόλευκες” αποκόμισαν την έξτρα μέρα ξεκούρασης που προσφέρει η απευθείας πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης και πάτα πολλές ελπίδες για τη συνέχεια που αρχικά θα δοθεί τη Δευτέρα στις 13:00 με αντίπαλο τη νικήτρια του ζευγαριού Αυστραλία – Ισραήλ που πιθανότατα θα αναμετρηθούν στα πρώτα νοκ άουτ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ