Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ – Ελλάδα: Απίστευτη νίκη από τους Έλληνες των οποίων η καρδιά δε σταματά ποτέ της να χτυπά

Κάποτε η ομάδα των θαυμάτων ήταν η Εθνική του ποδοσφαίρου, αργότερα έκανε τα δικά της και εκείνη του μπάσκετ αλλά μετά από αυτά που είδαμε στην πισίνα της Φουκουόκα νομίζω πως το χρίσμα περνά σε εκείνο της υδατοσφαίρισης μετά την επικράτηση του επί των Αμερικανών 14-15 .

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι εκεί που σταματά η λογική αρχίζει η ελληνική καρδιά. Ο ελληνικός αθλητισμός κατέγραψε σήμερα ακόμα μια πολύ σπουδαία στιγμή στην πλούσια ιστορία του. Και αυτό δεν το λέμε για το επίτευγμα (πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος), αλλά για τον τρόπο που αυτό συνέβη, τον οποίο μάλιστα θα δούμε παρακάτω.

Ο αγώνας

Το πρώτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα και την Αμερική να πέφτουν στο νερό με αρκετή ένταση και θέληση να προηγηθούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή εναλλαγή των δύο στην πρωτοπορία μέχρι και το τέλος της περιόδου όπου έκλεισε ωστόσο με το σκορ στο 3-3.

Εν συνεχεία και βαδίζοντας πια στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου γίναμε μάρτυρεςαν της ολικής κατάρρευσης της ελληνικής ομάδας που πιάστηκε “αιχμάλωτη” της αδιάκοπης κίνησης της αμερικανικής ομάδας στην επίθεση. Τα έξι τέρματα παθητικό έμοιαζαν να είναι καταδικαστικά. Ειδικότερα εφόσον συνοδεύτηκαν από το ένα γκολ του φτωχού “γαλανόλευκου” ενεργητικού που συμπλήρωσε το 9-4 της ανάπαυλας.

Ακολούθως, από την αρχή κιόλας της τρίτης περιόδου η εικόνα φαινόταν να βελτιώνεται για το εθνικό μας συγκρότημα. Αφού αυτό ξεπέρασε την προϋπάρχουσα “κρίση ταυτότητας” που έπαθε νωρίτερα δεχόμενο μόλις δύο τέρματα και σκοράροντας αντίστοιχα τέσσερα, οριοθετώντας την απόσταση της στα τρία τέρματα από τους παίκτες της “αστερόεσσας”. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν καταλήξαμε κιόλας στο 11-8 που έγραφε ο φωτεινός πίνακας στο τέλος του προτελευταίου οκταλέπτου.

Έπειτα, περνώντας στο καταληκτικό διάστημα του αγώνα με τις ελπίδες των παικτών του Θοδωρή Βλάχου αναπτερωμένες και τον δρόμο προς την επικράτηση βέβαια μακρύ, ήταν πολλά αυτά που έπρεπε να γίνουν ώστε αυτή να επιτευχθεί. Ευτυχώς για την ομάδα μας τα απαιτούμενα υλοποιήθηκαν. Η άμυνα σκλήρυνε, η επίθεση βρήκε αυτοπεποίθηση και ρυθμό και έτσι έφτασε στο εκπληκτικό 3-7 του τέταρτου οκταλέπτου και τη νίκη που “επισφράγισε” το γκολ του Αλέξανδρου Παπαναστασίου ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε, Κούπιντο, Χάλοκ, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ, Ίρβινγκ, Χόλαντ.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος , Τζωρτζάτος.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ