Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Σαν σήμερα: Όταν η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών νίκησε τον Ηρακλή 

Ήταν ημέρα Κυριακή, όταν η ομάδα της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών, από την οποία σχεδόν ένα χρόνο μετά προέκυψε ο ΠΑΟΚ, έδωσε σαν σήμερα το πρώτο φιλικό ματς της ιστορίας της.

Ήταν Κυριακή 26 Ιουλίου του 1925. Ο νεοσύστατος τότε σύλλογος, στο πρώτο φιλικό της ιστορίας του, αντιμετώπισε τον δυνατό εκείνα τα χρόνια Ηρακλή (είχε ήδη γράψει κάποια χρόνια το “κοντέρ”) όπου και τον νίκησε με 2-1, καταγράφοντας μία εξαιρετική νίκη, με την παρουσία πολλών φιλάθλων στις εξέδρες προκειμένου να παρακολουθήσουν το ματς, καταγράφοντας παράλληλα και την δυναμική που θα έχει ο οργανισμός από εκεί και πέρα.

Μία εβδομάδα αργότερα, η Ένωση θα αντιμετώπιζε τον πρωταθλητή Άρη όπου και θα έχανε με το βαρύ 5-2, με τους νικητές να κρατούν το κίτρινο στην φανέλα τους (όπως σήμερα) και οι ηττημένοι να φορούν τα ασπρόμαυρα, που θα τους συνοδεύουν μέχρι και σήμερα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ
Ο Βαγγέλης Δούρβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Σπούδασε στο ΙΕΚ Δέλτα 360°, στον τομέα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και ασχολείται με την γραφή άρθρων, αφιερωμάτων και συνεντεύξεων. Το πάθος του για την Δημοσιογραφία ξεκίνησε από μικρή ηλικία και αποφάσισε πως θα ήθελε να το ακολουθήσει και ως επάγγελμα. Πλέον κάνει αυτό που αγαπάει και κάθε άρθρο, αποτελεί κομμάτι της ψυχής του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ