Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Καναδάς – Ελλάδα: Ήττα και όγδοη θέση για την Εθνική μας

Με ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πορεία της Εθνικής Γυναικών στο τουρνουά της υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Αφού η αντίσταση των κοριτσιών μας κάμφθηκε από αυτά του Καναδά με 14-12 στα πέναλτι και το παιχνίδι για την κατάληψη της έβδομης ή της όγδοης θέσης.

Η Εθνική μας πέφτοντας στην πισίνα της Φουκουόκα ήθελε όσο τίποτα άλλο να κάνει πραγματικότητα μέσω της προσπάθειας της τις βλέψεις που είχε για το επίπεδο που ανήκει. Προσπάθησε πολύ αλλά σε αντίθεση με τους άντρες η δικιά της τελευταία προσπάθεια με την Μυριοκεφαλιτάκη στον κρίσιμο προημιτελικό απέναντι στην Αυστραλία κατέληξε στο δοκάρι. Κάτι το οποίο έπληξε σε τεράστιο βαθμό την ψυχολογία των κοριτσιών μας που μετά τις τρεις νίκες στον όμιλο μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες στο νοκ άουτ και τα παιχνίδια κατάταξης.

Ο αγώνας

Τα πρώτα οκτώ λεπτά της συνάντησης κύλησαν με τον Καναδά να επιβάλει το ρυθμό του πιάνοντας πολύ καλή επίδοση σε άμυνα και επίθεση. Καθώς από τη μια δέχθηκε μόλις ένα γκολ από τις παίκτριες μας και από την άλλη σκόραρε τέσσερα στη δικό του επιθετικό μισό.

Ακολούθως και περνώντας στο δεύτερο οκτάλεπτο τα πράγματα αντιστράφηκαν με την Εθνική μας να βρίσκει αυτή τη φορά τέσσερα δικά της γκολ και να δέχεται μόλις ένα από τις κοπέλες της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Με το πέρας της ανάπαυλας τα πράγματα και πάλι κινήθηκαν σε γνώριμους ρυθμούς, αυτή τη φορά κάνοντας “mirroring” στο πρώτο οκτάλεπτο. Διότι και πάλι το 4 – 1 ήταν το σκορ της περιόδου με τις Καναδές να χαμογελούν ξανά.

Τέλος, το 1 – 4 είναι ξανά εδώ. Ελλάδα ξανά. Η ύστατη προσπάθεια για επαναφορά στη διεκδίκηση του ματς ήταν ξανά γεγονός. Χυδηριώτη, Ε. Πλευρίτου και Ξενάκη πέτυχαν τα τρια τελευταία μας τέρματα. 10 – 10 και πέναλτι.

Τα πέναλτι

Στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι το τέσσερα ήταν και πάλι ο μαγικός αριθμός. Δυστυχώς όμως δεν έφτασαν σε αυτόν οι “γαλανόλευκες” γοργόνες. Και αυτό συνέβη, διότι πρώτα η Ελευθεριάδου και μετά η Μυριοκεφαλιτάκη νικήθηκαν από την Γκαουντρό. Ενώ και η Σταματοπούλου είχε τη δική της στιγμή όταν απέκρουσε την προσπάθεια της Μπράουν. Κάπως έτσι το ταξίδι στη Φουκουόκα έλαβε τέλος και η όγδοη θέση ήταν η τελική κατάληξη για τις κοπέλες μας.

Δεν πτοούμαστε ομως και αυτό γιατί πρώτα στο Σπλιτ και έπειτα στην πόλη της Ιαπωνίας είδαμε ότι κάτι πολύ καλό έρχεται στο μέλλον. Ακόμα καλύτερο από τη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πόλη της Κροατίας.

Είμαστε ΔΙΠΛΑ σας!

Καναδάς (Νταβίντ Παραντέλο): Γκαουντρό, Μιμίντες, Κρεβιέ, Ράιτ, Γκεβρεμό, Μακντάουελ, Μπάκοτς, Λεμάι-Λαβόι, ΜαΚίλβι, Μπράουν, Πόουλ, Λα Ρος, Τζάφε.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Ξενάκη, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Τριχά, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-4, 4-1, 1-4

Τα πέναλτι: 4-2

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ