Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ξιφασκία: Στην τιμητική 8η θέση η Εθνική Ομάδα Σπάθης Γυναικών

Στην τιμητική 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μιλάνου, κατετάγη η Εθνική Ομάδα Σπάθης Γυναικών, θέση η οποία είναι η καλύτερη για ελληνική ομάδα στην ιστορία του αθλήματος για τη χώρα μας!

 

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, η Εθνική Ομάδα Σπάθης Γυναικών η οποία αποτελείται από τις: Δέσποινα Γεωργιάδου, Δώρα Γκουντούρα, Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου, μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για τη μεγάλη επιτυχία της όγδοης θέσης στον πλανήτη:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Σπύρο Καπράλο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που μας έδωσε τη δυνατότητα να δίνουμε παρουσία στους αγώνες και με το ομαδικό. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατακτήσαμε την όγδοη θέση, ένα ιστορικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα έρχονται μετά από πολλή δουλειά και με σταθερά βήματα. Έτσι και με την ομάδα ξεκινήσαμε και κάθε μήνα, κάθε έτος και σε κάθε αγώνα γινόμαστε καλύτερες. Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα, παλεύουμε όλες μαζί και δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Δεν μας λείπει κάτι από τις υπόλοιπες ομάδες και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε θα καταφέρουμε περισσότερα, ακόμα και ένα μετάλλιο για τη χώρα μας».

Έπειτα, τη «σκυτάλη» των δηλώσεων πήρε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Δελενίκας, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η ομάδα συνεχίζει να γράφει ιστορία με την πρώτη οκτάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας. Δυστυχώς χάσαμε για τετράδα από την μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και στη συνέχεια βγήκε πάρα πολλή κούραση στα κορίτσια. Όπως και να έχει είναι ένα αποτέλεσμα που μόνο χαμόγελα πρέπει να μας δίνει. Η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί από μέρους μας θεωρώντας δεδομένη τη συνέχιση της στήριξης αυτής της εξαιρετικής ομάδας που έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε αντίπαλο, ειδικά τώρα που όλες οι αθλήτριες έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στη διαδικασία του ομαδικού και με τις Παΐζη και Μπένου να αποδεικνύουν πως είναι έτοιμες να στηρίξουν απόλυτα αυτή την ομάδα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ