Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Λίβερπουλ: Καλοκαίρι “κόκκινων” αποχαιρετισμών και αλλαγής “σελίδας”

Αυτό που με μεθοδικότητα ξεκίνησε με τη φυγή Μανέ το προηγούμενο καλοκαίρι συνεχίζει φέτος η Λίβερπουλ που τις τελευταίες εβδομάδες και ώρες αποχαιρέτησε Φιρμίνο, Χέντερσον και Φαμπίνιο.

Οι “κόκκινοι” δεν σταματούν να αφαιρούν κομμάτια που υπήρξαν εξόχως σημαντικά τα τελευταία χρόνια για το “παζλ” των προσωπικοτήτων που τους έφτασαν ψηλά. Πρόβλημα αποτελεί βέβαια για αυτούς ότι αυτό συνέβη και κάπως άτακτα σε ένα βαθμό. Δηλαδή έχασε τον φύσει και θέσει αρχηγό της, λόγω των δεκάδων εκατομμυρίων που του προέταξαν οι Σαουδάραβες, σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν αναγκαίος κυρίως ως προσωπικότητα για να διατηρήσει τις ισορροπίες σε αυτό το μεταβατικό διάστημα που βρίσκεται η ομάδα. Επίσης απώλεσε τους Φαμπίνιο και Φιρμίνο, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν πια να έχουν θέση για διαφορετικούς λόγους στην ομάδα.

Τζόρνταν Χέντερσον (2011 – 2023)

Photo credits: Liverpool FC (IG account)

Ο τελευταίος μεγάλος αρχηγός των “reds” αποχώρησε πριν από μια περίπου εβδομάδα για τα αμμώδη και “άγνωστα” εδάφη της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να φορέσει το νο. 10 της Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ. Οι Σαουδάραβες υπέγραψαν τον Χέντερσον, ο οποίος φτάνοντας στα μέρη τους άφησε πίσω κάθε αρχή στην οποία πίστευε και εξέφραζε προσπαθώντας να τη μεταδόσει. Ο “Χέντο” πάει πια εις γνώσιν του σε μια χώρα που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται σε ικανοποιητικό βαθμό έτοιμος να αποτελέσει τον “leader” μιας ομάδας με την οποία ουδεμία άλλη συσχέτιση έχει. Όπως προκύπτει λοιπόν η Λίβερπουλ και εν συνεχεία η κοινωνία του αθλητισμού χάνουν κάτι πολύ σημαντικό και όχι τον κουρασμένο Τζόρνταν Χέντερσον που παρακολουθούσαμε εντός των γραμμών το τελευταίο διάστημα.

Φαμπίνιο (2018 – 2023)

Photo credits: Liverpool FC (IG account)

Στην περίπτωση του Βραζιλιάνου μέσου συναντάμε έναν ποδοσφαιριστή που έφτασε στο “Anfield” έχοντας ήδη δείξει τι μπορεί να κάνει στο διεθνές στερέωμα ως μέλος της Μονακό που έφτασε στα ημιτελικά του Champions League. Η ομάδα αποτέλεσε για τον Φαμπίνιο, όπως και για πολλούς εκείνης της ομάδας, το “διαβατήριο” για το κορυφαίο επίπεδο. Ο πρώην, λοιπόν, αμυντικός χαφ των “κόκκινων” φόρεσε τη φανέλα τους το 2018 σε μια από τις μεταγραφές εκείνου του διαστήματος που ανέβασαν επίπεδο τη Λίβερπουλ. Μια κατάκτηση της Premier League και μια κατάκτηση του Champions League “στέκουν” στα κορυφαία κατορθώματα της Λίβερπουλ με τον Βραζιλιάνο ως πρωταγωνιστή στη σύνθεση της. Πλέον έφυγε και αυτός “ελαφρά τη καρδία” για τα “επίχρυσα” εδάφη της Σαουδικής Αραβίας βλέποντας ότι τα πράγματα στη θέση του ανατρέπονται καθώς η φανέλα βασικού δεν αναμενόταν να γράφει και τη νέα σεζόν το όνομα του.

Ρομπέρτο Φιρμίνο (2015 – 2023)

Photo credits: Liverpool FC (IG account)

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που το όνομα του θα μπορούσε να μπει δίπλα στη Λίβερπουλ του Κλοπ, αυτός δεν είναι ούτε ο Σαλάχ που πάτησε το “Anfield” και “εκτοξεύτηκε” ούτε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που ήρθε κάποια στιγμή κι από τότε ηγήθηκε της ομάδας ούτε καν ο Τζόρνταν Χέντερσον που φόραγε το περιβραχιόνιο αυτής. Μιλάμε φυσικά για τον Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ ήταν από τους πρώτους παίκτες που έφερε ο Γερμανός προπονητής το 2015 με την έλευση του στη βόρεια Αγγλία γνωρίζοντας τον αρκετά καλά από τη συνύπαρξη τους στη Bundesliga τις προηγούμενες σεζόν. Ο νεαρός τότε επιθετικός με τα no look τελειώματα και τις no look υπογραφές που έγιναν αργότερα σήματα κατατεθέν του, ήρθε στο Μέρσεϊσάιντ για να αποτελέσει το πρώτο όνομα στην ιεραρχία για θέση του κεντρικού επιθετικού. Αυτό ωστόσο δεν σήμαινε ότι ήταν και το μεγάλο “κανόνι” της ομάδας. Κάτι που αργότερα όμως θα γινόταν εφαλτήριο για την αγωνιστική “εκτίναξη” της. Αφού οι “reds” χάρη σε αυτή την αδυναμία του παίκτη τους να βρίσκει δίχτυα με μεγάλη συχνότητα επένδυσαν στα άκρα τους και έγιναν έτσι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου των ημερών μας.

Το νέο αρχηγικό δίδυμο

Photo credits: Liverpool FC (IG account)

Το “ψηστήρι” του Τζέραρντ στον Τζόρνταν Χέντερσον στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω έφερε ανακατατάξεις πέρα από το “κόκκινο” κέντρο και στη λίστα των αρχηγών του συλλόγου. Εκεί όπου σε “captain” ή “skipper”, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ηγέτες των αγγλικών ομάδων, αναβαθμίστηκε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ενώ ως υπαρχηγός θα λογίζεται από εδώ και στο εξής ένα παιδί του κλαμπ που ήδη έχει φτάσει πολύ ψηλά μαζί του, ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι μετατροπές στο ρόστερ της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ συνεχίζονται και δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα. Τελος, δεν ξεχάσαμε και παίκτες όπως ο Όξλειντ Τσάμπερλεϊν ή ο Ναμπί Κεϊτά που επίσης αποχώρησαν. Απλά επιλέξαμε να εστιάσουμε και στις αποχωρήσεις βασικών που θα επηρεάσουν άμεσα την ομάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ