Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι ημερομηνίες των 5 ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα

Αντίστροφα μετράνε οι πέντε ελληνικές ομάδες για τις καθοριστικές «μάχες» τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Την ερχόμενη εβδομάδα ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης αντιμετωπίζουν Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Γκενκ (Βέλγιο), Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) και Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) αντίστοιχα. Αναλυτικά:

 

Η ΑΕΚ θα βρει στο δρόμο της τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται εντός έδρας στις 8 Αυγούστου και τη ρεβάνς εκτός έδρας στις 15 Αυγούστου. Αν προκριθεί θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Champions League στις 22-23 Αυγούστου και στις 29 του μήνα. Αν αποκλειστεί, θα πάρει μέρος στα πλέι οφ του Europa League στις 24 και 31 Αυγούστου. 

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται εντός έδρας στις 9 Αυγούστου και τη ρεβάνς εκτός έδρας στις 15 Αυγούστου. Αν προκριθεί θα παίξει στα πλέι οφ του Champions League στις 22-23 Αυγούστου και στις 29 του μήνα. Αν αποκλειστεί, πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τη Γκενκ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται εντός έδρας στις 10 Αυγούστου και τη ρεβάνς εκτός έδρας στις 17 Αυγούστου. Αν προκριθεί θα πάρει μέρος στα πλέι οφ του Europa League στις 24 και στις 31 Αυγούστου. Aν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa Conference League με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα στις ίδιες ημερομηνίες. 

Ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Χάιντουκ Σπλιτ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται εκτός έδρας στις 10 Αυγούστου και τη ρεβάνς εντός έδρας στις 17 Αυγούστου. Αν προκριθεί θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa Conference League στις 24 Αυγούστου και στις 31 του μήνα. Αν αποκλειστεί, η ευρωπαϊκή πορεία του τελειώνει για τη φετινή σεζόν.

Ο Άρης θα παίξει με τη Ντιναμό Κιέβου, με το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας στις 10 Αυγούστου και τη ρεβάνς εκτός έδρας στις 17 Αυγούστου. Αν προκριθεί θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa Conference League στις 24 Αυγούστου και στις 31 του μήνα. Αν αποκλειστεί, η ευρωπαϊκή πορεία του τελειώνει για τη φετινή σεζόν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ