Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Διορία μέχρι Σεπτέμβρη, αλλιώς…

Ο καιρός περνάει, μπήκαμε στον Αύγουστο και ακόμα δεν κουνιέται φύλλο όσον αφορά το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται 18 ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος σύμφωνα με τις διεθνείς έρευνες της Ίντερπολ.

Η ΕΠΟ δείχνει να τηρεί στάση αναμονής (άγνωστο γιατί), οι αθλητικοί εισαγγελείς δεν έχουν ασκήσει καμία πειθαρχική δίωξη είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε ομάδες καθώς είναι δέσμιοι από την Επιτροπή Δεοντολογίας που πρέπει να λάβει τα πορίσματα. Κοινώς; Ένα μπάχαλο!

Παρατηρώντας την καθυστέρηση αυτή, η παγκόσμια ομοσπονδία η FIFA έδωσε διορία μέχρι τον Σεπτέμβριο στην ΕΠΟ προκειμένου να προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε πρόσωπα και ομάδες, ειδάλλως θα αναγκαστεί να παρέμβει η ίδια με τα δικαιοδοτικά της όργανα!

Παρέμβαση της FIFA σε εγχώρια ομοσπονδία συνεπάγεται εκτός από εποπτεία στα του ποδοσφαίρου της χώρας, και περικοπές οικονομικής φύσεως προς την εγχώρια ομοσπονδία!

Επομένως υπό την ασφυκτική πλέον πίεση της FIFA, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού, αλλιώς κινδυνεύει η ίδια με κυρώσεις!

Βέβαια το πρωτάθλημα της SL1 αναμένεται να αρχίσει κανονικά το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου, ενώ αυτό της SL2 κατά πολύ αργότερα (υπολογίζεται μέσα στον Οκτώβριο), ωσότου δηλαδή να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους στημένους αγώνες!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ